![]() |
Skoda do zakupu, Czy znacie tą Skode ?Moderatorzy: arturooo3, lec, Laurent Odp: Skoda do zakupu, Czy znacie tą Skode ?Spasowanie klapy bagażnika i maska. Dla mnie maska była też malowania lub wymieniana tylny zderzak raczej też. Przedni zderzak też bym sprawdził, ale też wydaje mi się , że nie pasuje. Dla mnie wyklepany i pytanie jak bardzo i czy to wszystko jest w papierach aso czy może właśnie ostatnie 3 lata bez dokumentacji.
Odp: Skoda do zakupu, Czy znacie tą Skode ?
To dziwne , bo u nich przy tej kwocie zawsze szło tyle zbić . Znając życie to oni dali maks 25 tys za nią SKODA CITIGO 1.0 2017 & SKODA ROOMSTER SCOUT 1.4 TDI 2008
ZŁOMOWANIE * SKUP AUT - POZNAŃ I OKOLICE - ZAPRASZAM NA PRIV
Odp: Skoda do zakupu, Czy znacie tą Skode ?Ja od nich niczego bym nie brał. Albo czujność razy 100. Brat jak szukał auta znalazl u nich Seata,chyba Ibizę. Miała być igła,nie bitą,malowana,z papierami itd. Brat pojechał z profesjonalnym miernikiem i właścicielem tego miernika-blacharzem. I się okazało że samochód miał potężnego strzała lewy albo prawy tył. Jak to pokazywali to nawet nie ukrywali zdziwienia,tylko od razu 5tyś w dół.Wiec za taką super ofertę i rzetelność to ja dziękuję ^^ Nie wiem czy tylko w Komornikach mają takie podejście,ale mnie to zniechęciło,a chciałem do nich jechać bo mieli dwie skody w moim budżecie(szkoda że z bardzo kiepskim wyposażeniem). Jeżeli auta byłyby takie oh ah jak to opisują to pal licho wyposażenie,lepiej mieć pewniaka. Ale życie pokazało coś innego.
Papierów oczywiście do auta nagle też nie było,mimo że w ogłoszeniu napisane było że są ![]()
Odp: Skoda do zakupu, Czy znacie tą Skode ?Igły to są w pasmanterii albo w salonie po wyjeździe z fabryki
![]() Miernik powie czy coś było robione. Później kwestia czy jest to przyzwoicie złożone z ubezpieczenia w aso czy parch składany u Janusza po kosztach który będzie po zimie korodować i generować spore koszty. Jeśli auto nie będzie bite to nasuwa się pytanie jak to jest możliwe? ![]() Może być też drobna szkoda parkingowa która zostawi ślady lub być solidny dzwon i wymieniony element na nowy lub używany i nikt się nie pozna z miernika. Jeśli papiery zniknęły nie ma żadnego serwisu nic nie wiadomo to lepiej nie przepłacać i wziąć Niemca. ![]()
Odp: Skoda do zakupu, Czy znacie tą Skode ?moje poszukiwania Octavii trwaja...mam pytanie jak podchodzicie do aut z TSI gdzie właściciele wymieniają olej co 30 tys? Chyba tylko dzisiaj trafiłem na auto w okolicach Poznania gdzie w ogłoszeniu zaznaczone jest że wymieniali co 15 tys (tyle że 53 tys za Skodę z 2014 roku mnie po prostu przerasta).
Odp: Skoda do zakupu, Czy znacie tą Skode ?Ceny niestety poszły do góry. Ostro. Sam widzę po ile stały jak kupiłem w lutym a ile wołają teraz. Zależy ile było tych wymian co 30tys i najważniejsze,co było lane. Jak sporo to bym się zastanawiał. Jak w moim przypadku tylko dwie,później już było co maks 15 to będzie spoko. Płukanka co każda zmiana i będzie latał
![]()
Podchodzimy normalnie. Jedyne co może się zdarzyć, to tyle, że przy przebiegu 200 000km zacznie brać oleju ciut więcej niż w aucie gdzie olej był regularnie wymieniany co 10 tys. A brać i tak będzie, co za różnica czy przy 200 000km czy przy 250 000km...
Odp: Skoda do zakupu, Czy znacie tą Skode ?Co się stało z tymi cenami? poniżej 50 tys to O3 nie można znaleźć, chyba że z 2013 roku i z przebiegiem ponad 200 kkm, Oczywiście mówię o TSI 1.4
Już nie mówię że O3 FL za 70 tys to standard, niedługo ceny przegonią nowe O4
Odp: Skoda do zakupu, Czy znacie tą Skode ?bo nie ma nowych, więc używki schodzą na pniu.
patrz tutaj: forum-skoda-scala/w-oczekiwaniu-na-scal-t32047-120.html#p340967
Ceny poszły w górę nowych aut nigdy nie było takiego wzrostu cen jak w ostatnich 2-3 latach i zainteresowanie używkami wzrosło. Jakie było moje zdziwienie gdy inne auto sprzedawałem parę miesięcy temu i popatrzyłem na młodsze. Okazało się ,że 4-5 letnie używane 50-100tys.km przebiegu kosztowało tyle samo ile te 4-5 lat temu w cenniku nowe w salonie. Moim zdaniem ceny będą nadal rosły. Przychodzą czasy kiedy bardziej będzie się opłacało inwestować w gruz niż kupić nowe. Ostatni samochód który miałem od nowości sprzedałem 2 dni po wystawieniu. Przestałem już odbierać telefony 2 godziny po wystawieniu. 3-4 klientów których ustawiłem w kolejności prosili i wcześniejsze spotkanie.
Odp: Skoda do zakupu, Czy znacie tą Skode ?Witam. Może ktoś szuka takiej skody z 2011r.od pierwszego właściciela.
https://www.olx.pl/d/oferta/skoda-octav ... NdHsr.html
Odp: Skoda do zakupu, Czy znacie tą Skode ?Witam szanowne grono ekspertów.
Przyszedł czas na zakup kolejnego auta padło na Skodę Octavia. Zależy mi by była na gaz dlatego znalazłem dwa ogłoszenia, które mnie zainteresowały. Czy jako eksperci możecie ocenić czy warto w ogóle brać je pod uwagę? https://www.olx.pl/d/oferta/skoda-octav ... NUQ3Y.html https://www.olx.pl/d/oferta/skoda-octav ... O1VHg.html Z góry dziękuję za odpowiedzi!
Odp: Skoda do zakupu, Czy znacie tą Skode ?Część, czy oglądał ktoś albo może coś powiedzieć o tym aucie? Samochód jest w Małopolsce w Bachowicach.
https://www.olx.pl/d/oferta/skoda-fabia ... R1dOO.html
Odp: Skoda do zakupu, Czy znacie tą Skode ?Nie oglądałem jej ale Skodzinka wygląda zacnie, bogata wersja. Auto poleasingowe. Sprzedawca na zdjęciach zasłania tablice rej. ale w opisie ogłoszenia podaje numery tych tablic
![]() Oferta nie jest okazyjna bo w tym budżecie można znaleźć też inne podobne auta, ale warto ją wziąć pod uwagę. Auto na warsztat, dokładnie zweryfikować stan i historię i jeśli jest OK, to kupować, jak się podoba. Nie jestem pewien czy sprzedający to właściciel czy handlarz. "Osoba prywatna" w ogłoszeniu nie musi oznaczać, że jest to faktyczny właściciel, a opis oferty wskazuje raczej na handlarza.