stryq obijałeś się i nie chciałeś wrzucić próbek, to sam sobie znalazłem i sam sobie taką kamerę sprawiłem. Na aliexpress można ją było kupić za 67$ czyli jakieś 270zł, czyli prawie połowę taniej, niż na wideorejestratorach24. Teraz widzę że się skończył dzień dziecka i zaczyna się od 83$ ale i tak jest to o 160zł taniej jeśli komuś się chce 2 miesiące czekać i ryzykować VAT na granicy. Ja kupiłem wersję bez GPS właśnie na wideorejestratorach24 za 429pln bo poprzednia kamerka doprowadzała mnie już do białej gorączki.
Nowej kamerki szukałem chyba ze 3 miesiące przekopując internet od góry do dołu, namiętnie szukając "suchych" próbek i mogę powiedzieć tyle, że w mojej opinii lepszy wideorejestrator do 500zł na rynku po prostu nie istnieje. Wideorejestratory do 300zł można sobie od razu odpuścić (chyba, że nie potrzebujecie dobrego odczytu blach w razie wypadku, tylko np. samo zdarzenie), bo niektóre nagrywają jak odkurzacze z funkcją prania dywanów, a niektóre jeśli nagrywają dobrze, to posiadają szereg innych wad, jak np. praca w małym zakresie temperatur, resetowanie za każdym razem daty i godziny (co okazuje się dopiero w użytkowaniu), tragiczna widoczność w nocy itd. itp.
Viofo A119 nagrywa w 2K 30fps albo 1080p 60fps albo 720p 120fps i pomiędzy jeszcze kilka innych. Jakość, jak to jakość w 2K.
próbki:
chciałem wrzucić na vimeo, bo ono w zasadzie w ogóle nie psuje jakości, ale oczywiście są limity... pozostaje nieszczęsny youtube, ale jak ktoś potrzebuje, to wrzucę jakieś suche na hosting.
sorki ale cieszę się że się przskonaleś bez moich filmików, ja teraz kombinuję jak w rapidzie zrobić aby zasilanie w zapalniczce zanikało, tak jak jest w citigo, bo niestety ale jest cały czas nawet po wyjęciu kluczyka a to jest do bani IMO.
Był Yaris, potem Jazz, nastała pora na Vengę a później na Civica VIII, teraz czas na Citigo i Rapida
ja nagrywam fhd 60fps, w moim modelu z końcówką s jest sensor sony, lepsza jakość w nocy ale max fhd 60fps, nie ma 2k jednak jakość i płynność obrazu przy fhd powoduje że nie potrzeba lepszej
Był Yaris, potem Jazz, nastała pora na Vengę a później na Civica VIII, teraz czas na Citigo i Rapida
a ja właśnie próbowałem to porównać i zatrzymać film przy jadącym z naprzeciwka samochodzie i sprawdzić, czy po zatrzymaniu będzie rozmazana rejestracja, czy nie. W obu przypadkach jest. fhd 60fps po prostu lepiej wygląda, ale jednak większa rozdzielczość, to większa rozdzielczość.
Jeśli chodzi o jakość, to akurat dla mnie jest porównywalna, dlatego nie mogę się zdecydować
syndicate napisał(a):a ja właśnie próbowałem to porównać i zatrzymać film przy jadącym z naprzeciwka samochodzie i sprawdzić, czy po zatrzymaniu będzie rozmazana rejestracja, czy nie. W obu przypadkach jest. fhd 60fps po prostu lepiej wygląda, ale jednak większa rozdzielczość, to większa rozdzielczość.
Jeśli chodzi o jakość, to akurat dla mnie jest porównywalna, dlatego nie mogę się zdecydować
Niby rozdzielczość robi swoje zgadzam się natomiast przy 60fps do dyspozycji masz 30klatek do wyboru więcej z których można próbować coś wyciągnąć ale to też kwestia wielu czynników, bo wystarczy brudna szyba i już zonk tak czy siak zgadzam się z Twoją opinią że nasze rejestratory są super i podejrzewam że będę z niego korzystać aż nie padnie
stryq napisał(a):ja teraz kombinuję jak w rapidzie zrobić aby zasilanie w zapalniczce zanikało, tak jak jest w citigo, bo niestety ale jest cały czas nawet po wyjęciu kluczyka a to jest do bani IMO.
jeszcze a propos tego:
imo to właśnie w Citigo jest od bani, bo załóżmy masz wypadek, czujnik zderzeniowy gasi silnik, a przy tym i zasilanie, w związku z tym nie widać co się dzieje dalej, tylko przy samym uderzeniu film się urywa.
imo to właśnie w Citigo jest od bani, bo załóżmy masz wypadek, czujnik zderzeniowy gasi silnik, a przy tym i zasilanie, w związku z tym nie widać co się dzieje dalej, tylko przy samym uderzeniu film się urywa.
Każdy rejestrator ma wewnętrzne zasilanie, które działać będzie jeszcze kilkanaście / kilkadziesiąt minut...
Wszyscy piszą aby podpinać się pod lampkę. Napięcie pojawia się po otwarciu drzwi i pozostaje do zamknięcia.
Przy zamkniętych też jest światło czyli prąd dochodzi.... wystarczy włącznik ustawić na odpowiednią pozycję...
Nie kłóć się z idiotami. Sprowadzą dyskusję do swojego poziomu i pobiją cię doświadczeniem.
Berserk napisał(a):Każdy rejestrator ma wewnętrzne zasilanie, które działać będzie jeszcze kilkanaście / kilkadziesiąt minut...
proszę przeczytaj specyfikację wideorejestratora o którym mówimy i napisz co wyczytałeś
Czytałem test wideo rejestratorów (porównanie około 20 urządzeń) i tam wszystkie miały jakieś zasilanie wewnętrzne, dlatego uważałem że wszystkie je mają... widocznie nie...
Nie kłóć się z idiotami. Sprowadzą dyskusję do swojego poziomu i pobiją cię doświadczeniem.
Ja ostatnio zakupiłem rejestrator i podpiąłem go pod lampkę. Rozwiązanie niegłupie i bezobsługowe. Montaż banalny. Kamera włącza się przy otwarciu auta i wyłącza po zamknięciu.