ACC i korek

Podforum użytkowników SKODA SUPERB MK3 (2015+)

Moderatorzy: lec, arturooo3

ACC i korek

Postprzez sdss 3 lut 2016, o 19:44

Czy Superb potrafi pełzać sam w korku z włączonym ACC?
Obrazek Leon ST
Obrazek Fabia 3
sdss
Avatar użytkownika
Auto: VAG-Seat, Inny
Moc/Moment: 150KM @250Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: FABIA 3

Posty: 1006
Dołączył(a): 22 cze 2010, o 19:58
Lokalizacja: Olkusz, śląskie
    Windows7Mozilla

Odp: ACC i korek

Postprzez Namo 4 lut 2016, o 11:43

Z tego co wiem to Skoda ma tą uboższą wersję. Zatrzyma się awaryjnie piszcząc i nie ruszy za pojazdem poprzedzjącym.
www.Octavia.team
Dołącz: facebook.com/groups/SKODAOctaviaRS
Namo
Avatar użytkownika
Silnik: 2.0 TSI CHHB 220KM MY15
Auto: Octavia 3 RS, Challenge
Moc/Moment: 220KM @350Nm
Przebieg: 150 km

Posty: 372 Wiek: 36
Dołączył(a): 12 lut 2013, o 11:59
Lokalizacja: Twardorzeczka, śląskie
    WindowsChrome

Odp: ACC i korek

Postprzez sdss 4 lut 2016, o 19:56

Na AutoCentrum jest test S3 280KM i tam się tak nie zachowuje.
Obrazek Leon ST
Obrazek Fabia 3
sdss
Avatar użytkownika
Auto: VAG-Seat, Inny
Moc/Moment: 150KM @250Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: FABIA 3

Posty: 1006
Dołączył(a): 22 cze 2010, o 19:58
Lokalizacja: Olkusz, śląskie
    Windows7Mozilla

Odp: ACC i korek

Postprzez Gandezz 4 lut 2016, o 20:47

Ale to był test S3 ;)
Obrazek

5W40 Castrol EDGE

Punktów: 7

Spoiler:


Tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie!
Gandezz
Avatar użytkownika
Silnik: 2.0 AZJ 115KM MY03
Auto: Octavia Kombi, Style
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 280000 km
Auto2: Focus Mk1 1.6

Posty: 754 Wiek: 25
Dołączył(a): 2 maja 2014, o 20:49
Lokalizacja: Legnica, Dolnośląskie, dolnośląskie
    Windows7Chrome

Odp: ACC i korek

Postprzez Kristoff 19 lut 2016, o 10:48

Wg Skody Traffic Jam Assistant funkcjonuje tylko z DSG (trzeba miec aktywny tempomat i funkcje Lane Assistant)
Kristoff
Auto: Superb3 Kombi, Style
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: Octavia 1,2 TSI DSG

Posty: 12 Wiek: 41
Dołączył(a): 19 lut 2016, o 10:13
Lokalizacja: Wieden
    Windows7Chrome

Odp: ACC i korek

Postprzez gachul 20 lut 2016, o 18:16

Gandezz napisał(a):Ale to był test S3 ;)


no a jaki miał byc test??? w SII nie miałeś ACC
teraz fire truck... sportline 2.0 TSI :D
gachul
Avatar użytkownika
Auto: Superb 3 Lim., Sport Line
Moc/Moment: 280KM @350Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: GLA 200

Posty: 1408 Wiek: 42
Dołączył(a): 3 gru 2007, o 07:09
Lokalizacja: Łódź/Limanowa, łódzkie
    Windows7Chrome

Odp: ACC i korek

Postprzez sdss 20 lut 2016, o 18:43

Tylko po co LA do przesuwania się w korku? Pozatym LA dziala powyżej 60km/h.
Obrazek Leon ST
Obrazek Fabia 3
sdss
Avatar użytkownika
Auto: VAG-Seat, Inny
Moc/Moment: 150KM @250Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: FABIA 3

Posty: 1006
Dołączył(a): 22 cze 2010, o 19:58
Lokalizacja: Olkusz, śląskie
    LinuxChrome

Odp: ACC i korek

Postprzez Kristoff 21 lut 2016, o 12:58

sdss napisał(a):Tylko po co LA do przesuwania się w korku? Pozatym LA dziala powyżej 60km/h.

No zeby nie wyjechac ze swojego pasa pewnie. A co do powyzej 60km/h, to moze przelacza sie w inny tryb, czy cos...
Kristoff
Auto: Superb3 Kombi, Style
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: Octavia 1,2 TSI DSG

Posty: 12 Wiek: 41
Dołączył(a): 19 lut 2016, o 10:13
Lokalizacja: Wieden
    Windows7Firefox

Odp: ACC i korek

Postprzez wolly10 8 mar 2016, o 08:54

SIII pełza w korku z DSG i aktywnym tempomatem. Jeżeli jest włączony autohold to sie zatrzyma i nie ruszy trzeba dotknąć gazu. Ale jak jest wyłączony to chyba ruszy (muszę sprawdzić). Tak czy inaczej najważniejsze, że się zatrzyma przed autem!
Superb Kombi SE L Executive 4x4
Obrazek
wolly10
Avatar użytkownika
Auto: Superb3 Kombi, Inny
Moc/Moment: 190KM @400Nm
Przebieg: 7700 km
Auto2: Vivaro 1.6 BiTurbo

Posty: 6 Wiek: 41
Dołączył(a): 7 mar 2016, o 22:45
Lokalizacja: ElyUK
    WindowsChrome

Odp: ACC i korek

Postprzez sdss 8 mar 2016, o 20:11

Mi się Seat zatrzymuje, ale po chwili musze wcisnąć hamulec bo ACC się wyłączą i auto rusza.
Obrazek Leon ST
Obrazek Fabia 3
sdss
Avatar użytkownika
Auto: VAG-Seat, Inny
Moc/Moment: 150KM @250Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: FABIA 3

Posty: 1006
Dołączył(a): 22 cze 2010, o 19:58
Lokalizacja: Olkusz, śląskie
    Windows7Mozilla

Odp: ACC i korek

Postprzez wolly10 10 mar 2016, o 13:49

Jednak przy wyłączonym Autohold zatrzyma się ale nie ruszy, trzeba klepnąć gaz. Jeżeli byłaby opcja Line Asist wtedy by ruszył.
Superb Kombi SE L Executive 4x4
Obrazek
wolly10
Avatar użytkownika
Auto: Superb3 Kombi, Inny
Moc/Moment: 190KM @400Nm
Przebieg: 7700 km
Auto2: Vivaro 1.6 BiTurbo

Posty: 6 Wiek: 41
Dołączył(a): 7 mar 2016, o 22:45
Lokalizacja: ElyUK
    WindowsChrome

Odp: ACC i korek

Postprzez kacluk1987 25 sty 2020, o 17:45

A można mieć ACC ale bez line assist??
U siebie mam ACC i auto samo hamuje, przyśpiesza wedle danego dystansu ale nie mam line assist:)
kacluk1987
Auto: Superb 3 Lim.
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 13
Dołączył(a): 29 gru 2019, o 18:24
Lokalizacja: Corby
    MacOSXChrome

Odp: ACC i korek

Postprzez sdss 26 sty 2020, o 10:17

kacluk1987 napisał(a):A można mieć ACC ale bez line assist??
U siebie mam ACC i auto samo hamuje, przyśpiesza wedle danego dystansu ale nie mam line assist:)


Można.
Obrazek Leon ST
Obrazek Fabia 3
sdss
Avatar użytkownika
Auto: VAG-Seat, Inny
Moc/Moment: 150KM @250Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: FABIA 3

Posty: 1006
Dołączył(a): 22 cze 2010, o 19:58
Lokalizacja: Olkusz, śląskie
    LinuxChrome


Powrót do [3V] Superb MK3








Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości