Rapid - Staging, Corner Lights i inne z użyciem VAG

forum użytkowników modelu Skoda Rapid [NH] (2012+)

Moderatorzy: lec, Sosna

Odp: Rapid - Staging, Corner Lights i inne z użyciem VAG

Postprzez Grzesiek1986 12 cze 2015, o 14:06

Na stonie firmy mtl.si opisuja szczegolowo co sa wstanie wlaczyc bez dokladania dodatkowego osprzetu zobaczcie sami calkiem jest tego sporo napisze do nich podajac im vin zobaczymy co odpisza ale.skoro slowacy moga to my tez powinnismy dac rade
Grzesiek1986
Avatar użytkownika
Silnik: 1.6TDI CR CAYC 105KM MY13
Auto: Rapid, Elegance
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 43200 km

Posty: 85 Wiek: 32
Dołączył(a): 14 kwi 2014, o 21:26
Lokalizacja: Wrocław, dolnośląskie
    LinuxSafari

Odp: Rapid - Staging, Corner Lights i inne z użyciem VAG

Postprzez Angel 14 cze 2015, o 07:59

Ja ju z wcześniej pisałem że można co nieco dołożyć w rapidzie kodowaniem oraz dołożeniem kilku przewodów (np; doświetlanie statyczne). Chociaż na stronie piszą o CH bez czujnika światła....
Będzie się trzeba tym zainteresować.
Chcesz doposażyć swój samochód od strony elektrycznej? Szukasz mechanika? Zapraszam do mnie. Doświetlanie statyczne, dynamiczne, ESP, TMP, tempomat, PDC, OPS i inne cuda. Montaż oraz kodowanie. Pisz a na pewno pomogę.
Angel
Avatar użytkownika
Silnik: 1.6TDI CR CAYB 90KM MY12
Auto: Fabia2, Monte Carlo
Moc/Moment: 90KM @250Nm
Przebieg: 223000 km
Auto2: SKoda octavia III combi

Posty: 2636 Wiek: 39
Dołączył(a): 3 lut 2010, o 19:24
Lokalizacja: Brzeg, opolskie
    Windows7Firefox

Odp: Rapid - Staging, Corner Lights i inne z użyciem VAG

Postprzez Mullrof 28 cze 2015, o 13:52

na youtube oglądałem te filmiki z tego mtl w rapidzie. nic konkretnego

zastanawiam się jak wygląda możliwość dołożenia przednich czujników parkowania ponieważ teraz w toledo od czerwca jest już możliwość takowych zamówienie.
Mullrof
Auto: VAG-Seat
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 6
Dołączył(a): 23 mar 2015, o 07:17
Lokalizacja: Gliwice
    Windows7Firefox

Odp: Rapid - Staging, Corner Lights i inne z użyciem VAG

Postprzez Angel 30 cze 2015, o 05:40

Mullrof, odpowiedni moduł i wiązka i czujniki. Ale na sam początek trzeba by zdjąć zderzak i sprawdzić czy jest jakiekolwiek miejsce na czujniki w zderzaku. Jeśli tak to reszta jest bajką.
Chcesz doposażyć swój samochód od strony elektrycznej? Szukasz mechanika? Zapraszam do mnie. Doświetlanie statyczne, dynamiczne, ESP, TMP, tempomat, PDC, OPS i inne cuda. Montaż oraz kodowanie. Pisz a na pewno pomogę.
Angel
Avatar użytkownika
Silnik: 1.6TDI CR CAYB 90KM MY12
Auto: Fabia2, Monte Carlo
Moc/Moment: 90KM @250Nm
Przebieg: 223000 km
Auto2: SKoda octavia III combi

Posty: 2636 Wiek: 39
Dołączył(a): 3 lut 2010, o 19:24
Lokalizacja: Brzeg, opolskie
    Windows7Mozilla

Re: Rapid - Staging, Corner Lights i inne z użyciem VAG

Postprzez jurass 30 cze 2015, o 10:38

Mullrof w rapidze w nowym cenniku jeżeli dobrze kojarzę też juz można sobie z autem czujniki na przód zamówić.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
jurass
Silnik: 1.0 TSI CHZB 95KM MY18
Auto: Fabia3, Ambition

Posty: 124
Dołączył(a): 4 kwi 2011, o 22:49
Lokalizacja: Poznań, wielkopolskie
    unknownFirefox

Odp: Rapid - Staging, Corner Lights i inne z użyciem VAG

Postprzez Mullrof 2 lip 2015, o 10:13

raczej wolałbym, gdyby dołożyć trzeba było tylko czujniki i wiązkę. modułu (sterownika jak mniemam?) nie ma sensu dokładać... aso za takie cuda chce kilka tysięcy.
Mullrof
Auto: VAG-Seat
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 6
Dołączył(a): 23 mar 2015, o 07:17
Lokalizacja: Gliwice
    Windows7Firefox

Re: Rapid - Staging, Corner Lights i inne z użyciem VAG

Postprzez jurass 3 lip 2015, o 14:00

Ja tylko zwracam uwagę na fakt że pewnie będzie można części pod rapida zamówić jeżeli ktoś by chciał dokładać czujniki na przód.

Wysłane z SGS3.
jurass
Silnik: 1.0 TSI CHZB 95KM MY18
Auto: Fabia3, Ambition

Posty: 124
Dołączył(a): 4 kwi 2011, o 22:49
Lokalizacja: Poznań, wielkopolskie
    unknownFirefox

Odp: Rapid - Staging, Corner Lights i inne z użyciem VAG

Postprzez Mullrof 3 sie 2015, o 11:20

pytałem w aso ile chcą za przednie czujniki. 1600zł :D

okej panowie z ASO - dziękuję wam bardzo.

zostanę zatem przy chińskim (genialnie sprawdzającym się z resztą) CH/LH z automatyczną zmianą świateł dzienne/mijania
a w późniejszym czasie jakieś radio dotyk z androidem.
Mullrof
Auto: VAG-Seat
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 6
Dołączył(a): 23 mar 2015, o 07:17
Lokalizacja: Gliwice
    Windows7Firefox

Odp: Rapid - Staging, Corner Lights i inne z użyciem VAG

Postprzez rycho15 8 wrz 2017, o 21:49

Wygląda na to że da się domontować nie tylko przednie czujniki ale i automat parkowania, ale zależnie od radia: http://www.carsystems.pl/new-skoda-rapi ... d2091.html
rycho15
Silnik: 1.4TSi CAXA 122KM MY15
Auto: Rapid
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 5
Dołączył(a): 29 lip 2017, o 15:20
Lokalizacja: Wroclaw, dolnośląskie
    LinuxChrome

Odp: Rapid - Staging, Corner Lights i inne z użyciem VAG

Postprzez rkb 10 paź 2017, o 10:35

Ktoś wie jak VCDSem zatwierdzić ciśnienie w oponach, żeby nie świeciła się kontrolka na zegarach? (nawet w ASO nie wiedzą) Wyrzuciłem swinga i wstawilem stacje multi z navi a tam nie ma tej opcji :foch:
rkb
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2TSI CJZD 110KM MY16
Auto: Rapid, Ambition
Moc/Moment: 130KM @225Nm
Przebieg: 16000 km

Posty: 3
Dołączył(a): 15 sie 2009, o 22:31
    Windows7Chrome

Odp: Rapid - Staging, Corner Lights i inne z użyciem VAG

Postprzez mskrapi1980 12 paź 2017, o 11:54

Mullrof - sprawdzałeś kiedyś czy ten chiński włącznik nie włącza Ci najpierw pozycyjnych a dopiero jak jest ciemniej to mijania?
Mój tak działa.
mskrapi1980
Auto: Inny, Active
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 66
Dołączył(a): 18 wrz 2013, o 09:58
Lokalizacja: Polska
    WindowsChrome

Odp: Re: Odp: Rapid - Staging, Corner Lights i inne z użycie

Postprzez Gawronik 14 wrz 2018, o 08:35

Szymeq napisał(a):
loko34 napisał(a):Nie wierzę w to że radio nie obsłuży czujników ktoś niezłe bujdy puszcza jeśli tak by było naprawdę to columbusy wogóle by nie chodziły a są starsze i chodzą

Wysłane z mojego LT15i

Może i columbusy tak nie maja ... ja piszę o swingu.


Ja w swingu (5J0035161C) w F2FL MY'11 obsługę czujników miałem...
Maciej 'Gawronik' Gawroński

Cappucino Octavia IIFL Combi 2010r. 2.0 TDI CFHC - moja ci ona
Silver Fabia IIFL Hathback 2011r. 1.6 TDI CAYB - żony
Gawronik
Silnik: 2.0 TDI CFHC 140KM MY11
Auto: Octavia2 FL Kombi, Elegance
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: Fabia2 FL Hatch, Style

Posty: 14
Dołączył(a): 5 lis 2013, o 09:52
Lokalizacja: Grodzisk Mazowiecki
    WindowsChrome

Poprzednia strona

Powrót do Rapid








Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości