Przyciski Wielofunkcyjne +

forum użytkowników modelu Roomster, Praktik i pochodnych

Moderatorzy: lec, Sosna

Przyciski Wielofunkcyjne +

Postprzez Jar3kkk 21 mar 2019, o 22:57

Witam.
Posiadam Skodę Roomster z połowy 2014 roku.
Potrzebuję informacji i opinii na temat dołożenia przycisków wielofunkcyjnych kierownicy.
Aktualnie mam gołą kierownice bez żadnych przycisków a chciałbym dołożyć :
1. Tempomat
2. Sterowanie radia itp

Znalazłem przyciski :
Obrazek
Obrazek

I tu pada moje pytanie. Czy po zakupie przycisku sterowania radiem to będzie P&P ?
Jeśli nie to co trzeba dodać i jaki jest tego koszt?
Odnośnie tempomatu to samo. Czy są tam jakieś kości piny żeby to zrobić cy trzeba dokłada wiązkę ? (Kodowanie to rzecz jasna)

Żeby nie było hejtu tak wiem że mogę kupić całą kierownice ,ale jej koszt to okolice 1000zł a na przyciski wydam w okolicach 400zł

@edit.1
Czytałem posty dotyczące tempomatu ale trafiałem tylko na dokładanie manetki (ja chciałbym w kierownicy)
Jar3kkk
Auto: Roomster
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 3
Dołączył(a): 21 mar 2019, o 17:49
Lokalizacja: Białystok, podlaskie
    WindowsChrome

Odp: Przyciski Wielofunkcyjne +

Postprzez koleś 21 mar 2019, o 23:26

Przyciski z Opla. Nie będą działać w Skodzie.


Sterowanie radia jest możliwe ale na przyciskach ze Skody.
Z kierownicy możesz mieć jeszcze sterowanie komputerem pokładowym.

Tempomat tylko z manetki.
Tempomaty w grupie VAG. Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
koleś
Silnik: 1.9TDI AXR 101KM MY07
Auto: Fabia Kombi, Ambiente

Posty: 351
Dołączył(a): 26 sie 2010, o 06:40
Lokalizacja: Świętochłowice, śląskie
    WindowsChrome

Odp: Przyciski Wielofunkcyjne +

Postprzez Jar3kkk 21 mar 2019, o 23:47

Mój błąd co do przycisków błędny opis w aukcji.
Chodzi mi o te przyciski oryginalne.

Ale dalej nie mam odpowiedzi czy jeśli kupię te przyciski to będą działały P&P czy trzeba dokładać wiązkę ?

Odnośnie tempomatu jaka cena takiej zabawy bo tak czytam to są różne.
Jar3kkk
Auto: Roomster
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 3
Dołączył(a): 21 mar 2019, o 17:49
Lokalizacja: Białystok, podlaskie
    WindowsChrome

Odp: Przyciski Wielofunkcyjne +

Postprzez koleś 22 mar 2019, o 11:54

Do multi trzeba dołożyć dwa przewody z manetek. Jeden do sieci LIN a drugi do zasilania po kluczyku.

Cena z tempo będzie zależna od ilości potrzebnych części. Potrzebna jest manetka, wiązka i możliwe, że również do wymiany będzie BCM.


Sprawdź jaki masz BCM. Jaki ma numer.
Tempomaty w grupie VAG. Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
koleś
Silnik: 1.9TDI AXR 101KM MY07
Auto: Fabia Kombi, Ambiente

Posty: 351
Dołączył(a): 26 sie 2010, o 06:40
Lokalizacja: Świętochłowice, śląskie
    WindowsChrome


Powrót do Roomster








Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości