Już po imprezie i czas na małe podsumowanie.
Ogólnie impreza udana, wystartowało prawie 60 załóg w tym 3 diesle (BMW 120d oraz 320d).
Zamiast na opisem przebiegu imprezy, chcę się z wami podzielić moimi odczuciami odnoście opon Markgum jakie to użyczył mi Przemek (DZIĘKUJE !!

).
Pierwszy test zrobiony w sobotę wieczorem:
Hamowanie: wyczuwalna jest zdecydowana poprawa, 3-4 hamowania ze 140 i hamulce zaczynają się gotować (miękki pedał) co nie miało miejsca przy letnich oponach. W tej kategorii naprawdę duży +
Przyśpieszanie: na seryjnych oponach zdarza mi się zerwać przyczepność na 2 biegu, natomiast na nalewkach to nie występuje, oznacza to oczywiście, że szybciej można dodawać gazu przy wyjściu z zakrętu bez obawy, że zewnętrzne (odciążone) koło zerwie przyczepność.
Skręcanie: no i tutaj mam nie małą zagadkę... jeżdżąc po mieście opona zachowuje się bardzo fajnie, przyczepność w zakręcie jest dobra, nie czuć aby opona się podwijała i traciła przyczepność. Sprawa wygląda nieco inaczej przy jeździe na torze na 100%. Opona niemal na każdym ciaśniejszym zakręcie wyraźnie się podwijała i traciła przyczepność wypychając auto przodem z zakrętu, szybkie łuki były natomiast OK.
Podsumowanie

tak naprawdę sam nie wiem co napisać, zachowanie opony w zakręcie bardzo mi nie odpowiadało, ale z drugiej strony czas jaki osiągałem jest bardzo fajny. Na seryjnej oponie nie jestem w stanie nawiązać walki z chłopakami w lżejszych autach na R 888 a tutaj miałem czasy identyczne o ile nie parę setnych lepsze. Nie wiem czy przewaga jaką ta opona daje na prostych niweluje straty w zakrętach czy może w tych zakrętach wcale nie było tak źle jak mi się wydaje ? Może za optymistycznie podchodziłem do prędkości w zakręcie i przez to opona się tak podwijała ? Naprawdę nie wiem.
Najlepiej by było aby pojechać na tor z dwoma kompletami opon, i pojeździć raz ja jednych raz na drugich i zestawić ze sobą czasy.
A tak w ogóle to w klasie 5 czyli powyżej 2000 cm3 przegrałem podium o sekundę zostawiając w tyle parę subarynek i Evo do wyścigów górskich

Niestety pierwszy przejazd był po mokrym i tam dużo straciłem do Corsy OPC, na suchym ją sklepałem o 3 sekundy ale tej jednej sekundki zabrakło do 3 miejsca
No nic, to chyba na tyle
Pozdrawiam,