Wymieniłem olej w skrzyni biegów
Odp: Wymieniłem olej w skrzyni biegówgdzie znajduje sie korek wlewu i do spuszczenia oleju ze skrzyni?
Odp: Wymieniłem olej w skrzyni biegów
stojąc pod samochodem (na wysokości przedniego zderzaka) twarzą do przodu auta, na przedniej (frontowej) ściance skrzyni biegów, po prawej ręce "człowiek na starość dziecinnieje" - Sofokles
...jeszcze troszkę pospamuje i otworzą się wąskie wrota Hyde Parku ![]()
Odp: Wymieniłem olej w skrzyni biegówJa wymieniałem olej w skrzyni w trzech autach. Wniosek: nic nie zaszkodzi, przecież wlewamy tam olej i staramy się aby był jak najbliższy specyfikacji oryginału więc musi być dobrze. Pierwszy raz jak wymieniłem w Civicu to niebo a ziemia, w fieście podobny efekt. A w skodzie jest lepiej ale i przed nie było tak źle więc nie ma wielkiej różnicy, ale przynajmniej wiem na czym jeżdzę.
A co do wlewania oleju takiego jak do silnika są przypadki że oczywiście skrzynia będzie lepiej chodzić ale np. w japońcu gościu wlewał 3 razy inny olej do skrzyni i efekt nie był zadowalający aż w końcu trafił na ori i wtedy skrzynia chodziła jak trzeba. Nie wiem jak spisują się te Mobile itp. ale powiem wam że ja bardzo się zdziwiłem jak zadzwoniłem do serwisu i spytałem ile kosztuje olej do mojej skrzyni. Początkowo nie inteligentny pan poinformował mnie że 120zł za litr. Na OCP ktoś pisał o 45 zł bodajże, więc zadzwoniłem do innego aso i pan sprawdził cene. i szok 42zł za litr (ten wcześniejszy chciał mi wcisnąć olej do automatu) od razu pojechałem kupiłem trzy butelki, weszło nie całe 2 litry pojechałem oddałem jedną i za 84 zł mam spokój i wiem że aso to też wlewa. Jeśli ktoś bedzie chciał to mogę wrzucić fotki butelki i skan FV Pozdrawiam
Odp: Wymieniłem olej w skrzyni biegówW mojej skodzie bede wymienial olej w piatek. Przebieg to 306 tkm zobaczymy jaki bedzie efekt. Olej kupiłem w sklepie skody w Bydgoszczy za litr zaplacilem 19 PLN.
Odp: Wymieniłem olej w skrzyni biegówahmed799, po takim przebiegu powinna byc wyczuwalna różnica w plynnosci/lekkości wajhowania lewarkiem
![]() poszukaj postów Niedzieli, on wlewal jakis gęstszy olej czy cus , podobno potem juz takie wlewali bo skrzynia dłużej żyła.... MotoHID.pl - kompleksowe oswietlenie led w grupie VAG
Odp: Wymieniłem olej w skrzyni biegówG 052 512 A2 taki symbol oleju w aso skody wlewają go przy objawach padających synchronizatorów w małym przebiegu auta
SCP Starter Assistance Poznań
Spot wielkopolski 21.05 godz.20:00 parking obok Plazy Parę gratów z O1 do wzięcia https://picasaweb.google.com/112996137829537194275/FotkiGratyO1?authkey=Gv1sRgCM-s1PmaiM2CngE#
Odp: Wymieniłem olej w skrzyni biegówPochwalę się , że również po ok. 140 tys. km , wymieniłem olej w skrzyni.
Skrzynkę zalałem syntetykiem - Motulem 75W90 w ilości prawie całych 2 L. Z subiektywnych odczuć mam wrażenie, że biegi wchodzą bardziej masłowato czyli miękko. Co do starego oleju to nie był on taki smołowaty jak w pierwszym poście na zdjęciu ( może dlatego , że przekulałem dopiero 140 tys. km) ale okazało się , że miałem go tylko 1 L !!! Zaznaczę , że auto kupiłem w salonie i nigdy nie odkręcałem korka od/do skrzyni dlatego podejrzewam , że z taką ilością auto opuściło fabrykę. Zalecam , żeby każdy w swoim nowym toczydełku również sprawdził poziom tego płynu... 1,9 TDI AXR po programie 168 KM/365 Nm ale zawsze jest szansa na więcej ...
Był Midland ML145 teraz jest Sirio 800 Turbo na stałe...
ztcw to serwisówka mówi tylko - ogledziny skrzyni biegów,półosi czy nie ma nieszczelności. A moze twój bierze olej Nie ma to jak samemu umoczyć palucha SCP Starter Assistance Poznań
Spot wielkopolski 21.05 godz.20:00 parking obok Plazy Parę gratów z O1 do wzięcia https://picasaweb.google.com/112996137829537194275/FotkiGratyO1?authkey=Gv1sRgCM-s1PmaiM2CngE#
Tak mi oględzali , że nic nie stwierdzili....
Teraz to już często będę zamaczał palec... ![]() 1,9 TDI AXR po programie 168 KM/365 Nm ale zawsze jest szansa na więcej ...
Był Midland ML145 teraz jest Sirio 800 Turbo na stałe...
Odp: Wymieniłem olej w skrzyni biegówWitam, dzisiaj tez postanowiłem zmienić olej w skrzyni i okazało się to dobrym posunięciem bo olej wyglądał tak jak u kolegi w pierwszym poście takie ala kakao
Pozdro
Odp: Wymieniłem olej w skrzyni biegówsuper, na weekand zabieram sie za swoja skodzianke
znalazlem na ebay'u oryginalny olej dla VW, seat, skoda, audi... pozdrawiam
Odp: Wymieniłem olej w skrzyni biegówBardzo prosze o porade.Gdzie mam szekac korka spustu i wlewu oleju w skodzie fabi sedan rocznik 2005.oczywiscie chodzi o skrzynie biegow.Z gory dziekuje z porade
Odp: Wymieniłem olej w skrzyni biegówspust w okolicy mechanizmu róznicowego,wlew gdzies po boku stawiam ze tak samo jak w O1 bo wylewajacy sie olej mówi nam że już jest go dosyć
SCP Starter Assistance Poznań
Odp: Wymieniłem olej w skrzyni biegówKoledzy ja równiez wymieniałem olej w swojej octavi bo lewarek ciężko pracował a mam juz nieco ponad 200tys km przejechane i było idealnie prez ok miesiąc teraz jak jest zimno na dworze tzn rano albo pochmurny dzien biegi chodzą lekko a jak jest upał i do tego jazda po mieście to masakra tak cieżko wchodzą. Macie pomysł?? Oczywiście sprzegło mam do wymiany to wiem ale żeby tak się zrobiło po wymianie oleju ze w zależności od temp otoczenia biegi wchodza dobrze albo nie?
A moze jakiś siusiakowy olej wlałes...