Problemy z logowaniem ? Czytaj to !




ACC - jak dołożyć automatyczny tempomat

Podforum użytkowników SKODA SUPERB MK3 (2015+)

Moderatorzy: lec, Sosna

ACC - jak dołożyć automatyczny tempomat

Postprzez Clumsy5 19 lut 2017, o 18:11

Dobry wieczór,
Superb gen 3, 2.0 190KM chciałbym doposazyc w tempomat z funkcja automatycznej regulacji odleglosci.

Samochod jest wyposażony w:
skrzynie DSG, DCC
front asist
lane asist
zwykly tempomat.

Czy wystarczy zmienic manetke od tempomatu i przeprogramować tempomat?
Gdzie cos takiego mozna zrobic na Górnym Sląsku?
Gdzie szukac informacji?

I drugie pytanie:
DSG, nawet w trybie sport jest strasznie opieszala. Da sie ja przeprogramowac?

Pozdrawiam
Michal
Clumsy5
Auto: Superb 3 Lim.
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 1
Dołączył(a): 19 lut 2017, o 17:39
Lokalizacja: Tychy
    WindowsFirefox

Odp: ACC - jak dołożyć automatyczny tempomat

Postprzez pawelll 19 lut 2017, o 18:39

Jeśli masz front assist to powinno się dać. Ale nie ma pewności czy radar nie jest inny.

Co masz na myśli pisząc o opieszałości DSG? Policz albo zmierz czas znany biegu ręcznie -łącznie ze zdjęciem ręki z kierownicy. Nie sądzę żebyś zrobił to szybciej. Oczywiście jak to z automatyką zawsze znajdzie się kilka procent przypadków mniej optymalnego działania.
pawelll
Silnik: 1.4 TSI CHPA MY17
Auto: Octavia 3, Style
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: Volvo V70 /Punto 2014

Posty: 537
Dołączył(a): 27 lut 2016, o 19:54
Lokalizacja: Wrocław
    LinuxChrome

Odp: ACC - jak dołożyć automatyczny tempomat

Postprzez damian1775 19 lut 2017, o 22:10

Cześć Panowie, dołączam się z tym ACC jak coś - też zaczynam szukać patentu na to...
damian1775
Auto: Inny
Moc/Moment: 250KM @400Nm
Przebieg: 70000 km

Posty: 2
Dołączył(a): 10 paź 2016, o 23:27
Lokalizacja: Warszawa
    Windows7Chrome

Re: ACC - jak dołożyć automatyczny tempomat

Postprzez Enriquez 21 lut 2017, o 07:52

Nie ma i nie będzie nigdy takiej opcji. Tempomat aktywny wyłącznie z fabryki.
Enriquez
Silnik: 2.0 TSI CHHB 220KM MY16
Auto: Superb 3 Lim., L&K
Moc/Moment: 313KM @419Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: Octavia 3 RS 2.0 TSI

Posty: 727 Wiek: 43
Dołączył(a): 27 wrz 2010, o 16:06
Lokalizacja: Łódź, Polska, łódzkie
    unknownFirefox

Odp: ACC - jak dołożyć automatyczny tempomat

Postprzez pawelll 21 lut 2017, o 09:36

Obawiam się że Enriquez, ma rację. To zbyt ważny z punktu widzenia bezpieczeństwa element, żeby Skoda zostawiła furtkę do "samodzielnego montażu". Oczywiście "Polak potrafi", nie takie rzeczy się robiło. :)
pawelll
Silnik: 1.4 TSI CHPA MY17
Auto: Octavia 3, Style
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: Volvo V70 /Punto 2014

Posty: 537
Dołączył(a): 27 lut 2016, o 19:54
Lokalizacja: Wrocław
    MacOSXSafari

Odp: ACC - jak dołożyć automatyczny tempomat

Postprzez Enriquez 21 lut 2017, o 09:49

Ale w tym przypadku nie zrobisz. Naprawdę wielu ludzi na świecie próbowało i to nie byle jakich "kodowaczy" zabawkowym VCDS. Póki co nie da rady i żadne Polak potrafi.
Enriquez
Silnik: 2.0 TSI CHHB 220KM MY16
Auto: Superb 3 Lim., L&K
Moc/Moment: 313KM @419Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: Octavia 3 RS 2.0 TSI

Posty: 727 Wiek: 43
Dołączył(a): 27 wrz 2010, o 16:06
Lokalizacja: Łódź, Polska, łódzkie
    Windows7Chrome

Odp: ACC - jak dołożyć automatyczny tempomat

Postprzez Enriquez 21 lut 2017, o 21:43

Muszę zrewidować swój poniekąd stanowczy pogląd na tą sprawę. Jest jeden przypadek na śląsku udanego przeszczepu, co prawda do Octavii, ale jest. Jakoś mi to umknęło. Trzeba spełnić kilka warunków, ale w sumie udało się:

https://octavia.team/temat/520-retrofit-acc-210kmh
Enriquez
Silnik: 2.0 TSI CHHB 220KM MY16
Auto: Superb 3 Lim., L&K
Moc/Moment: 313KM @419Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: Octavia 3 RS 2.0 TSI

Posty: 727 Wiek: 43
Dołączył(a): 27 wrz 2010, o 16:06
Lokalizacja: Łódź, Polska, łódzkie
    WindowsChrome

Odp: ACC - jak dołożyć automatyczny tempomat

Postprzez szejk 21 lut 2017, o 21:49

W BMW mozliwe sa nawet najbardziej skomplikowane retrofity. Sadze, ze to samo jest mozliwe w Skoda ale potrzeba ludzi z mega wiedza a takich moze byc malo.
szejk
Silnik: 1.4 TSI CHPA MY17
Auto: Octavia 3, Style
Moc/Moment: 150KM @250Nm

Posty: 150
Dołączył(a): 10 mar 2016, o 11:14
Lokalizacja: Poznań/Jelenia Góra, wielkopolskie
    LinuxChrome

Odp: ACC - jak dołożyć automatyczny tempomat

Postprzez hooch 1 sty 2018, o 17:09

Witam czy komus udalo sie odpalic tempomat octavi mk3 poza ASO ?
hooch
Auto: Octavia 3
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 1
Dołączył(a): 31 gru 2017, o 19:33
Lokalizacja: Radom
    WindowsChrome


Powrót do [3V] Superb MK3








Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość