Czy w rapidzie ambition mozna założyć tempomat??

forum użytkowników modelu Skoda Rapid [NH] (2012+)

Moderatorzy: lec, Sosna

Odp: Czy w rapidzie ambition mozna założyć tempomat??

Postprzez rycho15 6 wrz 2017, o 18:22

BCM x87, 1.4TSI hamuje silnikiem ale biegu na niższy nie zmienia żeby ograniczyć prędkość. ABS-em też nie hamuje. Eksperymet przerwałem jak z ustawiinej 50tki dobił do 80km/h bo zaczął zmieniać na wyższe (ograniczenie do 90km/h). Wymuszenie niższego biegu nie deaktywuje tempomatu, zmana na N już tak.

Hill assist za to był wkodowany od początku, działa w obie strony (chociaż w A4 z DSG i 1.8TFSI trzeba za to dopłacić ;))

A który modół masz namyśli? Komfortu czy silnika? Od której wersji /w której można dokodować hamowanie lub ACC (po montarzu radaru oczywiście)?
rycho15
Silnik: 1.4TSi CAXA 122KM MY15
Auto: Rapid
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 5
Dołączył(a): 29 lip 2017, o 15:20
Lokalizacja: Wroclaw, dolnośląskie
    LinuxChrome

Odp: Czy w rapidzie ambition mozna założyć tempomat??

Postprzez kingulec 25 gru 2017, o 00:05

Czy ktoś z szanownych kolegów orientuje się, czy kabelkologia opisana przez kolegę rox będzie taka sama w odniesieniu do Fabii 3?
Wiem, że to dział poświęcony Rapidowi ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi jak podłączyć tempomat w fabii. Gdyby ktoś coś wiedział w tej kwesti będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc.
kingulec
Silnik: 1.0 CHYB 75KM MY17
Auto: Fabia3, Active
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 35000 km

Posty: 41
Dołączył(a): 25 gru 2016, o 21:12
Lokalizacja: Warszawa
    MacOSXSafari

Odp: Czy w rapidzie ambition mozna założyć tempomat??

Postprzez rycho15 20 sty 2018, o 22:42

Procedura będzie podobna. To ta sama platforma co Polo. Sprawdź numer sterownika 87 lub wyższe obsługują (są nieliczne wyjątki). Możesz to zrobić albo interfecem albo po prostu odczytać. Mogół znajsuje się pod kierownicą, wystają z niego 2 kable.

Czeka cię wymiana manetki i dołożenie przewodów, później kodowanie BCM i ECU. Oprogramowanie podpowiada które bity trzeba ustawić i jak.
rycho15
Silnik: 1.4TSi CAXA 122KM MY15
Auto: Rapid
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 5
Dołączył(a): 29 lip 2017, o 15:20
Lokalizacja: Wroclaw, dolnośląskie
    LinuxChrome

Odp: Czy w rapidzie ambition mozna założyć tempomat??

Postprzez kingulec 7 lut 2018, o 14:30

Sterownik 87, manetki mam, VCDS też, pozostaje tylko pinowanie. Czy będzie takie samo czy nie, jeśli ktoś robił to w F3 przyjmę każdą podpowiedź :lol:
kingulec
Silnik: 1.0 CHYB 75KM MY17
Auto: Fabia3, Active
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 35000 km

Posty: 41
Dołączył(a): 25 gru 2016, o 21:12
Lokalizacja: Warszawa
    MacOSXSafari

Odp: Czy w rapidzie ambition mozna założyć tempomat??

Postprzez klaud 23 cze 2018, o 15:57

Czy ktoś przerabiał temat na BCM o nr. 6C0937089 ? Problem w tym, że tam są trzy gniazda (wtyki czarny, biały i beżowy), w tym dwa mają identyczny układ (biały i czarny) i w obu piny 44-47 są zajęte.
Wdzięczny będę za podpowiedzi :muśli: .
klaud
Silnik: 1.2TSI CJZD 110KM MY16
Auto: Rapid
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 33000 km

Posty: 3
Dołączył(a): 19 mar 2013, o 10:49
Lokalizacja: Gdynia
    WindowsChrome

Odp: Czy w rapidzie ambition mozna założyć tempomat??

Postprzez dacmarek 11 lip 2018, o 14:27

Witam
Mam rapida my13 1,6 tdi 77KW wersja ambition. Szukam osoby na Podlasiu, która by mi mogła założyć tempomat - jeśli się da... Proszę o info
dacmarek
Silnik: 1.6TDI CR CAYC 105KM MY13
Auto: Rapid, Ambiente
Moc/Moment: 105KM @0Nm
Przebieg: 179000 km

Posty: 1
Dołączył(a): 11 lip 2018, o 14:00
Lokalizacja: Białystok, podlaskie
    WindowsChrome

Odp: Czy w rapidzie ambition mozna założyć tempomat??

Postprzez break90 20 lip 2018, o 14:42

Witam,

Czy jest ktoś w stanie zweryfikować po modelu/roku/numerze VIN czy do Rapida, którego mam zamiar kupić, można dołożyć tempomat?
break90
Auto: Fabia
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 1
Dołączył(a): 20 lip 2018, o 14:33
Lokalizacja: Loooooodz, łódzkie
    WindowsChrome

Re: Czy w rapidzie ambition mozna założyć tempomat??

Postprzez Poxter9 18 sie 2018, o 22:22

Jeżeli ktoś jest chętny to mam na sprzedaż manetki z tempomatem. Kupiłem i okazało się że trzeba zmienić moduł.

Wysłane z mojego BKL-L09 przy użyciu Tapatalka
Poxter9
Silnik: 1.2 CBZB 105KM MY13
Auto: Rapid, Ambition
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 3140 km
Auto2: Ford Focus 1,5 TDCi

Posty: 34 Wiek: 52
Dołączył(a): 23 sie 2013, o 11:15
Lokalizacja: Warszawa, mazowieckie
    WindowsXPChrome

Odp: Czy w rapidzie ambition mozna założyć tempomat??

Postprzez baq1 3 gru 2018, o 09:30

witam
a do rapida Active 1,2 TSI 90 KM, 2016 rok, da redę dołożyć tempomat?
baq1
Silnik: 1.2 TSI CJZC 90KM MY16
Auto: Rapid, Active
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 1
Dołączył(a): 3 gru 2018, o 09:22
Lokalizacja: Kraków
    Windows7Chrome

Poprzednia strona

Powrót do Rapid








Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości