Chiptuning

dzial poświecony poszukiwaniom doświadczonych mechaników, warsztatów, tunerów w okreslonych miejscach Polski

Moderatorzy: lec, Sosna

Chiptuning

Postprzez Konrad19 30 gru 2018, o 19:31

Witam, mam do Was pytanie. Gdzie polecacie zrobić chip tuning? Warszawa i okolice, czytałem trochę opinii i podobno w niektórych warsztatach wgrywają gotowce a takie coś mnie nie interesuje. I jeszcze jedno pytanie do ilu km bezpiecznie podciągnąć moc? Skoda Octavia 3 1.4tsi 140km i mniej więcej jaki jest koszt takiej usługi?
Konrad19
Silnik: 1.4 TSI CHPA MY14
Auto: Octavia
Moc/Moment: 140KM @250Nm
Przebieg: 70000 km

Posty: 7
Dołączył(a): 30 gru 2018, o 19:17
Lokalizacja: Warszawa, mazowieckie
    LinuxChrome

Odp: Chiptuning

Postprzez wojtekmel 1 sty 2019, o 18:30

Dwa lta temu robiłem w swoim Rapidzie 1,6 tdi z DSG 90km na 139km wszystko ok. Kreator mocy wa-wa młodnicka
wojtekmel
Silnik: 1.6TDI CR CAYB 90KM MY14
Auto: Rapid, Elegance
Moc/Moment: 90KM @0Nm
Przebieg: 35000 km

Posty: 3
Dołączył(a): 7 lut 2017, o 21:36
Lokalizacja: Siedlce, mazowieckie
    MacOSXChrome

Re: Chiptuning

Postprzez Laurent 1 sty 2019, o 22:58

To poleciłeś. Chyba najgorsi w wawie.
Laurent
Silnik: 2.0TDI BKD 140KM MY10
Auto: Octavia2 FL Kombi, L&K
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 77000 km
Auto2: Octavia 1FL Combi '01

Posty: 614 Wiek: 34
Dołączył(a): 19 kwi 2014, o 20:26
Lokalizacja: Warszawa, mazowieckie
    WindowsXPChrome

Odp: Re: Chiptuning

Postprzez ucieh 3 sty 2019, o 22:47

Laurent napisał(a):To poleciłeś. Chyba najgorsi w wawie.

Jak sie znasz to poleć Laurent Ty.
Macie kogoś z 3miasta ?
Fabia Combi Mk3 Style MY17 1.2 TSI 110KM 7-speed DSG (Silver)
ucieh
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2TSI CJZD 110KM MY17
Auto: Fabia3 Kombi, Style
Moc/Moment: 110KM @175Nm
Przebieg: 38000 km

Posty: 8 Wiek: 38
Dołączył(a): 2 sty 2019, o 20:34
Lokalizacja: RUMIA, pomorskie
    WindowsChrome

Re: Chiptuning

Postprzez Laurent 4 sty 2019, o 15:14

W wawie chyba najlepiej w R-Performance.
3miasto TUNE-UP ewentualnie COMP-sport.

O dwóch pierwszych słyszałem tylko opinie. U Compotów miałem zrobioną F1RS z 130 na 200KM z wymianą turbo i fmic. Program był dobrze zrobiony.
Laurent
Silnik: 2.0TDI BKD 140KM MY10
Auto: Octavia2 FL Kombi, L&K
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 77000 km
Auto2: Octavia 1FL Combi '01

Posty: 614 Wiek: 34
Dołączył(a): 19 kwi 2014, o 20:26
Lokalizacja: Warszawa, mazowieckie
    WindowsXPChrome

Odp: Chiptuning

Postprzez Konrad19 6 sty 2019, o 21:35

Dzięki, właśnie myślałem o R-Performance za jakiś czas tam się wybiorę :)
Konrad19
Silnik: 1.4 TSI CHPA MY14
Auto: Octavia
Moc/Moment: 140KM @250Nm
Przebieg: 70000 km

Posty: 7
Dołączył(a): 30 gru 2018, o 19:17
Lokalizacja: Warszawa, mazowieckie
    LinuxChrome

Odp: Chiptuning

Postprzez ucieh 17 sty 2019, o 22:28

Mam bardzo ogólne pytanie odnośnie ubezpieczenia po chip tuniningu.

Czy jest taka modyfikacja konieczna do podania ubezpieczycielowi? Bo w razie wypadku to policja moze określić czy auto było zmodyfikowane, co zablokuje wypłatę odszkodowania jeśli ubezpieczyciela niepoinformowaliśmy.
Fabia Combi Mk3 Style MY17 1.2 TSI 110KM 7-speed DSG (Silver)
ucieh
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2TSI CJZD 110KM MY17
Auto: Fabia3 Kombi, Style
Moc/Moment: 110KM @175Nm
Przebieg: 38000 km

Posty: 8 Wiek: 38
Dołączył(a): 2 sty 2019, o 20:34
Lokalizacja: RUMIA, pomorskie
    WindowsChrome

Re: Chiptuning

Postprzez bad 17 sty 2019, o 23:21

Pierwsze słyszę. Nigdy nie widziałem, aby trzeba było podawać informację o chiptunningu.
bad
Auto: VAG-Seat
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 115
Dołączył(a): 23 mar 2018, o 12:36
Lokalizacja: Tomaszów Mazowiecki
    WindowsXPChrome

Re: Chiptuning

Postprzez Laurent 18 sty 2019, o 16:22

Wszystkie modyfikacje należało by zgłosić. Tylko pytanie czy przyrost 20% jest tego wart. Ja nigdy tego nie robiłem.
Laurent
Silnik: 2.0TDI BKD 140KM MY10
Auto: Octavia2 FL Kombi, L&K
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 77000 km
Auto2: Octavia 1FL Combi '01

Posty: 614 Wiek: 34
Dołączył(a): 19 kwi 2014, o 20:26
Lokalizacja: Warszawa, mazowieckie
    WindowsXPChrome

Odp: Chiptuning

Postprzez orzeszek1912 6 lis 2019, o 16:47

Mi powiedzieli w aso że mogą dołożyć kucy z 90 do 130 fabrycznie i nawet kawy nie zdążę wypić. To było w krakowie za 1500 zł. ale się nie decydowałem.

######## Dodano kolejny post: ##########
Tak. Powinienieś to zgłosić bo moc Twojego auta zostaje zwiększona. I także chyba dowód rej.do zmiany ale tego nie jestem pewien czy jest tam adnotacja o mocy auta czy nie. Tak czy tak jak wypatrzą zmiany w aucie po np. dzwonie nawet nie z Twojej winy to nie dość że kasy nie ujrzysz to jeszcze problemy mogą powstać i jeszcze to Ty możesz płacić komuś.
Ostatnio edytowano 6 lis 2019, o 16:52 przez orzeszek1912, łącznie edytowano 1 raz
Powód: laczenie...
orzeszek1912
Silnik: 1.2 TSI CJZC 90KM MY15
Auto: Rapid
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 140000 km

Posty: 10
Dołączył(a): 1 lis 2019, o 11:30
Lokalizacja: Brzeźnica, małopolskie
    WindowsChrome


Powrót do Warsztaty, Mechanicy, Chiptuning








Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości