Gdyby ktoś wyraził zainteresowanie zorganizowania takich zawodów, mogę zacząć się orientować, jak wygląda sprawa wynajęcia pasa.
Zapraszam do dyskusji
Mistrzostwa Polski Skody Club pl 1/4 mili - wiosna 2010Moderator: NEOrADEk
Mistrzostwa Polski Skody Club pl 1/4 mili - wiosna 2010Co prawda bez konsultacji z lec'em, który tu szefuje, rozmawiałem z przedstawicielem Stowarzyszenia Warsaw Street Team (http://www.wst.org.pl/) czy byłaby możliwość zorganizowania profesjonalnych zawodów na 1/4 mili, aby Skoda Club pl, mogła mieć swoją klasę. Sprawa wygląda tak. WST organizuje zawody cyklu Mistrzostw Polski. W tym roku były 4 rundy. W przyszłym roku jest planowane również 4 rundy. Ów przedstawiciel wyraził żywe zainteresowanie i powiedział, że nie będzie większego problemu zorganizowania dodatkowej klasy. Ponieważ pod Warszawę i z Poznania i z Wrocławia (myślę tutaj głównie o lec'u i przemeku) jest stosunkowo daleko, pomyślałem sobie, że można by było zorganizować takie zawody w Legnicy. Mamy długi pas startowy bezpieczny, betonowy, stosunkowo równy, a z tego co wiem, to w tej części polski nie ma zawodów na 1/;4 mili (chyba, że w Poznaniu na torze Poznań).
Gdyby ktoś wyraził zainteresowanie zorganizowania takich zawodów, mogę zacząć się orientować, jak wygląda sprawa wynajęcia pasa. Zapraszam do dyskusji
Odp: Mistrzostwa Polski Skody Club pl 1/4 mili - wiosna 2010pytanie ilu byłoby chętnych, ale wg mnie nie ma co kombinować z osobną imprezą.
Możemy uczestniczyć np. w "Z ulicy na tor" lub której z edycji z zawodów w kamieniu śląskim i tam dogadać się z organizatorem aby zrobić osobną klasę dla skodzinek. Ludzie organizujący imprezę w Poznaniu pewnie byliby otwarci na taki pomysł, a jeśli chodzi o imprezy organizowane przez automobilklub oploski w Kamieniu śląskim to tam były już w tym roku imprezy dla BMW i Mazdaspeed, które zostały włączone do normalnych zawodów. Oczywiście jeżeli będzie nas kilkudziesięciu chętnych to wtedy jest sens robienia osobnej imorezy, ale dla kilku lub kilkunastu aut jest to nieuzasadnione, tymbardziej, że taka impreza nie jest darmowa. http://www.ecuproject.pl/
mocy przybywaj....
Odp: Mistrzostwa Polski Skody Club pl 1/4 mili - wiosna 2010przemeku, nie zrozumiałeś
Odp: Mistrzostwa Polski Skody Club pl 1/4 mili - wiosna 2010byku123, widze tutaj jeden duzy bubel
pierw trzeba by zapytac wlasciciela lotniska (czyli urzad miasta jezeli sie nie myle) o pozwolenie na organizacje takiego przedsiewziecia oraz sprawa najwazniejsza aby cena przejechania byla dostepna dla wszystkich chetnych skodziarzy OloK Galerie 1.9 TDI SLX '99
Odp: Mistrzostwa Polski Skody Club pl 1/4 mili - wiosna 2010
ceny na takich imprezach są w okolicach 40-60zl a jeśli chodzi o tor/lotnisko to musi być super równy i oczywiście musi być legalnie wynajęty http://www.ecuproject.pl/
mocy przybywaj....
Odp: Mistrzostwa Polski Skody Club pl 1/4 mili - wiosna 2010OloK, chyba nie przeczytałeś dokładnie co napisałem
![]()
To raz, dwa nie wiem jakie mogą być koszty wynajęcia lotniska, ale gdyby byłaby przystępna, to nie wiem, czy zawodnikom SCP nie opłacałoby się bardziej zrobić wcześniej zrzutkę, zapłacić np. za wynajęcie lotniska (hipotetycznie) i wtedy przejazdy byłyby za free EDIT: Z tego co patrzyłem na stronach WST, to ich imprezy kosztuję w okolicach 45-70zł za zawodnika. O tyle jest dobre, że zwycięzca zawodów organizowanych przez WST w naszej klasie zostanie Mistrzem Polski, ponieważ WST, organizuje zawody Mistrzostw Polski. przemeku, pas byłby wynajmowany całkowicie legalnie, a co do równości to trzeba samemu ocenić
Odp: Mistrzostwa Polski Skody Club pl 1/4 mili - wiosna 2010Lotnisko nie jest idealnie równe, jest pochyłe, więc albo jazda z górki albo pod górkę, więc osiągane czasy nie były by miarodajne, tzn porównywalne z innymi imprezami. Ale w obrębie jednej imprezy jak najbardziej.
![]() Desert storm Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl
Odp: Mistrzostwa Polski Skody Club pl 1/4 mili - wiosna 2010Sev, jadąc od jednej mańki najpierw masz z górki a potem jest równo. pas ma długość bodajże 2000m, z czego na organizację zawodów jest potrzebne 800m (400m zawodowe i 400m bezpieczeństwa na wyhamowanie samochodu), więc wyciągnięcie 800m z całego pasa nie będzie problemem
Odp: Mistrzostwa Polski Skody Club pl 1/4 mili - wiosna 2010W sumie wyhamowanko może być pod górkę
![]() Desert storm Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl
Odp: Mistrzostwa Polski Skody Club pl 1/4 mili - wiosna 2010w Olsztynie mój kolega jest Dyrektorem Aeroklubu
U nas są organizowane na nim wyścigi na 1/4 mili motocykli:)jeśli bu było zainteresowanie to się mogę dowiedzieć o cęnę wynajęcia ,dowiem się i tak i napiszę ![]() BOGA NIE MA, JEST TYLKO MOTÓR
Odp: Mistrzostwa Polski Skody Club pl 1/4 mili - wiosna 2010tasio, z tego co wiem, to WST organizuje swoję eliminację w Olsztynie, tylko nie wiem, czy na 1/4 czy na 1/8 mili
Odp: Mistrzostwa Polski Skody Club pl 1/4 mili - wiosna 2010organizują ,ale nie na lotnisku ,to jest tkz. STREET WARS i jest to na ulicach miasta
![]() doiem się o cene na lotnisku,jak by było wielu chętnych można coś zorganizować tylko dla skody ,jest gdzie namioty rozstawić i jezioro obok i wypić też się znajdzie ![]() Ostatnio edytowano 9 sty 2010, o 01:01 przez lec, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Łącz / Edytuj Posty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BOGA NIE MA, JEST TYLKO MOTÓR
Odp: Mistrzostwa Polski Skody Club pl 1/4 mili - wiosna 2010tasio, zaszalałeś z tym namiotem nie ma co.
Odp: Mistrzostwa Polski Skody Club pl 1/4 mili - wiosna 2010no może trochę
,ale są hotele i pensjonaty ![]() BOGA NIE MA, JEST TYLKO MOTÓR
Odp: Mistrzostwa Polski Skody Club pl 1/4 mili - wiosna 2010brzmi lepiej
ja tam moge jechac np w czerwcu na weekend jakis, jak jest Boże ciało