Od dzisiaj można samemu odblokować DVD do oglądania podczas jazdy bez użycia kabli czy też innych urządzeń.
Przetestowane na SW 2xxx, 38xx i 39xx - na wszystkich jak do tej pory działa !
Można to zrobić za pomocą płyty CD
Trochę szczegółów: Do zrobienia softu został użyty program SWL Recovery CD który w sobie ma teraz funkcję odblokowania VIM ( Video in Motion ) i dostęp do Menu Serwisowego.
Instrukcja wgrywania
Po pobraniu plik należy rozpakowac a następnie nagarać obraz płyty (*iso) na nośniku CD Tak nagraną płytę należy włożyć do navi RNS 510 pamiętając o wcześniejszym wyjęciu kluczyka ze stacyjki Po chwili 2 razy nacisnąć OK na białym polu. W przpadku gdy nie chcę odpalić bądź też wywala downgrade ERROR zmusić navigację zainstalowania naciskając 3 guziki jednocześnie: (setup) + (wyjmowanie płyty) + (i lub głośnik) i dopiero po jej ponownym włączeniu włożyć płytę z softem.
Musze to napisać: Wgranie oprogramowania może wiązać się z uszkodzeniem oprogramowania wiec wgrywasz je na własną odpowiedzialność Oglądanie DVD podczas kierowania samochodem jest niebezpieczne
u mnie nie poszło, tzn sam SWL startuje ok zaczyna kopiowanie ale na końcu komunikat, że staram się wgrać "older" SWL jak ten w urządzeniu po ręcznym wyłączeniu wszytko działa jak wcześniej z tym że wstępne koordynaty mapy były gdzieś w Niemczech (tak jak świeża navi)
Columbus fabryczny z autem, mapy 7344, FW nie mam pojęcia
Musisz sobie uruchomic tryb testowy radia Spróbój przytrzymać przycisk SETUP przez około 15-20 sekund najpeirw powinno się pojawić: Menu serwisowe , potem Meny Testowe w którym to mozesz zezwolić na wgranie starszego oprogramowania ( zdjecia poniżej ) Jezeli nie masz dostępu do tych funkcji to nalezy zrobić to wg poniższej procedury:
Procedura : VCDS Potem 37 ( Navigation ) Kanał 50 ustawic na 1 ( bedzie 0 jak nie masz właczonego tajnego menu)
Po kodowaniu wyłaczyć Navi navi na chwilę( łącznie z wyjęciem kluczyka ) potem znowu właczyć przytrzymać przycisk SETUP przez około 15-20 sekund wejść w manu testowe i zezwolić na downgrade oprogramowania i odpalić soft który jest wyżej.
U mnie śmiga wszystko aż miło
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Sprawdź czy jesteś ZALOGOWANY
Ubezpieczenia komunikacyjne i majątkowe Generali , Hestia , Compensa , Warta , HDI Asekuracja i inne tel. 602 534 785 kedzierskirobert@gmail.com
zacznę od włączenia trybu serwisowego może w ASO ;-) tym bardziej że czas się zabrać za nowsze FW bo chyba w nowszych mapa fotoradary będą już tylko z karty wgrywane
możesz jeszcze spróbowac zrobić tak włóż nagraną płytkę do Navi i naciśnij razem Setup + Microfon lub Głośniczek lub i (ten oboko wyjmowania płyty bo nie wiem co tam masz ) + Wyjmowanie płyty Powinno pomóc
Ubezpieczenia komunikacyjne i majątkowe Generali , Hestia , Compensa , Warta , HDI Asekuracja i inne tel. 602 534 785 kedzierskirobert@gmail.com
Panowie dwa pytania 1. jak wejść do trybu serwisowego - po wciśnięciu SETUP na około 15-20 sek pojawia się "radio service mode" i niestety nic więcej. dla informacji s2 produkcja 2010 grudzień 2. Jak sprawdzić ver. oprogramowania ?
ralfik7111 napisał(a):1. jak wejść do trybu serwisowego - po wciśnięciu SETUP na około 15-20 sek pojawia się "radio service mode" i niestety nic więcej. dla informacji s2 produkcja 2010 grudzień
nie masz włączonego trybu serwisowego
można go włączyć albo "płytka' z tego wątku albo VAG-iem jest to gdzieś na forum
jeśli VIM nie przejdzie można zaktualizować SW w Columbusie po czym użyć VIM z tego wątku
Aby sprawdzić wersje oproramowania masz trzu opcje 1. Opcja wyjąć radio i zobaczyć na naklejce 2, Podłączyć VCDS i zobaczyć 3. Odblokowac VIM w którym też jest Manu Serwisowe
Jak nie masz j.polskiego to znaczy ze masz soft z serii 2xxx
można go włączyć albo "płytka' z tego wątku albo VAG-iem jest to gdzieś na forum
Ja na jakiekolwiek proby kodowania radyjka moim VCDSem otrzymuje "coding rejected" - nie wazne jaki RNS, nie wazne nic - zadnych radyjek nie moge kodowac. Chyba trzeba kupic ori kabel ...
We're going to be doing one thing and one thing only .... killing Nazis.