Roomster - Tempomat

forum użytkowników modelu Roomster, Praktik i pochodnych

Moderatorzy: lec, Sosna

Odp: Roomster - Tempomat

Postprzez ostrysg 5 gru 2010, o 21:37

dzieki wielkie
ostrysg
Auto: Fabia
Moc/Moment: 100KM @0Nm

Posty: 7
Dołączył(a): 24 kwi 2010, o 10:34
Lokalizacja: morag, warm-mazurskie
    Windows7Opera

Odp: Roomster - Tempomat

Postprzez pioo 11 gru 2010, o 09:19

No się już nie mogę doczekać :P W poniedziałek jadę do ASO montować tempomat i jeszcze tego samego dnia jadę w trasę to się przetestuje :P

Pozostają jeszcze halogeny które niby sam miałem montować ale na ten mróz w nie ogrzewanym garażu to n ie wiem czy dam sobie radę :(

######## Dodano kolejny post: ##########
Własnie siedzę sobie popijam kawke a tempomacik sie montuje :)

######## Dodano kolejny post: ##########
Oki .. zamontowany. Pytanie tylko czy na tablicy z zegarami jakaś lampka powinna się świecić w chwili włączenia tempomatu??
Ostatnio edytowano 13 gru 2010, o 18:01 przez pioo, łącznie edytowano 2 razy
Powód: laczenie postow....
pioo
Avatar użytkownika
Silnik: 1.4 BXW 85KM MY08
Auto: Roomster, Style
Moc/Moment: 0KM @0Nm

Posty: 230 Wiek: 37
Dołączył(a): 7 lis 2010, o 15:52
Lokalizacja: Kraków, małopolskie
    MacOSXSafari

Odp: Roomster - Tempomat

Postprzez Franek07 8 sty 2013, o 22:58

Witam
Tempomat założony BCM wymieniony z 6R7 937 086H na 6R7 937 087H instalacja dorobiona podłączona do manetki, BCM i sterownika silnika. Kolega próbował kodować VCDSem w BCM i sterowniku silnika niby ok wszystko przyjmuje kodowanie manetka daje sygnał i działa... wywala błąd P0568 dokładnie nie pamiętam ale coś w rodzaju "niezrozumiały sygnał" pomiędzy manetką a silnikiem. Jak wyłączę tempomat błąd da się skasować jak włączę to już nie... Czy trzeba kodować manetkę i zegary aby wyświetlały na maxi dot symbol tempomatu, czy to problem z połączeniem ?Co może być powodem?
Pozdrawiam
Franek07
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2 CBZB 105KM MY11
Auto: Fabia2, Comfort
Moc/Moment: 105KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 69
Dołączył(a): 6 sty 2013, o 22:52
Lokalizacja: Warszawa, mazowieckie
    WindowsVistaChrome

Odp: Roomster - Tempomat

Postprzez misiek^wro 9 sty 2013, o 10:04

Franek07, w engine się koduje jeszcze, 11463 bodajże, w Login ;)
We're going to be doing one thing and one thing only .... killing Nazis.



Obrazek
misiek^wro
-member status-
Avatar użytkownika
-member status-
Auto: Octavia Kombi 4x4, Prestige+
Moc/Moment: 270KM @350Nm
Przebieg: 10800 km
Auto2: Roomster FL 1.2 TSI / Ibi

Posty: 6448 Wiek: 34
Dołączył(a): 26 wrz 2007, o 19:32
Lokalizacja: Wrocław, dolnośląskie
    WindowsXPFirefox

Odp: Roomster - Tempomat

Postprzez Angel 10 sty 2013, o 10:26

misiek^wro, Tak dokładnie jest jak piszesz. Sam mam już dołożony tempomat i u mnie wszystko balanga jak trzeba.
Franek07, Ty powinieneś dostać odznakę złotej łopaty za odkopy tematów sprzed ponad 2 lat..... Ale to tak na marginesie
Chcesz doposażyć swój samochód od strony elektrycznej? Szukasz mechanika? Zapraszam do mnie. Doświetlanie statyczne, dynamiczne, ESP, TMP, tempomat, PDC, OPS i inne cuda. Montaż oraz kodowanie. Pisz a na pewno pomogę.
Angel
Avatar użytkownika
Silnik: 2.0 TDI CKFC 150KM MY15
Auto: Octavia 3 Kombi, Elegance
Moc/Moment: 150KM @320Nm
Przebieg: 174000 km
Auto2: skoda fabia II MC

Posty: 2875 Wiek: 40
Dołączył(a): 3 lut 2010, o 19:24
Lokalizacja: Brzeg, opolskie
    Windows7Firefox

Odp: Roomster - Tempomat

Postprzez misiek^wro 10 sty 2013, o 11:18

Angel, akuratnie to taki temat, że można go odkopywać :)

Tempomat wiecznie na czasie :mrgreen:
We're going to be doing one thing and one thing only .... killing Nazis.



Obrazek
misiek^wro
-member status-
Avatar użytkownika
-member status-
Auto: Octavia Kombi 4x4, Prestige+
Moc/Moment: 270KM @350Nm
Przebieg: 10800 km
Auto2: Roomster FL 1.2 TSI / Ibi

Posty: 6448 Wiek: 34
Dołączył(a): 26 wrz 2007, o 19:32
Lokalizacja: Wrocław, dolnośląskie
    WindowsXPFirefox

Odp: Roomster - Tempomat

Postprzez Franek07 10 sty 2013, o 12:30

Próbuję dołożyć kilka rzeczy ale w tym samochodzie nie jest łatwo i odnoszę wrażenie, że ulubione zdanie niektórych "specjalistów" w aso to "nie da się zrobić". Jak zmieniłem fotele z RS i podłączyć chciałem grzanie to jeden powiedział że jedyne rozwiązanie to nowa wiązka za 9 tyś- zrobiłem to za 300 zł. Ale serwisy to inny temat :lol: W poniedziałek jadę walczyć dalej z tempomatem i doświetlaniem zakrętów. Pozdrawiam i dziękuję za informację

Tempomat działa źle był wpięty w sterownik silnika
Ostatnio edytowano 30 wrz 2013, o 08:26 przez Franek07, łącznie edytowano 2 razy
Franek07
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2 CBZB 105KM MY11
Auto: Fabia2, Comfort
Moc/Moment: 105KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 69
Dołączył(a): 6 sty 2013, o 22:52
Lokalizacja: Warszawa, mazowieckie
    WindowsMSIE7

Odp: Roomster - Tempomat

Postprzez misiek^wro 10 sty 2013, o 13:39

Franek07, niestety, ASO to tylko powinno być źródło, gdzie zamawiamy części, których nie ma na allegro i innych sklepach :lol2:
We're going to be doing one thing and one thing only .... killing Nazis.



Obrazek
misiek^wro
-member status-
Avatar użytkownika
-member status-
Auto: Octavia Kombi 4x4, Prestige+
Moc/Moment: 270KM @350Nm
Przebieg: 10800 km
Auto2: Roomster FL 1.2 TSI / Ibi

Posty: 6448 Wiek: 34
Dołączył(a): 26 wrz 2007, o 19:32
Lokalizacja: Wrocław, dolnośląskie
    WindowsXPFirefox

Odp: Roomster - Tempomat

Postprzez JurekPO 2 gru 2013, o 11:28

Mam kłopot z wyborem modułu.

Widziałem taki:
http://allegro.pl/modul-komfortu-bsi-fa ... 97021.html
i prawie go kupiłem, ale koło nagrzewnicy widzę raczej coś, co wygląda tak:
http://allegro.pl/skoda-roomster-fabia- ... 74836.html

Pogubiłem się. Który powinienem kupić ?
JurekPO
Silnik: 1.4TDI AMF 75KM MY10
Auto: Fabia Van II, Van+
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 14
Dołączył(a): 13 maja 2012, o 09:10
Lokalizacja: Miasto Skody, wielkopolskie
    WindowsXPFirefox

Odp: Roomster - Tempomat

Postprzez Franek07 2 gru 2013, o 11:51

Moduł komfortu tzn BCM jest nad lewą nogą kierowcy i wygląda tak(przynajmniej u mnie):
http://archiwum.allegro.pl/oferta/stero ... 49980.html
Ostatnio edytowano 2 gru 2013, o 11:57 przez Franek07, łącznie edytowano 1 raz
Franek07
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2 CBZB 105KM MY11
Auto: Fabia2, Comfort
Moc/Moment: 105KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 69
Dołączył(a): 6 sty 2013, o 22:52
Lokalizacja: Warszawa, mazowieckie
    WindowsVistaChrome

Odp: Roomster - Tempomat

Postprzez JurekPO 2 gru 2013, o 11:55

Ale to jest polift. Czy w przedlifcie jest taki sam ?
JurekPO
Silnik: 1.4TDI AMF 75KM MY10
Auto: Fabia Van II, Van+
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 14
Dołączył(a): 13 maja 2012, o 09:10
Lokalizacja: Miasto Skody, wielkopolskie
    WindowsXPFirefox

Odp: Roomster - Tempomat

Postprzez Angel 6 gru 2013, o 19:24

Tak wygląda przed FL http://tablica.pl/oferta/bsi-6q1-937-049f-skoda-fabia-roomster-CID5-ID3fGDJ.html Akurat mój i ma obsługę tempomatu
Chcesz doposażyć swój samochód od strony elektrycznej? Szukasz mechanika? Zapraszam do mnie. Doświetlanie statyczne, dynamiczne, ESP, TMP, tempomat, PDC, OPS i inne cuda. Montaż oraz kodowanie. Pisz a na pewno pomogę.
Angel
Avatar użytkownika
Silnik: 2.0 TDI CKFC 150KM MY15
Auto: Octavia 3 Kombi, Elegance
Moc/Moment: 150KM @320Nm
Przebieg: 174000 km
Auto2: skoda fabia II MC

Posty: 2875 Wiek: 40
Dołączył(a): 3 lut 2010, o 19:24
Lokalizacja: Brzeg, opolskie
    Windows7Firefox

Odp: Roomster - Tempomat

Postprzez JurekPO 22 gru 2013, o 00:14

Koledzy, czy ktoś z Was ma może numer katalogowy wtyczki XS3 przy BSI ? Albo możecie mi podać numer nadwozia auta z fabrycznym tempomatem (tu chyba lepiej na pw)
JurekPO
Silnik: 1.4TDI AMF 75KM MY10
Auto: Fabia Van II, Van+
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 14
Dołączył(a): 13 maja 2012, o 09:10
Lokalizacja: Miasto Skody, wielkopolskie
    WindowsXPFirefox

Odp: Roomster - Tempomat

Postprzez Angel 22 gru 2013, o 20:02

6Q0 937 702A ....
Chcesz doposażyć swój samochód od strony elektrycznej? Szukasz mechanika? Zapraszam do mnie. Doświetlanie statyczne, dynamiczne, ESP, TMP, tempomat, PDC, OPS i inne cuda. Montaż oraz kodowanie. Pisz a na pewno pomogę.
Angel
Avatar użytkownika
Silnik: 2.0 TDI CKFC 150KM MY15
Auto: Octavia 3 Kombi, Elegance
Moc/Moment: 150KM @320Nm
Przebieg: 174000 km
Auto2: skoda fabia II MC

Posty: 2875 Wiek: 40
Dołączył(a): 3 lut 2010, o 19:24
Lokalizacja: Brzeg, opolskie
    Windows7MSIE7

Odp: Roomster - Tempomat

Postprzez JurekPO 23 gru 2013, o 08:14

Dziękuję :)
JurekPO
Silnik: 1.4TDI AMF 75KM MY10
Auto: Fabia Van II, Van+
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 14
Dołączył(a): 13 maja 2012, o 09:10
Lokalizacja: Miasto Skody, wielkopolskie
    WindowsXPFirefox

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Roomster








Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości