Po montażu audio w CITIGO

forum użytkowników modelu Skoda CitiGo

Moderatorzy: lec, Sosna

Odp: Po montażu audio w CITIGO

Postprzez pwk 10 lut 2017, o 00:22

ARCZI_CITIGO napisał(a):Mnie zaczęło denerwować fabryczne radio i założyłem Sony MEX-N5100BT. Gra naprade super polecam.

Takie pytanie, ramka w którą wchodzi nowe radio (nieoryginalne) jest z ASO? Występuje jako osobna część, a może jest coś takiego jak zestaw do montażu radia nieoryginalnego do Citigo? Poza tym jak rozwiązałeś sprawę podania zasilania na wzmacniacz anteny radia? Separator ?
pwk
Silnik: 1.2TSI CJZD 110KM MY16
Auto: Fabia3 Kombi
Auto2: Citigo

Posty: 803
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 10:11
Lokalizacja: Poznań, wielkopolskie
    WindowsXPFirefox

Odp: Po montażu audio w CITIGO

Postprzez ARCZI_CITIGO 10 lut 2017, o 12:29

Jeżeli chodzi o ramke kupiłem w sklepie internetowym (nie pamietam nazwy) chyba około 130 do 140 zl, jakos tak. Do skody nie dzwonilem o ramke. Ale napewno maja ramke do montażu radia niefabrycznego. Zlacze iso i separator kupiłem w pobliskim sklepie z car-audio.
Kabelek od separatora podpialem pod cytuje z instru. "Sterownik anteny automatycznej/ wzmacniacza mocy (REM OUT)". Jest to jeden z pinow kostki z radia. Nie wiem czy tak miało być bo słaby jestem w systemach car-audio ale radio i szukanie stacji radiowych jak bawilem sie w garażu SUPER nieporównywalnie do oryginalnego radia skody.
Jedynie nie wiem jak rozwiązać temat gaszenia radia po wyjeciu kluczyków hmmm...? Wszystko musze gasić na radiu.
ARCZI_CITIGO
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 CHYA 60KM MY12
Auto: Citigo, Elegance
Moc/Moment: 60KM @95Nm
Przebieg: 20000 km

Posty: 43 Wiek: 35
Dołączył(a): 11 mar 2013, o 11:52
Lokalizacja: sosnowiec, śląskie
    LinuxChrome

Odp: Po montażu audio w CITIGO

Postprzez KOLEC 10 lut 2017, o 14:13

Podpowiem, że możesz podciągnąć kabelek ze stacyjki bo z tego co wiem jest analogowo zasilanie podawane do kompa po włączeniu stacyjki i rozłączane po wyjęciu kluczyka a z kompa już po CANie jest podawana informacja do radia.
Pozdrawiam Kolec
KOLEC
Silnik: 1.0 CHYB 75KM MY16
Auto: Citigo, Monte Carlo
Moc/Moment: 75KM @90Nm
Przebieg: 35000 km

Posty: 95
Dołączył(a): 6 sty 2016, o 10:50
Lokalizacja: Gdańsk, pomorskie
    WindowsFirefox

Odp: Po montażu audio w CITIGO

Postprzez ARCZI_CITIGO 10 lut 2017, o 22:18

Spoko dzieki.
Będę sie z tym bawił jak zrobi sie trochę cieplej
ARCZI_CITIGO
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 CHYA 60KM MY12
Auto: Citigo, Elegance
Moc/Moment: 60KM @95Nm
Przebieg: 20000 km

Posty: 43 Wiek: 35
Dołączył(a): 11 mar 2013, o 11:52
Lokalizacja: sosnowiec, śląskie
    LinuxChrome

Odp: Po montażu audio w CITIGO

Postprzez syndicate 29 gru 2018, o 21:50

Witam.

Biorę się powoli za montaż lepszego car-audio u siebie w Citku i w związku z tym chcę zamontować nowe głośniki w drzwiach, tweetery w słupkach i 2 w półce, ale czy orientuje się ktoś ile W uciągnie fabryczne radio i czy nie będzie potrzebny wzmacniacz? Jaki zestaw z allegro polecacie?
Obrazek
syndicate
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 CHYA 60KM MY14
Auto: Citigo, Ambition
Moc/Moment: 60KM @95Nm
Przebieg: 75000 km

Posty: 391 Wiek: 24
Dołączył(a): 8 gru 2014, o 20:19
Lokalizacja: Kraków, małopolskie
    LinuxChrome

Odp: Po montażu audio w CITIGO

Postprzez lec 30 gru 2018, o 00:24

ja czekam az ktos zalozy radyjko z polifta :)
MotoHID.pl - kompleksowe oswietlenie led w grupie VAG
lec
wredny admin
Avatar użytkownika
wredny admin
Silnik: 1.0 CHYB 75KM MY15
Auto: Citigo
Auto2: Fabia3 1.2 90KM CC

Posty: 21650 Wiek: 41
Dołączył(a): 26 wrz 2007, o 15:41
Lokalizacja: Poznań, wielkopolskie
    Windows7Chrome

Odp: Po montażu audio w CITIGO

Postprzez benha 30 gru 2018, o 00:52

Oryginalny zestaw radia tego z kolorowym wyświetlaczem z 6 fabrycznymi głośnikami + sub dołożony ekstra wystarcza w 100% ;P
benha
Silnik: 1.0 CHYA 60KM MY17
Auto: Citigo, Ambition
Moc/Moment: 60KM @90Nm
Przebieg: 30000 km

Posty: 85
Dołączył(a): 16 wrz 2015, o 20:45
Lokalizacja: Rybnik, śląskie
    WindowsFirefox

Re: Po montażu audio w CITIGO

Postprzez werner 30 gru 2018, o 22:36

benha, coś więcej napisz, jakieś zdjęcia z montażu masz? Jak z ochroną komponentu? Jakieś inne problemy po drodze?
werner
Silnik: 1.0 CHYA 60KM MY15
Auto: Citigo, Ambition
Moc/Moment: 60KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: F3 MC *CJZ MY16

Posty: 926
Dołączył(a): 23 cze 2009, o 13:00
Lokalizacja: Zabrze, śląskie
    WindowsXPChrome

Odp: Po montażu audio w CITIGO

Postprzez KOLEC 31 gru 2018, o 08:23

Miał ktoś do czynienia z taką stacją multimedialną ??
https://radiocar24.pl/pl/p/Skoda-Citigo ... am-DVD/890
Zastanawiam się nad zakupem ale cena powala :bsilny:
Pozdrawiam Kolec
KOLEC
Silnik: 1.0 CHYB 75KM MY16
Auto: Citigo, Monte Carlo
Moc/Moment: 75KM @90Nm
Przebieg: 35000 km

Posty: 95
Dołączył(a): 6 sty 2016, o 10:50
Lokalizacja: Gdańsk, pomorskie
    WindowsFirefox

Odp: Po montażu audio w CITIGO

Postprzez benha 31 gru 2018, o 10:40

Mam wzmacniacz jbl do którego można podać wysoki sygnał, z tego co się dowiedziałem oryginalny sub bierze sygnał z tylnych głośników a nie z radia więc zrobiłem tak samo. Jeśli nie masz tylnych głośników to podpinasz się pod niskotonowe w przednich drzwiach. Przewody które idą do głośników z tyłu znalazłem w progach przy słupku, wlutowałem się tam z moimi przewodami głośnikowymi, zajechałem nimi do bagażnika i tam je zlutowałem z wtyczką która idzie do wzmacniacza. Na usb zgrałem sobie plik z sinusoidą 50Hz (z częstotliwością to zależy kto jaki bas lubi ale najlepiej nie wyjeżdżać ponad te 70-80Hz), radio na max głośność, lvl w wzmacniaczu na max, podbicie basu na min, i jeździłem filtrem dolnoprzepustowym aż napięcie na wyjściu wzmacniacza zaczęło spadać. Jak już miałem filtr ustawiony to lvl wyregulowałem tak żeby napięcie się zgadzało z mocą głośnika iii w sumie tyle :) Przewodem z zasilaniem wzmacniacza poleciałem przez podszybie i od strony pasażera wyciąłem zaślepkę tak żeby przewód ciasno przeszedł i poleciałem z nim w progu od strony pasażera, do bagażnika. Masę do wzmacniacza pociągnąłem od zapięcia tylnych pasów. Zastanawiam się jeszcze nad jakimś kondensatorem żeby trochę odseparować akumulator i alternator od samego wzmacniacza, nie wiem czy impulsowy pobór 20 kilku amperów nie jest za duży dla tego zasilania, kondensator to jednak trochę rozciąga w czasie. Zdjęć podczas samego montażu nie robiłem bo tak prawdę mówiąc nie ma czemu tam robić zdjęć, do polutowania 4 przewody, zajechać + zasilania do tyłu i w sumie tyle. w bagażniku widać w zasadzie sam wzmacniacz z skrzynią i kilka kabli.
benha
Silnik: 1.0 CHYA 60KM MY17
Auto: Citigo, Ambition
Moc/Moment: 60KM @90Nm
Przebieg: 30000 km

Posty: 85
Dołączył(a): 16 wrz 2015, o 20:45
Lokalizacja: Rybnik, śląskie
    WindowsFirefox

Odp: Po montażu audio w CITIGO

Postprzez syndicate 10 sty 2019, o 15:39

a może to podeszłoby bez przeróbek? https://allegro.pl/oferta/naglosnienie- ... 7596755499

orientuje się ktoś czy vw namajstrował coś po lifcie tak żeby nie dało się tego zmieścić albo podłączyć?
Obrazek
syndicate
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 CHYA 60KM MY14
Auto: Citigo, Ambition
Moc/Moment: 60KM @95Nm
Przebieg: 75000 km

Posty: 391 Wiek: 24
Dołączył(a): 8 gru 2014, o 20:19
Lokalizacja: Kraków, małopolskie
    LinuxChrome

Odp: Po montażu audio w CITIGO

Postprzez lec 10 sty 2019, o 16:50

musi byc jakas komunikacja z radiem zrobiona
MotoHID.pl - kompleksowe oswietlenie led w grupie VAG
lec
wredny admin
Avatar użytkownika
wredny admin
Silnik: 1.0 CHYB 75KM MY15
Auto: Citigo
Auto2: Fabia3 1.2 90KM CC

Posty: 21650 Wiek: 41
Dołączył(a): 26 wrz 2007, o 15:41
Lokalizacja: Poznań, wielkopolskie
    Windows7Chrome

Odp: Po montażu audio w CITIGO

Postprzez benha 10 sty 2019, o 19:29

bez przeróbek nie podłączysz tego suba
benha
Silnik: 1.0 CHYA 60KM MY17
Auto: Citigo, Ambition
Moc/Moment: 60KM @90Nm
Przebieg: 30000 km

Posty: 85
Dołączył(a): 16 wrz 2015, o 20:45
Lokalizacja: Rybnik, śląskie
    WindowsFirefox

Odp: Po montażu audio w CITIGO

Postprzez syndicate 11 sty 2019, o 09:09

to o jakich modyfikacjach tutaj mówimy? kabel z suba do radia a reszta zostaje bez zmian? ja jestem zielony w te klocki, a właściciel aukcji powiedział, że żadne przeróbki nie będą konieczne...oczywiście nie spodziewałem się innej odpowiedzi z jego strony
Obrazek
syndicate
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 CHYA 60KM MY14
Auto: Citigo, Ambition
Moc/Moment: 60KM @95Nm
Przebieg: 75000 km

Posty: 391 Wiek: 24
Dołączył(a): 8 gru 2014, o 20:19
Lokalizacja: Kraków, małopolskie
    Windows7Chrome

Odp: Po montażu audio w CITIGO

Postprzez lec 11 sty 2019, o 16:33

po co wiec pytać ?


imo wzmacniacze fabryczne maja komunikacje z radiem , dochodzi DSP itd, jest wieceh glosnikow a przewody wówczas tez idą od wzmaka a nie do radia...
MotoHID.pl - kompleksowe oswietlenie led w grupie VAG
lec
wredny admin
Avatar użytkownika
wredny admin
Silnik: 1.0 CHYB 75KM MY15
Auto: Citigo
Auto2: Fabia3 1.2 90KM CC

Posty: 21650 Wiek: 41
Dołączył(a): 26 wrz 2007, o 15:41
Lokalizacja: Poznań, wielkopolskie
    Windows7Chrome

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do CitiGo








Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości