Problemy z logowaniem ? Czytaj to !




Konfiguracja SUPERB 3

Podforum użytkowników SKODA SUPERB MK3 (2015+)

Moderatorzy: lec, Sosna

Konfiguracja SUPERB 3

Postprzez anastazyy 24 gru 2017, o 11:38

Witam
Złożyłem zamówienie na superb. Jednym z elementów jaki dodałem jest grzana szyba z przodu. Gdzieś obiło mi się o uszy że w grupie VW jak jest grzana szyba to jest problem z zasiegiem w aucie. Czy ktoś może to potwierdzić? Czy problem jest bardzo duży ? Podobno jakieś mocniejszy BT załatwia sprawę ale widzę że jest tylko dostępny w pakiecie z navi - której nie chce brać.
anastazyy
Auto: Superb3 Kombi, Sport Line
Moc/Moment: 280KM @350Nm
Przebieg: 10 km
Auto2: fiesta,mondeo

Posty: 4
Dołączył(a): 24 gru 2017, o 11:34
Lokalizacja: Łódź, łódzkie
    Windows7Chrome

Odp: Konfiguracja SUPERB 3

Postprzez pawelll 24 gru 2017, o 12:15

O jakim zasięgu mówisz?
FM, AM, GSM/LTE, GPS?
Akurat BT kompletnie nic do tego nie ma.

Miałem grzane szyby w 4 samochodach (teraz w O3) i nigdy nie zauważyłem problemów.
pawelll
Silnik: 1.4 TSI CHPA MY17
Auto: Octavia 3, Style
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: Volvo V70 /Punto 2014

Posty: 488
Dołączył(a): 27 lut 2016, o 19:54
Lokalizacja: Wrocław
    WindowsFirefox

Odp: Konfiguracja SUPERB 3

Postprzez anastazyy 24 gru 2017, o 12:52

Chodzi o GSM - podobno należy domówić Bluetooth Plus (z obsługą WLAN, połączenie z anteną zewnętrzną, Phone box – wzmacnianie sygnału GSM, bezprzewodowa ładowarka do smartfona). Tak powiedzieli koledzy jak kupował passerati. Ja sam osobiście jeżdżę dwoma fordami z grzaną szybą i wszystko ok - tylko że w fordzie są druciki a tutaj zastosowaną jakąś matę czy coś podobnego
anastazyy
Auto: Superb3 Kombi, Sport Line
Moc/Moment: 280KM @350Nm
Przebieg: 10 km
Auto2: fiesta,mondeo

Posty: 4
Dołączył(a): 24 gru 2017, o 11:34
Lokalizacja: Łódź, łódzkie
    Windows7Chrome

Odp: Konfiguracja SUPERB 3

Postprzez pawelll 24 gru 2017, o 13:12

W O3 są druciki- podobnie jak w Fordach.
pawelll
Silnik: 1.4 TSI CHPA MY17
Auto: Octavia 3, Style
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: Volvo V70 /Punto 2014

Posty: 488
Dołączył(a): 27 lut 2016, o 19:54
Lokalizacja: Wrocław
    WindowsFirefox

Odp: Konfiguracja SUPERB 3

Postprzez anastazyy 24 gru 2017, o 14:05

OK może ktoś się wypowiedzieć kto posiada Nowego superba?
anastazyy
Auto: Superb3 Kombi, Sport Line
Moc/Moment: 280KM @350Nm
Przebieg: 10 km
Auto2: fiesta,mondeo

Posty: 4
Dołączył(a): 24 gru 2017, o 11:34
Lokalizacja: Łódź, łódzkie
    Windows7Chrome

Odp: Konfiguracja SUPERB 3

Postprzez pawelll 24 gru 2017, o 14:54

Poczytaj tutaj. Na 99% w Sb są druciki jak wszędzie.
http://www.superbclub.pl/viewtopic.php? ... ba&start=0

Dla większości użytkowników (poza "fordziarzami") podgrzewana szyba to egzotyka, stąd dziwne nazewnictwo i pomysły na wady. W jednym ASO Skody trafiłem na gościa który twierdził że w Skodach nie takiej opcji. :)
pawelll
Silnik: 1.4 TSI CHPA MY17
Auto: Octavia 3, Style
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: Volvo V70 /Punto 2014

Posty: 488
Dołączył(a): 27 lut 2016, o 19:54
Lokalizacja: Wrocław
    WindowsFirefox

Odp: Konfiguracja SUPERB 3

Postprzez anastazyy 24 gru 2017, o 17:18

Na pewno jest inny system niz druciki. Sprzedawca coś wspominał o macie. Dzięki poczytam ten wątek.
anastazyy
Auto: Superb3 Kombi, Sport Line
Moc/Moment: 280KM @350Nm
Przebieg: 10 km
Auto2: fiesta,mondeo

Posty: 4
Dołączył(a): 24 gru 2017, o 11:34
Lokalizacja: Łódź, łódzkie
    LinuxChrome

Odp: Konfiguracja SUPERB 3

Postprzez yaro1 24 gru 2017, o 20:14

mam superba z grzaną szybą od miesiąca i problemów z zasięgiem nie zauważyłem
yaro1
Silnik: 1.9TDI ASV 110KM MY03
Auto: VAG-Seat, Inny
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 355000 km

Posty: 2
Dołączył(a): 8 paź 2017, o 20:56
Lokalizacja: Łosice, mazowieckie
    WindowsMozilla

Odp: Konfiguracja SUPERB 3

Postprzez pawelll 24 gru 2017, o 20:18

I oczywiście masz druciki "lekko zawijane" jeśl masz starszą niż S3. W S2 były na pewno druciki, w S3 faktycznie może być folia grzewcza i wtedy faktycznie może utrudniać odbiór. Ale bardziej martwilbym się o GPS niż telefon. W różnych miejscach ludzie różnie piszą jak jest w S3, trzeba zobaczyć.
PS. Nie ma dobrych wiadomości
http://superbclub.pl/viewtopic.php?f=36&t=6907&start=90
pawelll
Silnik: 1.4 TSI CHPA MY17
Auto: Octavia 3, Style
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: Volvo V70 /Punto 2014

Posty: 488
Dołączył(a): 27 lut 2016, o 19:54
Lokalizacja: Wrocław
    LinuxChrome

Odp: Konfiguracja SUPERB 3

Postprzez Enriquez 26 gru 2017, o 18:22

w S3 jest folia grzewcza
niektórzy mają problemy z GPS jak dasz na szybę osobny telefon np. przeznaczony wyłącznie do janosika
Enriquez
Silnik: 2.0 TSI CHHB 220KM MY16
Auto: Superb 3 Lim., L&K
Moc/Moment: 313KM @419Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: Octavia 3 RS 2.0 TSI

Posty: 723 Wiek: 43
Dołączył(a): 27 wrz 2010, o 16:06
Lokalizacja: Łódź, Polska, łódzkie
    MacOSXSafari

Odp: Konfiguracja SUPERB 3

Postprzez pawelll 26 gru 2017, o 18:39

No to kicha. I już wiadomo czemu ta opcja występuje tylko razem z nawigacją wbudowaną :)
Oczywiście można kupić ale i tak z zasady fabryczne nawigacje są do kitu. Ja celowo nie brałem (używam GoogleMaps z Android Auto) bo w porównaniu do GM (czy NaviExperta) jakość danych online (jesli w ogóle są) jest dramatycznie niska. Mam kolegów z naprawdę "wypasionymi furami" oczywiście z nawigacjami on-line a i tak w mieście i na autostradach używają GM.
pawelll
Silnik: 1.4 TSI CHPA MY17
Auto: Octavia 3, Style
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: Volvo V70 /Punto 2014

Posty: 488
Dołączył(a): 27 lut 2016, o 19:54
Lokalizacja: Wrocław
    WindowsFirefox

Odp: Konfiguracja SUPERB 3

Postprzez sdss 26 gru 2017, o 20:12

Enriquez napisał(a):w S3 jest folia grzewcza
niektórzy mają problemy z GPS jak dasz na szybę osobny telefon np. przeznaczony wyłącznie do janosika


Zamiast płacić za grzania szybę, fotele, kierownice lepiej zakupić webasto.

Można uruchomić z pilota, apki, albo tajmer.
Obrazek Leon ST
Obrazek Fabia 3
sdss
Avatar użytkownika
Auto: VAG-Seat, Inny
Moc/Moment: 150KM @250Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: FABIA 3

Posty: 909
Dołączył(a): 22 cze 2010, o 19:58
Lokalizacja: Olkusz, śląskie
    LinuxChrome

Odp: Konfiguracja SUPERB 3

Postprzez Enriquez 27 gru 2017, o 00:47

Zamiast płacić za webasto lepiej samochód trzymać w garażu. Nie ma problemu z tym tematem. W pracy - parking podziemny albo wiata - też bez problemu. Webasto - OK, tyle że na Syberii...
Enriquez
Silnik: 2.0 TSI CHHB 220KM MY16
Auto: Superb 3 Lim., L&K
Moc/Moment: 313KM @419Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: Octavia 3 RS 2.0 TSI

Posty: 723 Wiek: 43
Dołączył(a): 27 wrz 2010, o 16:06
Lokalizacja: Łódź, Polska, łódzkie
    WindowsChrome

Odp: Konfiguracja SUPERB 3

Postprzez pawelll 27 gru 2017, o 08:15

No tak. Tyle że wszystkie te opcje są wielokrotnie droższe niż Webasto a i niekoniecznie możliwe do realizacji. Mam w pracy miejsce parkingowe, nawet oznaczone ale wiaty brak. :)
pawelll
Silnik: 1.4 TSI CHPA MY17
Auto: Octavia 3, Style
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: Volvo V70 /Punto 2014

Posty: 488
Dołączył(a): 27 lut 2016, o 19:54
Lokalizacja: Wrocław
    LinuxChrome

Re: Konfiguracja SUPERB 3

Postprzez Laurent 27 gru 2017, o 08:34

pawelll napisał(a):No tak. Tyle że wszystkie te opcje są wielokrotnie droższe niż Webasto a i niekoniecznie możliwe do realizacji. Mam w pracy miejsce parkingowe, nawet oznaczone ale wiaty brak. :)
Może jesteś sam sobie szefem. Ale jak nie to po nowym roku do szefa z tematem poprawy warunków pracy i że skoro na podwyżki nosem kreci to wiatę na parkingu chcesz ;)

tapatalka
Laurent
Silnik: 2.0TDI BKD 140KM MY10
Auto: Octavia2 FL Kombi, L&K
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 77000 km
Auto2: Octavia 1FL Combi '01

Posty: 404 Wiek: 32
Dołączył(a): 19 kwi 2014, o 20:26
Lokalizacja: Warszawa, mazowieckie
    WindowsXPChrome

Następna strona

Powrót do [3V] Superb MK3








Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


cron