Kodowanie modułu komfortu

forum użytkowników modelu Roomster, Praktik i pochodnych

Moderatorzy: lec, Sosna

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez endru 11 paź 2013, o 15:25

+00001 = Trailer Hitch installed
+00002 = Trunk Lid Remote Unlocking installed
+00004 = Electric Load Management active
+00008 = Interior Light Control
+00016 = Seat Backrest Recognition installed/4-door Chassis
+00032 = Heated Front Seats installed
+00128 = Heated Mirrors installed
+00256 = Headlight Washers installed
+00512 = Rain Sensor installed
+01024 = Trunk Lid Remote Unlocking impulse driven
+08192 = Rear Windshield Wiper with Comfort Function installed
+16384 = Electric Fuel Pump Releay installed

To oczywiście ogólna lista sterownika
endru
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2 CBZB 105KM MY14
Auto: Fabia2 FL Kombi, Elegance

Posty: 2986
Dołączył(a): 30 sie 2011, o 21:20
Lokalizacja: Kraków, małopolskie
    Windows7MSIE7

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez jaca 100 12 paź 2013, o 14:50

Do endru:

a co można w takim zakodować i doposażyć auto przy sterowniku nr kat. 6Q1 937 049 D
Pełna Lista Doposażenia: :bsilny:

Dzięki Wielkie
jaca 100
Silnik: 1.4 BUD 80KM MY06
Auto: Fabia, Active
Moc/Moment: 80KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 22
Dołączył(a): 2 kwi 2013, o 14:22
Lokalizacja: Wiórkowo
    WindowsVistaMSIE7

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez endru 12 paź 2013, o 16:55

myślę że takie same rzeczy.

Do czego Ci to potrzebne? Auto ma jakieś konkretne wyposażenie i takie kodujesz w sterowniku.
endru
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2 CBZB 105KM MY14
Auto: Fabia2 FL Kombi, Elegance

Posty: 2986
Dołączył(a): 30 sie 2011, o 21:20
Lokalizacja: Kraków, małopolskie
    Windows7MSIE7

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez jaca 100 12 paź 2013, o 17:16

Witam!
Do auta dostawiłem zewn. lusterka elektr.-podgrz. wg schematu twego i wszystko sie zgadza,ale się z zablokowałem bo teraz nie wiem jaki wpisać w Vagu kod co i jak do grzania [czas] lusterek elektr. teraz mi pokazuje po podpięciu kod-15346 , wcześniej w swoim poście podawałem moduł 6Q0 937 049 F ZOL bo tak mi podali w ASO SKODY wg nr VIN - Wielcy Zawcy,a dziś sprawdziłem w aucie i mam moduł 6Q1 937 049 D to wersja najbogatsza,można do niej dostawiać m.in. np:
-tempomat
-elektr.luterka,
-komfortowa praca kierunków,
-grzane fotele,
-spryskiwacze przednich refektorów-oryginalny zderzak przedni RS
ale co jeszcze do 049 D można jeszcze dostawić do auta,to co mi podałeś wcześniej to jest w moim 049 D , a nie w 049 F ZOL jak podawałem wcześniej po błędzie ASO SKODY.
Coś tam modze w aucie.
Ostatnio edytowano 12 paź 2013, o 18:12 przez jaca 100, łącznie edytowano 1 raz
jaca 100
Silnik: 1.4 BUD 80KM MY06
Auto: Fabia, Active
Moc/Moment: 80KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 22
Dołączył(a): 2 kwi 2013, o 14:22
Lokalizacja: Wiórkowo
    WindowsVistaMSIE7

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez endru 12 paź 2013, o 18:01

no to wszystko Ci podałem.

komfortowe kierunki - adaptacja (jest na forum)
tempomat - sterownik silnika
endru
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2 CBZB 105KM MY14
Auto: Fabia2 FL Kombi, Elegance

Posty: 2986
Dołączył(a): 30 sie 2011, o 21:20
Lokalizacja: Kraków, małopolskie
    Windows7MSIE7

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez jaca 100 12 paź 2013, o 18:14

tak i WIELKIE DZIĘKI :extra: :perfect:
teraz potrzebuję jak prawidłowo zakodować w Vag-u co i jak kolejno , czas grzania elektr.-podgrzw. lusterek zewn..
Ostatnio edytowano 12 paź 2013, o 18:33 przez jaca 100, łącznie edytowano 1 raz
jaca 100
Silnik: 1.4 BUD 80KM MY06
Auto: Fabia, Active
Moc/Moment: 80KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 22
Dołączył(a): 2 kwi 2013, o 14:22
Lokalizacja: Wiórkowo
    WindowsVistaMSIE7

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez loko34 12 paź 2013, o 18:30

JACA100 kolega Angel ma BSI o takich numerach co Ci ASO podało napisz do niego na PW tylko ze on odpisze dopiero za dwa tygodnie chyba że bardzo na czasie Ci zalezy to pisz na PW do mnie
loko34
Silnik: 1.4TDI BNV 80KM MY07
Auto: Roomster, Prestige+
Moc/Moment: 80KM @0Nm
Przebieg: 210000 km
Auto2: Ford Focus 1.8 TDDI

Posty: 471 Wiek: 42
Dołączył(a): 24 lis 2010, o 16:41
Lokalizacja: Brzeg, opolskie
    WindowsFirefox

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez endru 12 paź 2013, o 18:33

Jeśli np. dołożyłeś grzane lusterka, do obecnego kodowania dodajesz 128.

Czas grzania lusterek sprawdź w adaptacji na kanale 03
endru
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2 CBZB 105KM MY14
Auto: Fabia2 FL Kombi, Elegance

Posty: 2986
Dołączył(a): 30 sie 2011, o 21:20
Lokalizacja: Kraków, małopolskie
    Windows7MSIE7

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez jaca 100 12 paź 2013, o 18:39

do Loko34:
aso mi podało ,że mam nr kat.6Q0 937 049 F ZOL i to był ich WIELKI BŁĄD bo takiego nie mam , a mój to jest 6Q1 937 049D.
ok na PW.
Ostatnio edytowano 12 paź 2013, o 20:22 przez jaca 100, łącznie edytowano 2 razy
jaca 100
Silnik: 1.4 BUD 80KM MY06
Auto: Fabia, Active
Moc/Moment: 80KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 22
Dołączył(a): 2 kwi 2013, o 14:22
Lokalizacja: Wiórkowo
    WindowsVistaMSIE7

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez endru 12 paź 2013, o 18:43

Jak masz VAGa to po co pytasz w ASO jaki masz sterownik.

ASO opiera się na ETKA i tam tez mogą zażyć się błędy. Poza tym pracownik może źle popatrzył albo nie umiał obsługiwać katalogu.
endru
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2 CBZB 105KM MY14
Auto: Fabia2 FL Kombi, Elegance

Posty: 2986
Dołączył(a): 30 sie 2011, o 21:20
Lokalizacja: Kraków, małopolskie
    Windows7MSIE7

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez jaca 100 12 paź 2013, o 18:44

do Endru:
a co z kodem co po podpięciu Vaga pokazuje 15436 i do tego dodać,czy coś inaczej

######## Dodano kolejny post: ##########
w ASO to pytałem się 3-tygodnie temu , a jaki mam rzeczywiście to stwierdziłem dzisiaj,
ta mam Vaga....-u elektryka, jak robiłem dziś u elektryka lusterka elektr.
Ostatnio edytowano 12 paź 2013, o 20:12 przez jaca 100, łącznie edytowano 6 razy
jaca 100
Silnik: 1.4 BUD 80KM MY06
Auto: Fabia, Active
Moc/Moment: 80KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 22
Dołączył(a): 2 kwi 2013, o 14:22
Lokalizacja: Wiórkowo
    WindowsVistaMSIE7

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez endru 12 paź 2013, o 18:51

jeśli to jest obecne kodowanie sterownika to jeśli coś dokładasz do samochodu co wymaga dodatkowego kodowania, odpowiednią liczbę dodajesz do obecnej i sumę kodujesz do sterownika
endru
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2 CBZB 105KM MY14
Auto: Fabia2 FL Kombi, Elegance

Posty: 2986
Dołączył(a): 30 sie 2011, o 21:20
Lokalizacja: Kraków, małopolskie
    Windows7MSIE7

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez jaca 100 12 paź 2013, o 18:55

ta się elektryk dumał jak to zrobić i zachodził :bsilny:,
ma sprzęt ,ale chyba często z niego to nie korzysta, ja się tylko pytam jak to prawidłowo zrobić.
jaca 100
Silnik: 1.4 BUD 80KM MY06
Auto: Fabia, Active
Moc/Moment: 80KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 22
Dołączył(a): 2 kwi 2013, o 14:22
Lokalizacja: Wiórkowo
    WindowsVistaMSIE7

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez rydel 17 paź 2013, o 09:35

Tak naprawdę to w wersji przed liftem niewiele można zakodować bo nie było pełnego CAN'a. Większość sterowników jest na osobnych modułach i jak ich nie ma to nie będzie działało np. doświetlanie zakrętów. Po FL to już zupełnie inna sprawa i tu można dużo ciekawych bajerów mniej lub bardziej użytecznych zakodować.
Obrazek
rydel
Avatar użytkownika
Auto: Superb 3 Lim., Sportline
Moc/Moment: 280KM @350Nm
Przebieg: 16000 km
Auto2: Fiat 500

Posty: 1163 Wiek: 41
Dołączył(a): 2 maja 2008, o 18:58
Lokalizacja: Sosnowiec, śląskie
    Windows7Firefox

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez maniek72m 16 lis 2013, o 11:59

Podłącze się do tematu jestem początkującym w kodowaniu i mam takie pytania:
1. Chciałbym założyć w fabii 1,4 44kW AZT tempomat mam moduł 6Q2937049 co mi wiadomo nie nadaje sie do tego chciałbym założyć 6Q1937049D trzeba go kodować , jak tak to w jaki spośób.
2. Zdziwiło mnie to że na obudowie sterownika silnika jest taki numer 047906033D a po podłączeniu vaga wyświetla się nr. 04906033J ma to jakieś zanaczenie i co to oznacza i tak ogólnie mozna podłączyć tempomat.
Za odpowiedz z góry dzięki :roll:
maniek72m
Silnik: 1.2 TSI THXA 85KM MY13
Auto: Rapid, Ambition
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: Fabia

Posty: 24
Dołączył(a): 11 lis 2013, o 17:41
Lokalizacja: Widawa, łódzkie
    WindowsFirefox

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Roomster








Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości