Automatyczne zamykanie szyb Roomster

forum użytkowników modelu Roomster, Praktik i pochodnych

Moderatorzy: lec, Sosna

Automatyczne zamykanie szyb Roomster

Postprzez przemomezep 24 mar 2009, o 22:04

Witam

Mam Roomsterka, wersja STYLE, czyli elektrycznie regulowane szyby drzwi przednich, które niestety nie podnoszą się w trakcie zamykania samochodu pilotem. Domyślam się że funkcja ta jest w "komputerze" romka lecz z jakiś względów skoda ją zablokowała, czy zna Ktoś z Was sposób na odblokowanie/włączenie tej funkcji????

Pozdrawiam
Roomster Style 1,4 TDI, 105KM, 260NM, spalanie 4,7/5,2
Octavia Tour 1,9 TDI 101KM, 240NM, spalanie 6,4 / 8,6
przemomezep
Avatar użytkownika
Silnik: 1.4TDI BNV 80KM MY08
Auto: Roomster, Style
Moc/Moment: 105KM @260Nm
Auto2: Golf 3, Pasat B4, Audi B3

Posty: 443 Wiek: 43
Dołączył(a): 15 mar 2009, o 12:00
Lokalizacja: Otwock k/Warszawy, mazowieckie
    WindowsVistaFirefox

Odp: Automatyczne zamykanie szyb Roomster

Postprzez cosmos 24 mar 2009, o 22:22

przemomezep napisał(a):Domyślam się że funkcja ta jest w "komputerze" romka lecz z jakiś względów skoda ją zablokowała

w F2/R niestety nie ma takiej możliwości, testowałem to już u siebie - inna niż w okcie wersja sterownika komfortu. bez przeróbek elektrycznych i dołożenia dodatkowego układu wydłużającego czas impulsu zamykającego nie da rady.
cosmos
2.0TDI 4x4 DSG w obudowie 03 RS
cosmos
-member status-
-member status-
Silnik: 2.0TDI CUNA 184KM MY17
Auto: Octavia3 RS 4x4 Kombi, Challenge
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Auto2: Toyota RAV4

Posty: 1364 Wiek: 43
Dołączył(a): 15 sty 2008, o 11:54
Lokalizacja: Poznań, wielkopolskie
    WindowsVistaFirefox

Odp: Automatyczne zamykanie szyb Roomster

Postprzez carlos_c3 25 mar 2009, o 09:18

Faktycznie, nie da sie zamknąć szyb z pilota.
Z tego co wiem da sie to zrobić z kluczyka, przy zamknietych drzwiach przekrecasz kluczyk w pozycje zamknieta az do momentu zamkniecia szyb.
________
POZDRAWIAM
Carlos
carlos_c3
Silnik: 1.4 BXW 85KM
Auto: Roomster, Style

Posty: 6
Dołączył(a): 10 gru 2008, o 15:07
    WindowsXPFirefox

Odp: Automatyczne zamykanie szyb Roomster

Postprzez cosmos 25 mar 2009, o 12:30

carlos_c3 napisał(a):Z tego co wiem da sie to zrobić z kluczyka

była mowa o pilocie, zatem uznałem info o kluczyku za oczywiste ;).
cosmos
2.0TDI 4x4 DSG w obudowie 03 RS
cosmos
-member status-
-member status-
Silnik: 2.0TDI CUNA 184KM MY17
Auto: Octavia3 RS 4x4 Kombi, Challenge
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Auto2: Toyota RAV4

Posty: 1364 Wiek: 43
Dołączył(a): 15 sty 2008, o 11:54
Lokalizacja: Poznań, wielkopolskie
    WindowsXPFirefox

Odp: Automatyczne zamykanie szyb Roomster

Postprzez rydel 27 mar 2009, o 09:32

Jest taka mozliwość gdy zamontujesz alarm obsługujący takie zamykanie i oczywiście współpracujący z CAN samochodu. Ja mam zamontowany taki alarm w swoim Rumcajsie i po zaryglowaniu zamków z pilota domykają się także wszystkie szyby.
Obrazek
rydel
Avatar użytkownika
Auto: Superb 3 Lim., Sportline
Moc/Moment: 347KM @475Nm
Przebieg: 35000 km
Auto2: Fiat 500

Posty: 1164 Wiek: 42
Dołączył(a): 2 maja 2008, o 18:58
Lokalizacja: Sosnowiec, śląskie
    WindowsXPMSIE7

Odp: Automatyczne zamykanie szyb Roomster

Postprzez przemomezep 29 mar 2009, o 10:17

OK, Dzięki :wstyd:

Alarm mam założony (fabryczny) i tez nie mam funkcji zamykania szyb z pilota, no ale cóż, jakoś będę dalej z tym żył, w końcu ludzie mają większe problemy

Pozdrawiam
Roomster Style 1,4 TDI, 105KM, 260NM, spalanie 4,7/5,2
Octavia Tour 1,9 TDI 101KM, 240NM, spalanie 6,4 / 8,6
przemomezep
Avatar użytkownika
Silnik: 1.4TDI BNV 80KM MY08
Auto: Roomster, Style
Moc/Moment: 105KM @260Nm
Auto2: Golf 3, Pasat B4, Audi B3

Posty: 443 Wiek: 43
Dołączył(a): 15 mar 2009, o 12:00
Lokalizacja: Otwock k/Warszawy, mazowieckie
    WindowsVistaFirefox

Odp: Automatyczne zamykanie szyb Roomster

Postprzez eminow 4 lis 2009, o 19:57

Ja też mam fabryczny alarm ale dołożyłem moduł i domykanie działa tylko zauważyłem że z małym opóźnieniem ok 3 sekundy po zaryglowaniu drzwi nie wiem czy da się je zmniejszyć ? za taką operacje zapłaciłem 100 z modułem
eminow
Avatar użytkownika
Silnik: 1.9TDI BSW 105KM MY07
Auto: Roomster, Sport
Moc/Moment: 105KM @240Nm

Posty: 67 Wiek: 41
Dołączył(a): 17 wrz 2009, o 21:32
Lokalizacja: Piekary Śl, śląskie
    WindowsVistaFirefox

Odp: Automatyczne zamykanie szyb Roomster

Postprzez mongat 14 sty 2010, o 08:26

Witam

Mam nowego Rumcajsa Style Premia Van i w standardzie miałam zamykane szyby przy zamknieciu auta z kluczyka i pilota a jak dokupilam alarm wylaczyli mi ta opcje na pilocie a teraz w serwisie mowia ze nie moga tego ustawic ponownie bo zastawiaja sie jakimis przepisem ze dla bezpieczenstwa dzieci nie moga tego wlaczyc czy jakos tak.

Chcialam sie dowiedziec cze to prawda czy poprostu sa nieudacznikami i nie potrafia tego zobic i trzeba zaczac z nimi inaczej rozawiac.... :>

pozdrawiam :jezor:
mongat
Silnik: 1.4TDI BNM 70KM MY09
Auto: Roomster, Style Premia Van
Moc/Moment: 0KM @0Nm

Posty: 1
Dołączył(a): 13 sty 2010, o 18:39
Lokalizacja: Szczecin, zachodniopom.
    WindowsXPOpera

Odp: Automatyczne zamykanie szyb Roomster

Postprzez rydel 14 sty 2010, o 12:32

zastawiaja sie jakimis przepisem ze dla bezpieczenstwa dzieci nie moga tego wlaczyc czy jakos tak


mongat, Toż to jakaś bzdura!! Na twoim miejscu zmienił bym serwis.

A na pewno miałaś taką opcję? Sprawdzałaś osobiście czy tak ci powiedzieli? Bo z tego co wiem to w Rumcajsach nigdy takiej opcji nie było - trzeba było założyć specjalny moduł albo alarm, który to obsługiwał. I teraz próbują się wykręcić jakimś bzdurnym przepisem.
Obrazek
rydel
Avatar użytkownika
Auto: Superb 3 Lim., Sportline
Moc/Moment: 347KM @475Nm
Przebieg: 35000 km
Auto2: Fiat 500

Posty: 1164 Wiek: 42
Dołączył(a): 2 maja 2008, o 18:58
Lokalizacja: Sosnowiec, śląskie
    WindowsXPFirefox

Odp: Automatyczne zamykanie szyb Roomster

Postprzez TomekIC 20 sty 2010, o 11:50

ten moduł można kupić normalnie w aso?
Kierownik Roomstera
TomekIC
Avatar użytkownika
Silnik: 1.9TDI BSW 105KM MY09
Auto: Roomster, Inny
Moc/Moment: 0KM @0Nm

Posty: 5 Wiek: 38
Dołączył(a): 20 paź 2009, o 13:47
Lokalizacja: Warszawa, mazowieckie
    WindowsXPFirefox

Odp: Automatyczne zamykanie szyb Roomster

Postprzez przemomezep 3 lut 2010, o 11:11

rydel napisał(a):Jest taka mozliwość gdy zamontujesz alarm obsługujący takie zamykanie i oczywiście współpracujący z CAN samochodu. Ja mam zamontowany taki alarm w swoim Rumcajsie i po zaryglowaniu zamków z pilota domykają się także wszystkie szyby.



Jakiej firmy masz alarm??
Roomster Style 1,4 TDI, 105KM, 260NM, spalanie 4,7/5,2
Octavia Tour 1,9 TDI 101KM, 240NM, spalanie 6,4 / 8,6
przemomezep
Avatar użytkownika
Silnik: 1.4TDI BNV 80KM MY08
Auto: Roomster, Style
Moc/Moment: 105KM @260Nm
Auto2: Golf 3, Pasat B4, Audi B3

Posty: 443 Wiek: 43
Dołączył(a): 15 mar 2009, o 12:00
Lokalizacja: Otwock k/Warszawy, mazowieckie
    WindowsXPFirefox

Odp: Automatyczne zamykanie szyb Roomster

Postprzez rydel 4 lut 2010, o 17:44

Nazywa się to Passenger 200. Zamontowali mi to w ASO jako gratis jak kupowałem samochód.
Ostatnio edytowano 14 lut 2010, o 19:01 przez rydel, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
rydel
Avatar użytkownika
Auto: Superb 3 Lim., Sportline
Moc/Moment: 347KM @475Nm
Przebieg: 35000 km
Auto2: Fiat 500

Posty: 1164 Wiek: 42
Dołączył(a): 2 maja 2008, o 18:58
Lokalizacja: Sosnowiec, śląskie
    WindowsXPFirefox

Odp: Automatyczne zamykanie szyb Roomster

Postprzez Angel 14 lut 2010, o 12:52

No też mam alarm passenger 200. Chyba ASO pomęczę by mi to uruchomili.
Chcesz doposażyć swój samochód od strony elektrycznej? Szukasz mechanika? Zapraszam do mnie. Doświetlanie statyczne, dynamiczne, ESP, TMP, tempomat, PDC, OPS i inne cuda. Montaż oraz kodowanie. Pisz a na pewno pomogę.
Angel
Avatar użytkownika
Silnik: 2.0 TDI CKFC 150KM MY15
Auto: Octavia 3 Kombi, Elegance
Moc/Moment: 150KM @320Nm
Przebieg: 174000 km
Auto2: skoda fabia II MC

Posty: 2864 Wiek: 40
Dołączył(a): 3 lut 2010, o 19:24
Lokalizacja: Brzeg, opolskie
    Windows7Firefox

Odp: Automatyczne zamykanie szyb Roomster

Postprzez rydel 14 lut 2010, o 18:51

Angel napisał(a):No też mam alarm passenger 200. Chyba ASO pomęczę by mi to uruchomili.


No to nie masz fabryczny tylko "dokładany". Powinno działać z pilota.
Popatrz w instrukcji bo chyba w niej pisało jak to uruchomić.
Obrazek
rydel
Avatar użytkownika
Auto: Superb 3 Lim., Sportline
Moc/Moment: 347KM @475Nm
Przebieg: 35000 km
Auto2: Fiat 500

Posty: 1164 Wiek: 42
Dołączył(a): 2 maja 2008, o 18:58
Lokalizacja: Sosnowiec, śląskie
    WindowsXPFirefox

Odp: Automatyczne zamykanie szyb Roomster

Postprzez Angel 15 lut 2010, o 18:29

Oki poczytam.


Edit.

Czytałem i nic nie jest napisane w mojej instrukcji. Chyba że mam jakąś skąpą instrukcje.
Chcesz doposażyć swój samochód od strony elektrycznej? Szukasz mechanika? Zapraszam do mnie. Doświetlanie statyczne, dynamiczne, ESP, TMP, tempomat, PDC, OPS i inne cuda. Montaż oraz kodowanie. Pisz a na pewno pomogę.
Angel
Avatar użytkownika
Silnik: 2.0 TDI CKFC 150KM MY15
Auto: Octavia 3 Kombi, Elegance
Moc/Moment: 150KM @320Nm
Przebieg: 174000 km
Auto2: skoda fabia II MC

Posty: 2864 Wiek: 40
Dołączył(a): 3 lut 2010, o 19:24
Lokalizacja: Brzeg, opolskie
    WindowsXPMSIE7

Następna strona

Powrót do Roomster








Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości