Kodowanie modułu komfortu

forum użytkowników modelu Roomster, Praktik i pochodnych

Moderatorzy: lec, Sosna

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez Angel 16 lis 2013, o 21:00

Pewnie BSI do zmiany bo może nie obsłużyć tempomatu. Sterownik silnika bez zmiany...
Jak coś to mam 6Q1......F na sprzedaż..... obsługuje tempomat
Ale trzeba by go kodować VAS-em bo VAG nie daje rady.... sterownik pamięta moje ustawienia i doinstalowane graty jak moduł doświetlania statycznego...
Chcesz doposażyć swój samochód od strony elektrycznej? Szukasz mechanika? Zapraszam do mnie. Doświetlanie statyczne, dynamiczne, ESP, TMP, tempomat, PDC, OPS i inne cuda. Montaż oraz kodowanie. Pisz a na pewno pomogę.
Angel
Avatar użytkownika
Silnik: 2.0 TDI CKFC 150KM MY15
Auto: Octavia 3 Kombi, Elegance
Moc/Moment: 150KM @320Nm
Przebieg: 174000 km
Auto2: skoda fabia II MC

Posty: 2833 Wiek: 40
Dołączył(a): 3 lut 2010, o 19:24
Lokalizacja: Brzeg, opolskie
    Windows7Firefox

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez GregorP75 23 gru 2014, o 09:11

witam kolegów
bardzo proszę o informację w co można doposażyć moje autko mając taki BCM 6R7 937 086 K
dzięki z góry
GregorP75
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2 TSI THXA 85KM MY12
Auto: Roomster, Inny

Posty: 30
Dołączył(a): 23 paź 2014, o 07:45
Lokalizacja: Chrzanów, małopolskie
    Windows7Firefox

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez kamillo890 22 lip 2015, o 12:22

Witam wszystkich!
Chciałbym odnowić temat i podzielić się swoim problemem.
W swojej skodzie fabii zapragnąłem mieć komfortowe kierunkowskazy.
W tym celu Wymieniłem swój dotychczasowy moduł komfortu 6Q1 937 049 C na 6Q1 937 049 D.
Komfortowe kierunkowskazy mam ale niestety kosztem otwierania bagażnika z pilota, czasowych wycieraczek oraz braku informacji o otwartych tylnych drzwiach.

Mam pytanie do osób które mają pojęcie w dziale moduły komfortu czy jest szansa zaprogramować jakoś ten komputer aby te opcje udało się włączyć.
Kodowaniem włączyłem wszystkie możliwe opcje dodając liczby od 1 do 16343 ale niestety nie ma rezultatu.
Co ciekawe po dodaniu wszystkich opcji włącza się podgrzewanie lusterek zaraz po odpaleniu silnika bez konieczności przekręcania pokrętła na pozycje grzanie.
kamillo890
Silnik: 1.9TDI ATD 101KM MY01
Auto: Fabia Kombi, Comfort

Posty: 3
Dołączył(a): 22 lip 2015, o 08:08
Lokalizacja: Otwock, mazowieckie
    Windows7Firefox

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez Angel 23 lip 2015, o 16:58

kamillo890, W Fabiach 1 były różne wersje BSI do wersji wyposażenia. Trzeba szukać odpowiedniego BSI. Uderz do kolesia ze Świętochłowic.
Chcesz doposażyć swój samochód od strony elektrycznej? Szukasz mechanika? Zapraszam do mnie. Doświetlanie statyczne, dynamiczne, ESP, TMP, tempomat, PDC, OPS i inne cuda. Montaż oraz kodowanie. Pisz a na pewno pomogę.
Angel
Avatar użytkownika
Silnik: 2.0 TDI CKFC 150KM MY15
Auto: Octavia 3 Kombi, Elegance
Moc/Moment: 150KM @320Nm
Przebieg: 174000 km
Auto2: skoda fabia II MC

Posty: 2833 Wiek: 40
Dołączył(a): 3 lut 2010, o 19:24
Lokalizacja: Brzeg, opolskie
    Windows7Firefox

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez kamillo890 27 lip 2015, o 13:05

Wielkie dzięki. To by wiele wyjaśniło. W takim razie będę szukał.
A czy mógłbyś podać jakiś kontakt do tego kolesia z świętochłowic?
Pozdrawiam,
kamillo890
Silnik: 1.9TDI ATD 101KM MY01
Auto: Fabia Kombi, Comfort

Posty: 3
Dołączył(a): 22 lip 2015, o 08:08
Lokalizacja: Otwock, mazowieckie
    Windows7Firefox

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez Angel 27 lip 2015, o 14:14

Chcesz doposażyć swój samochód od strony elektrycznej? Szukasz mechanika? Zapraszam do mnie. Doświetlanie statyczne, dynamiczne, ESP, TMP, tempomat, PDC, OPS i inne cuda. Montaż oraz kodowanie. Pisz a na pewno pomogę.
Angel
Avatar użytkownika
Silnik: 2.0 TDI CKFC 150KM MY15
Auto: Octavia 3 Kombi, Elegance
Moc/Moment: 150KM @320Nm
Przebieg: 174000 km
Auto2: skoda fabia II MC

Posty: 2833 Wiek: 40
Dołączył(a): 3 lut 2010, o 19:24
Lokalizacja: Brzeg, opolskie
    Windows7Firefox

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez kamillo890 28 lip 2015, o 17:28

Wielkie dzięki kolego. Napisałem do kolesia, może coś podpowie. Dziękuje jeszcze raz.
Pozdrawiam.
kamillo890
Silnik: 1.9TDI ATD 101KM MY01
Auto: Fabia Kombi, Comfort

Posty: 3
Dołączył(a): 22 lip 2015, o 08:08
Lokalizacja: Otwock, mazowieckie
    WindowsXPFirefox

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez lobuzbodzio 4 paź 2016, o 12:47

Witam, może ktoś podpowie.
Potrzebuję wymienić moduł komfortu teściowi w fabii,
rok 2005 modelowy 2006 szyby elektryka przód + centralny zamek z kluczyka
obecny moduł 6Q0 959 433 H kodowanie 00019
nowy moduł musi obsłużyć sterowanie pilotem zamka + ewentualna wymiana lusterek na elektryczne
Czy mógł by ktoś podpowiedzieć jaki moduł najlepiej wybrać i jakie kodowanie ustawić na początek by działał pilot na 434mhz.
Pozdr
lobuzbodzio
Silnik: 2.0TDI BKD 140KM MY07
Auto: VAG-Seat
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 1
Dołączył(a): 4 paź 2016, o 12:20
Lokalizacja: Jelcz Laskowice, dolnośląskie
    Windows7Chrome

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez daniel1981 19 gru 2018, o 15:49

Witam potrzebuje zobaczyć w vagu opcje kodowania przycisku klapy bagażnika
daniel1981
Auto: Fabia
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 5
Dołączył(a): 1 kwi 2016, o 13:25
Lokalizacja: Warszawa
    LinuxChrome

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez Angel 20 gru 2018, o 09:56

Sprawdź w blokach pomiarowych.

Ale możesz też sprawdzić w testach wyjść.

Aha i patrz w09 centrana elektryka BSI bo to BSI wystawia sygnał na otwarcie klapy
Chcesz doposażyć swój samochód od strony elektrycznej? Szukasz mechanika? Zapraszam do mnie. Doświetlanie statyczne, dynamiczne, ESP, TMP, tempomat, PDC, OPS i inne cuda. Montaż oraz kodowanie. Pisz a na pewno pomogę.
Angel
Avatar użytkownika
Silnik: 2.0 TDI CKFC 150KM MY15
Auto: Octavia 3 Kombi, Elegance
Moc/Moment: 150KM @320Nm
Przebieg: 174000 km
Auto2: skoda fabia II MC

Posty: 2833 Wiek: 40
Dołączył(a): 3 lut 2010, o 19:24
Lokalizacja: Brzeg, opolskie
    Windows7Firefox

Poprzednia strona

Powrót do Roomster








Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 3 gości


cron