Rapid - Staging, Corner Lights i inne z użyciem VAG

forum użytkowników modelu Skoda Rapid [NH] (2012+)

Moderatorzy: lec, Sosna

Odp: Rapid - Staging, Corner Lights i inne z użyciem VAG

Postprzez kozak82 21 lut 2014, o 08:44

Do doswietlania potrzebne jest okablowanie dodatkowe...
kozak82
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2 CBZA 85KM MY14
Auto: Rapid, Ambiente
Moc/Moment: 85KM @160Nm
Przebieg: 1020 km

Posty: 24
Dołączył(a): 30 gru 2013, o 22:05
Lokalizacja: Głoska, dolnośląskie
    Windows7Chrome

Odp: Rapid - Staging, Corner Lights i inne z użyciem VAG

Postprzez mwoj76 21 lut 2014, o 13:04

A nie idzie to po tej samej instalacji co halogeny, w Fabii są osobne żarówki do doświetlania stąd dodatkową instalacja, ale w Rapidzie żarówki przeciwmgielne pełnią funkcję doświetlania?
mwoj76
Silnik: 1.6TDI CR CAYC 105KM MY14
Auto: Rapid, Elegance
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 27700 km
Auto2: Fabia 2 Kombi 1.4TDI BMS

Posty: 12 Wiek: 42
Dołączył(a): 22 lip 2013, o 21:37
Lokalizacja: Koziegłowy, wielkopolskie
    LinuxChrome

Odp: Rapid - Staging, Corner Lights i inne z użyciem VAG

Postprzez endru 22 lut 2014, o 12:24

mwoj76 napisał(a):w Fabii są osobne żarówki do doświetlania stąd dodatkową instalacja, ale w Rapidzie żarówki przeciwmgielne pełnią funkcję doświetlania?


Przecież w Fabii tez doświetlanie robią przeciwmgielne. Nie ma żadnych dodatkowych żarówek.
endru
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2 CBZB 105KM MY14
Auto: Fabia2 FL Kombi, Elegance

Posty: 2986
Dołączył(a): 30 sie 2011, o 21:20
Lokalizacja: Kraków, małopolskie
    Windows7Mozilla

Odp: Rapid - Staging, Corner Lights i inne z użyciem VAG

Postprzez Szymeq 25 lut 2014, o 20:55

U mnie kolega bawił się vcds i jedynie włączył ryglowanie po ruszeniu oraz otwieranie drzwi "sekwencyjne" czy jak się tam zwie - 1 x kierowca, 2x reszta furtek. Miał zaktualizować i pobawimy się dalej.
Szymeq
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2 CBZB 105KM MY14
Auto: Rapid, Ambition
Auto2: Fabia MY06

Posty: 38
Dołączył(a): 22 sty 2014, o 17:52
Lokalizacja: Błonie, mazowieckie
    Windows7Firefox

Odp: Rapid - Staging, Corner Lights i inne z użyciem VAG

Postprzez tomjurd 25 cze 2014, o 10:01

Witam, wszystkich. Czy ktoś próbował aktywować (po zmianie radia) wyświetlanie informacji z radia na MAXI-DOT oraz wyświetlanie w radiu informacji z czujników parkowania? Wymieniłem radio z BLUESa na ADAYO CE4KC8 i nie mam tych funkcji aktywnych. W ASO zaśpiewali ok 300-400 za włączenie tych opcji. Mam dostęp do kabla wieć zrobię to sam (chyba) ale nie wiem w których ustawieniach tego szukać. Pozdrawiam
tomjurd
Auto: Rapid, Ambition
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 5000 km

Posty: 3
Dołączył(a): 9 kwi 2014, o 13:02
Lokalizacja: Rawicz, wielkopolskie
    Windows7Chrome

Odp: Rapid - Staging, Corner Lights i inne z użyciem VAG

Postprzez Szymeq 26 cze 2014, o 18:09

Ja zamieniłem radio na swinga i trzeba było zresetować radio poprzez vcds. Na maxi -dot wszystko się wyświetla ale na radiu nie ma informacji z czujników parkowania. Dowiedziałem się, że radio jest starsze (z 2011 r)i nie obsługuje tej funkcji.
Szymeq
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2 CBZB 105KM MY14
Auto: Rapid, Ambition
Auto2: Fabia MY06

Posty: 38
Dołączył(a): 22 sty 2014, o 17:52
Lokalizacja: Błonie, mazowieckie
    Windows7Firefox

Re: Odp: Rapid - Staging, Corner Lights i inne z użyciem VAG

Postprzez loko34 27 cze 2014, o 09:15

Nie wierzę w to że radio nie obsłuży czujników ktoś niezłe bujdy puszcza jeśli tak by było naprawdę to columbusy wogóle by nie chodziły a są starsze i chodzą

Wysłane z mojego LT15i
loko34
Silnik: 1.4TDI BNV 80KM MY07
Auto: Roomster, Prestige+
Moc/Moment: 80KM @0Nm
Przebieg: 210000 km
Auto2: Ford Focus 1.8 TDDI

Posty: 471 Wiek: 42
Dołączył(a): 24 lis 2010, o 16:41
Lokalizacja: Brzeg, opolskie
    MacOSXSafari

Odp: Rapid - Staging, Corner Lights i inne z użyciem VAG

Postprzez velson 28 cze 2014, o 08:29

Jeśli chodzi o włączenie funkcji Corner Lights, na forum VW Polo user nouanda proponuje takie rozwiązanie:

http://vwpoloklub.pl/forum/viewtopic.php?f=202&t=27017&start=40

Myślę, że w Rapidzie jest podobnie, przecież to "bliźniak" VW Polo.
Obrazek
velson
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2 CBZB 105KM MY13
Auto: Rapid, Ambition
Moc/Moment: 105KM @175Nm
Przebieg: 60000 km
Auto2: VW Polo 9N 1.4 16V 75 KM

Posty: 52
Dołączył(a): 4 maja 2013, o 16:12
Lokalizacja: Warszawa, mazowieckie
    WindowsVistaFirefox

Odp: Re: Odp: Rapid - Staging, Corner Lights i inne z użycie

Postprzez Szymeq 23 lip 2014, o 19:38

loko34 napisał(a):Nie wierzę w to że radio nie obsłuży czujników ktoś niezłe bujdy puszcza jeśli tak by było naprawdę to columbusy wogóle by nie chodziły a są starsze i chodzą

Wysłane z mojego LT15i

Może i columbusy tak nie maja ... ja piszę o swingu.
Szymeq
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2 CBZB 105KM MY14
Auto: Rapid, Ambition
Auto2: Fabia MY06

Posty: 38
Dołączył(a): 22 sty 2014, o 17:52
Lokalizacja: Błonie, mazowieckie
    Windows7Firefox

Odp: Rapid - Staging, Corner Lights i inne z użyciem VAG

Postprzez Mateusz2605 14 wrz 2014, o 17:24

Czyżby staging był możliwy do włączenia?
Znalazłem na necie filmik: http://youtu.be/qNBHVnyX4-E
Mateusz2605
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2 CBZB 105KM MY13
Auto: Rapid, Ambition

Posty: 165
Dołączył(a): 8 cze 2013, o 12:03
Lokalizacja: Sosnowiec, śląskie
    Windows7Chrome

Odp: Rapid - Staging, Corner Lights i inne z użyciem VAG

Postprzez Angel 15 wrz 2014, o 23:16

Mateusz2605, Wszystko zależy od zegarów...... W jednych się da, w innch zapomnij....
Szymeq,
Myślę że to tylko kodowanie radia i ewentualnie parctronic-a
Chcesz doposażyć swój samochód od strony elektrycznej? Szukasz mechanika? Zapraszam do mnie. Doświetlanie statyczne, dynamiczne, ESP, TMP, tempomat, PDC, OPS i inne cuda. Montaż oraz kodowanie. Pisz a na pewno pomogę.
Angel
Avatar użytkownika
Auto: Octavia 3 Kombi, Elegance
Moc/Moment: 150KM @320Nm
Przebieg: 164000 km
Auto2: skoda fabia II MC

Posty: 2712 Wiek: 39
Dołączył(a): 3 lut 2010, o 19:24
Lokalizacja: Brzeg, opolskie
    Windows7MSIE7

Odp: Rapid - Staging, Corner Lights i inne z użyciem VAG

Postprzez halif 16 wrz 2014, o 18:28

Tak jak mówi Angel.

Generalnie jeżeli ktoś ma Maxi-DOTa to może zapomnieć na stagingu. Tylko segmentowce mają możliwość zakodowania i to nie wiem czy wszystkie. W przypadku Maxi-DOTa nie da się z nim skomunikować pod Instrumentami (17)
halif
Avatar użytkownika
Auto: Rapid, Elegance
Moc/Moment: 75KM

Posty: 32 Wiek: 38
Dołączył(a): 4 lis 2013, o 21:03
Lokalizacja: Warszawa, łódzkie
    Windows7Chrome

Odp: Rapid - Staging, Corner Lights i inne z użyciem VAG

Postprzez Angel 16 wrz 2014, o 18:53

halif, Chyba odwrotnie..... Maxidoty to wypasione zegary i w nich raczej staging uruchomisz...
Chcesz doposażyć swój samochód od strony elektrycznej? Szukasz mechanika? Zapraszam do mnie. Doświetlanie statyczne, dynamiczne, ESP, TMP, tempomat, PDC, OPS i inne cuda. Montaż oraz kodowanie. Pisz a na pewno pomogę.
Angel
Avatar użytkownika
Auto: Octavia 3 Kombi, Elegance
Moc/Moment: 150KM @320Nm
Przebieg: 164000 km
Auto2: skoda fabia II MC

Posty: 2712 Wiek: 39
Dołączył(a): 3 lut 2010, o 19:24
Lokalizacja: Brzeg, opolskie
    Windows7Firefox

Odp: Rapid - Staging, Corner Lights i inne z użyciem VAG

Postprzez halif 16 wrz 2014, o 19:00

Wiem, znam różnicę, ale wygląda na to, że właśnie, że nie jest tak, jak to się wydaje, że powinno być! Na filmie na górze (jeżeli jest prawdziwy) też jest segmentowy i staging działa. Przed godziną byłem z VCDS przy Rapidzie i nie mogłem się dodzwonić do instrumentów, a mam Elegance i Maxi-DOTa.
Też byłem zdziwiony. Muszę się kiedyś na jakiś zlot wybrać i sprawdzić :P
halif
Avatar użytkownika
Auto: Rapid, Elegance
Moc/Moment: 75KM

Posty: 32 Wiek: 38
Dołączył(a): 4 lis 2013, o 21:03
Lokalizacja: Warszawa, łódzkie
    Windows7Chrome

Odp: Rapid - Staging, Corner Lights i inne z użyciem VAG

Postprzez endru 16 wrz 2014, o 19:04

Angel napisał(a):halif, Chyba odwrotnie..... Maxidoty to wypasione zegary i w nich raczej staging uruchomisz...


I to też nie zawsze bo ja mam i MaxiDot a staging nie obsługują.

Zresztą czy ta opcja jest warta takiego zachodu? Może fajnie wygląda ale za pierwszym razem. Później chyba już nie wzbudza takiego zachwytu :)
endru
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2 CBZB 105KM MY14
Auto: Fabia2 FL Kombi, Elegance

Posty: 2986
Dołączył(a): 30 sie 2011, o 21:20
Lokalizacja: Kraków, małopolskie
    Windows7Mozilla

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rapid








Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość