KODOWANIA VCDS dla Citigo, czyli co można włączyć/wyłączyć

forum użytkowników modelu Skoda CitiGo

Moderatorzy: lec, Sosna

Odp: KODOWANIA VCDS dla Citigo, czyli co można włączyć/wyłąc

Postprzez skipper 25 lis 2016, o 16:50

jak jeszcze działał OCP to dałem ogłoszenie kupię VCDS i miałem 5 ofert,
poczekaj jak zacznie działać lub może daj tutaj ogłoszenie...
skipper
Avatar użytkownika
Silnik: 2.0 TSI CHHB 220KM MY17
Auto: Superb 3 Lim., L&K
Auto2: CITIGO 2015

Posty: 54
Dołączył(a): 17 gru 2014, o 22:17
Lokalizacja: Kraków
    WindowsFirefox

Odp: KODOWANIA VCDS dla Citigo, czyli co można włączyć/wyłąc

Postprzez O2_360 27 gru 2016, o 09:59

Czy ktoś podłączał się do Citigo takim urządzeniem ?
http://viaken.pl/pl/skaner-vscan-vag-mini-z-obsluga-can-j-polski.html
----------------------------
http://fearfactory.com/
O2_360
Avatar użytkownika
Silnik: 1.4 CGGB 85KM MY12
Auto: Octavia2 Tour
Auto2: Skoda Citigo Ambition75KM

Posty: 339
Dołączył(a): 4 mar 2011, o 07:33
Lokalizacja: Wrocław, dolnośląskie
    WindowsFirefox

Odp: KODOWANIA VCDS dla Citigo, czyli co można włączyć/wyłąc

Postprzez Cendra 21 mar 2017, o 13:28

Kupiłem sobie kabel, czy gdzieś w necie są jakieś podstawowe instrukcje jak poruszać się po programie, żeby niczego nie zepsuć?
Skoda Citigo 3D Ambition 60KM + LPG '12
Obrazek
Obrazek
Cendra
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 CHYA 60KM MY13
Auto: Citigo, Ambition
Moc/Moment: 60KM @95Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 1396 Wiek: 30
Dołączył(a): 27 sie 2012, o 18:41
Lokalizacja: Ciechanów/Warszawa, mazowieckie
    Windows7Firefox

Re: KODOWANIA VCDS dla Citigo, czyli co można włączyć/wyłączyć

Postprzez dzygi 21 mar 2017, o 16:41

Jeżeli nie będziesz zmienial w Adaptacji lub Kodowaniu modułów to nic nie popsujesz bo pozostale dane to tylko dane.
dzygi
Avatar użytkownika
Silnik: 1.9TDI AHF 110KM MY00
Auto: Octavia, SLX
Moc/Moment: 110KM @235Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: VW Passat 1.9TDI 2003r.

Posty: 3865 Wiek: 33
Dołączył(a): 16 maja 2011, o 10:29
Lokalizacja: Nowy Dwór Maz., mazowieckie
    WindowsXPChrome

Odp: KODOWANIA VCDS dla Citigo, czyli co można włączyć/wyłąc

Postprzez Angel 21 mar 2017, o 19:18

Tak są instrukcje. Tu na szybko znalazłem z forum rapid-a
http://rapidklub.pl/discussion/690/vcds-jak-kodowac-poradnik-krok-po-kroku/p1
Chcesz doposażyć swój samochód od strony elektrycznej? Szukasz mechanika? Zapraszam do mnie. Doświetlanie statyczne, dynamiczne, ESP, TMP, tempomat, PDC, OPS i inne cuda. Montaż oraz kodowanie. Pisz a na pewno pomogę.
Angel
Avatar użytkownika
Auto: Octavia 3 Kombi, Elegance
Moc/Moment: 150KM @320Nm
Przebieg: 164000 km
Auto2: skoda fabia II MC

Posty: 2662 Wiek: 39
Dołączył(a): 3 lut 2010, o 19:24
Lokalizacja: Brzeg, opolskie
    Windows7Firefox

Odp: KODOWANIA VCDS dla Citigo, czyli co można włączyć/wyłąc

Postprzez Kucharp 26 lut 2018, o 21:08

Znalazłem taka stronkę z kodami miedzy innymi do Citigo
https://www.stemei.de/pages/coding/skoda-citigo-aa.php
Zaciekawiło mnie kila rzeczy (tłumaczenie google)
Aktywuj cyfrowy wyświetlacz prędkości w RCD 215
W radiowej jednostce sterującej modelu RCD 215 masz możliwość aktywowania tak zwanej funkcji jazdy na Skoda Citigo AA. Po aktywacji prędkość jest wyświetlana na wyświetlaczu radia cyfrowego.

Klapa tylna Softtouch
Aktywuj / dezaktywuj funkcję miękkiego dotknięcia klapy tylnej

Istnieje możliwość włączenia funkcji zamknięcia deszczowego Skoda Citigo AA. Dzięki temu są automatycznie zamykane, gdy pada deszcz i okno jest otwarte

W centralnej instalacji elektrycznej (systemie przewodów) istnieje możliwość włączenia lub wyłączenia funkcji wycieraczki przedniej (wycieraczki) wycieraczek szyby przedniej w modelu Skoda Citigo AA

Zcy ktoś z Was ma coś takiego lub programowa?
Kucharp
Auto: Citigo
Moc/Moment: 75KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 35
Dołączył(a): 1 paź 2016, o 21:50
Lokalizacja: Warszawa, mazowieckie
    WindowsChrome

Odp: KODOWANIA VCDS dla Citigo, czyli co można włączyć/wyłąc

Postprzez Kucharp 21 maja 2018, o 20:49

Czy ktoś próbował kodowanie aby prędkość wyswietlała się na radiu?
Kucharp
Auto: Citigo
Moc/Moment: 75KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 35
Dołączył(a): 1 paź 2016, o 21:50
Lokalizacja: Warszawa, mazowieckie
    LinuxChrome

Odp: KODOWANIA VCDS dla Citigo, czyli co można włączyć/wyłąc

Postprzez lec 22 maja 2018, o 09:49

do tego chyba nie było potrzebne nawet kodowanie tylko kombinacja klawiszy czy cuś... tylko pytanie "po co " ?
MotoHID.pl - kompleksowe oswietlenie led w grupie VAG
lec
wredny admin
Avatar użytkownika
wredny admin
Silnik: 1.0 CHYB 75KM MY15
Auto: Citigo
Auto2: Fabia3 1.2 90KM CC

Posty: 21375 Wiek: 40
Dołączył(a): 26 wrz 2007, o 15:41
Lokalizacja: Poznań, wielkopolskie
    Windows7Chrome

Poprzednia strona

Powrót do CitiGo








Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość