Kodowanie modułu komfortu

forum użytkowników modelu Roomster, Praktik i pochodnych

Moderatorzy: lec, Sosna

Kodowanie modułu komfortu

Postprzez joix1 27 maja 2013, o 20:55

Witam potrzebuje liste kodowania do modułu komfortu znaczy wszystkie opcje co da sie zakodowac Dzieki wielkie
joix1
Silnik: 1.6 BTS 105KM MY08
Auto: Roomster, Comfort
Moc/Moment: 105KM @0Nm
Przebieg: 115 km

Posty: 190
Dołączył(a): 27 kwi 2013, o 16:37
Lokalizacja: Gdynia, pomorskie
    Windows7Chrome

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez endru 28 maja 2013, o 06:45

to jeszcze podaj jaki masz dokładnie numer sterwnika
endru
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2 CBZB 105KM MY14
Auto: Fabia2 FL Kombi, Elegance

Posty: 2986
Dołączył(a): 30 sie 2011, o 21:20
Lokalizacja: Kraków, małopolskie
    Windows7MSIE7

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez joix1 28 maja 2013, o 09:45

5J0959433A
joix1
Silnik: 1.6 BTS 105KM MY08
Auto: Roomster, Comfort
Moc/Moment: 105KM @0Nm
Przebieg: 115 km

Posty: 190
Dołączył(a): 27 kwi 2013, o 16:37
Lokalizacja: Gdynia, pomorskie
    Windows7Firefox

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez Angel 28 maja 2013, o 13:43

To za dużo nie powalczysz.... Ale tez poproszę
Chcesz doposażyć swój samochód od strony elektrycznej? Szukasz mechanika? Zapraszam do mnie. Doświetlanie statyczne, dynamiczne, ESP, TMP, tempomat, PDC, OPS i inne cuda. Montaż oraz kodowanie. Pisz a na pewno pomogę.
Angel
Avatar użytkownika
Silnik: 2.0 TDI CKFC 150KM MY15
Auto: Octavia 3 Kombi, Elegance
Moc/Moment: 150KM @320Nm
Przebieg: 174000 km
Auto2: skoda fabia II MC

Posty: 2864 Wiek: 40
Dołączył(a): 3 lut 2010, o 19:24
Lokalizacja: Brzeg, opolskie
    WindowsXPFirefox

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez endru 28 maja 2013, o 16:49

a obecne kodowanie masz ?
endru
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2 CBZB 105KM MY14
Auto: Fabia2 FL Kombi, Elegance

Posty: 2986
Dołączył(a): 30 sie 2011, o 21:20
Lokalizacja: Kraków, małopolskie
    Windows7MSIE7

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez joix1 28 maja 2013, o 18:17

Nie kumam no mam bylem dzis w Aso i dupa cycki rocznik modelowy 2009 nie ma zamykania szyb z pilota dopiero od 2010 :evil: a tak to zakodowałem sobie ryglowanie dzwi po 15 km/h
joix1
Silnik: 1.6 BTS 105KM MY08
Auto: Roomster, Comfort
Moc/Moment: 105KM @0Nm
Przebieg: 115 km

Posty: 190
Dołączył(a): 27 kwi 2013, o 16:37
Lokalizacja: Gdynia, pomorskie
    Windows7Firefox

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez endru 28 maja 2013, o 20:45

ani kluczykiem, ani trzymając przycisk pilota nie możesz domknąć szyb ?
endru
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2 CBZB 105KM MY14
Auto: Fabia2 FL Kombi, Elegance

Posty: 2986
Dołączył(a): 30 sie 2011, o 21:20
Lokalizacja: Kraków, małopolskie
    Windows7MSIE7

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez joix1 29 maja 2013, o 08:22

Tylko kluczykiem z pilota niestety nie
joix1
Silnik: 1.6 BTS 105KM MY08
Auto: Roomster, Comfort
Moc/Moment: 105KM @0Nm
Przebieg: 115 km

Posty: 190
Dołączył(a): 27 kwi 2013, o 16:37
Lokalizacja: Gdynia, pomorskie
    Windows7Firefox

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez endru 29 maja 2013, o 10:50

No to dziwne, bo to jest ta sama funkcja. U mnie to działa z pilota łącznie z utwieraniem bagażnika
endru
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2 CBZB 105KM MY14
Auto: Fabia2 FL Kombi, Elegance

Posty: 2986
Dołączył(a): 30 sie 2011, o 21:20
Lokalizacja: Kraków, małopolskie
    Windows7MSIE7

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez joix1 29 maja 2013, o 12:11

no moze masz nowszy moduł podobno moj tego nie obsługuje

######## Dodano kolejny post: ##########
dlatego tez bym potrzebowal info jak to sprawdzic vagiem czy ta opcja wogle jest
Ostatnio edytowano 29 maja 2013, o 12:12 przez joix1, łącznie edytowano 1 raz
Powód: laczenie postow....
joix1
Silnik: 1.6 BTS 105KM MY08
Auto: Roomster, Comfort
Moc/Moment: 105KM @0Nm
Przebieg: 115 km

Posty: 190
Dołączył(a): 27 kwi 2013, o 16:37
Lokalizacja: Gdynia, pomorskie
    Windows7Firefox

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez endru 29 maja 2013, o 12:36

W/g mnie tego się nie da sprawdzić czy uruchomić VAG (ale może sie mylę). Ta funkcja poprostu jest. To co piszesz mnie zastanawia bo ja to miałem we wszystkich Skodach jakie użytkowałem (trzy O1, F1, F2, S1) od późnych lat `90 tych

rozumiem że pilot i instalacja centralnego jest w pełni fabryczna.
Może to jest rozwiązanie : http://www.motordiag.cz/mkm
endru
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2 CBZB 105KM MY14
Auto: Fabia2 FL Kombi, Elegance

Posty: 2986
Dołączył(a): 30 sie 2011, o 21:20
Lokalizacja: Kraków, małopolskie
    Windows7MSIE7

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez joix1 29 maja 2013, o 16:30

Dzis bylem w Aso i super firma Skoda wypuszczała modele ze sterownikiem komfortu który obsługuje opuszczanie Szyb i taki który tego nie ma kierownik serwisu sam nie kuma polityki skody. Po za tym udowodniłem tępym h.. ze wyje mi klima no i będą sprężarkę wymieniać dobrze ze mam to na gwarancji :mrgreen:
joix1
Silnik: 1.6 BTS 105KM MY08
Auto: Roomster, Comfort
Moc/Moment: 105KM @0Nm
Przebieg: 115 km

Posty: 190
Dołączył(a): 27 kwi 2013, o 16:37
Lokalizacja: Gdynia, pomorskie
    Windows7Firefox

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez endru 29 maja 2013, o 18:35

To jest dziwne że z kluczyka Ci działa a z pilota nie (to jest ten sam sygnał)
endru
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2 CBZB 105KM MY14
Auto: Fabia2 FL Kombi, Elegance

Posty: 2986
Dołączył(a): 30 sie 2011, o 21:20
Lokalizacja: Kraków, małopolskie
    Windows7MSIE7

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez joix1 29 maja 2013, o 19:05

No chyba raczej nie jest ten sam

######## Dodano kolejny post: ##########
Jak by były jakieś wątpliwości roomster/automatyczne-zamykanie-szyb-roomster-t2289.html
Ostatnio edytowano 29 maja 2013, o 19:19 przez joix1, łącznie edytowano 1 raz
Powód: laczenie postow....
joix1
Silnik: 1.6 BTS 105KM MY08
Auto: Roomster, Comfort
Moc/Moment: 105KM @0Nm
Przebieg: 115 km

Posty: 190
Dołączył(a): 27 kwi 2013, o 16:37
Lokalizacja: Gdynia, pomorskie
    Windows7Firefox

Odp: Kodowanie modułu komfortu

Postprzez jaca 100 11 paź 2013, o 09:23

podepnę się do tematu:

Co można zakodować w sterowniku 6Q0 937 049 F ZOL
Proszę o wykaz-WSZYSTKO i co się tu jeszcze da zrobić. :muśli:
Wielkie dzięki.
Ostatnio edytowano 12 paź 2013, o 14:36 przez jaca 100, łącznie edytowano 1 raz
jaca 100
Silnik: 1.4 BUD 80KM MY06
Auto: Fabia, Active
Moc/Moment: 80KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 22
Dołączył(a): 2 kwi 2013, o 14:22
Lokalizacja: Wiórkowo
    WindowsChrome

Następna strona

Powrót do Roomster








Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości