Witam, mam problem mam skode fabie 1 z 2007 i po rozkręceniu boczków w drzwiach zauważyłem ze głośnik jest zanitowany... wiem że trzeba rozwiercić nity ale co dalej jak zainstalować dystans jak poprowadzić kable mam wiele pytań szukałem odpowiedzi na te pytania w necie lecz nie znalazłem jeżeli ktoś ma foto-reportaż, lub wytłumaczy mi jak to się da zrobić bardzo będę wdzięczny.
Cycek, z tymi pytaniami to trochę przesadzasz, W necie masz pełno opisów, a głośniki w każdym aucie mają podobną budowę i sposób mocowania, więc szukanie typowo pod Fabię 1 jest trochę nie na miejscu. Poza tym na forum bez długiego szukania znalazłem kilka tematów dotyczących głośników w Fabii mogłeś się podpiąć pod któryś z nich.
Dwa ostatnie tematy dotyczą tylnych głośników w Fabii 2, ale rozmiar jest ten sam co w Fabii 1 z przodu, więc polecane modele i dystanse jak najbardziej będą ok.
Dodam jeszcze, że w F1 z przodu masz głośniki 165 mm + tweetery.
Napisz jeszcze co masz obecnie w aucie (radio?, głośniki?). Co chcesz uzyskać po zmianie, czy planujesz dalej to rozbudowywać (tylne głośniki, subwoofer itd.) oraz ile planujesz przeznaczyć kasy.
Zakupiłem już radio KENWOODA chce zmienić głośniki na te i nie wiem czy jest sens czy nie będą grać gorzej czy lepiej od serii http://allegro.pl/magnat-glosniki-do-sk ... 00738.html dać na tył skrzynie i 2 Tweetery, wiem że dla nie których rozwiązanie może być banalne i głupie ale skrzynia da mi dobry basik i gdybym zakupił na tył głosniki bassowe lub średnie i tak bym ich nie słyszał.
[url=link]http://allegro.pl/magnat-glosniki-do-skoda-superb-octavia-fabia-g016-i2040800738.html[/url] , dzisiaj się pojawił nowy problem a wiec zainstalowałem głośniki z tylu i gdy podkręcam głośność się zacinają jakbym słuchał muzyki z porysowanej płyty.
Witam, postanowiłem dołaczyć się do problemu jako pytający. Mianowicie w mojej Fabii 2006 jeden z głośników zaczął harczeć. Ochoczo zakupiłem nowe głośniki w MediaM i rozebrałem drzwi, ku mojemu zdziwieniu okazało się, że głośnik jest w magiczny sposób przymocowany do plastikowej tuleji dystansowej (chyba wklejony) a ta przynitowana do drzwi. Są do kupienia zestawy dedykowane dla Fabii z odpowiednimi dystansami, jednak tak sobie myślę, że gdy będę rozwiercał stare nity to ich kawałki wpadną między blachy drzwi i boję się, że będą wydawać przykry grzechot skacząc sobie wesoło w drzwiach.
Czy ma ktoś doświadczenie w wymianie głośników i jakieś rady odnośnie tego problemu?