Octavia 2 przed fl radio od fabii 2?

Octavia II (1Z - od 2004), Octavia II FL (1Z od 2008)

Moderatorzy: lec, Sosna

Octavia 2 przed fl radio od fabii 2?

Postprzez lotarkilla 22 gru 2017, o 15:01

Witam serdecznie użytkowników. Mam małe pytanie.Poprzedni właściciel zamontował mi radio od passata b6 rcd 300. Nie dość ,że kolorystycznie jest kiszka to nie działa mp3.
Generalnie mam ramke do tego radia czyli ktoś już tam grzebał. Może wcześniej był columbus?
Znalazłem na olx radio od fabii 2 swing. Wygląda kształtem jak rcd 300.
Sądzicie że takie radio podpasuje?
Czy coś trzeba konfigurowac jeśli nie mam czujników czy tylko plug&play jeśli ramka pasuje?
lotarkilla
Silnik: 1.6MPI BSE 102KM MY06
Auto: Octavia2, Ambiente
Moc/Moment: 92KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 11
Dołączył(a): 31 lip 2016, o 13:09
Lokalizacja: Iława, kuj-pomorskie
    LinuxChrome

Odp: Octavia 2 przed fl radio od fabii 2?

Postprzez Angel 23 gru 2017, o 19:24

Podpasuje i będzie działało.
Chcesz doposażyć swój samochód od strony elektrycznej? Szukasz mechanika? Zapraszam do mnie. Doświetlanie statyczne, dynamiczne, ESP, TMP, tempomat, PDC, OPS i inne cuda. Montaż oraz kodowanie. Pisz a na pewno pomogę.
Angel
Avatar użytkownika
Auto: Octavia 3 Kombi, Elegance
Moc/Moment: 150KM @320Nm
Przebieg: 164000 km
Auto2: skoda fabia II MC

Posty: 2661 Wiek: 39
Dołączył(a): 3 lut 2010, o 19:24
Lokalizacja: Brzeg, opolskie
    Windows7Firefox

Odp: Octavia 2 przed fl radio od fabii 2?

Postprzez lotarkilla 30 gru 2017, o 11:04

Pasuje i nie działa. Rozładowuje aku
lotarkilla
Silnik: 1.6MPI BSE 102KM MY06
Auto: Octavia2, Ambiente
Moc/Moment: 92KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 11
Dołączył(a): 31 lip 2016, o 13:09
Lokalizacja: Iława, kuj-pomorskie
    LinuxChrome

Odp: Octavia 2 przed fl radio od fabii 2?

Postprzez Angel 30 gru 2017, o 14:57

Zmień gateway-a...
Chcesz doposażyć swój samochód od strony elektrycznej? Szukasz mechanika? Zapraszam do mnie. Doświetlanie statyczne, dynamiczne, ESP, TMP, tempomat, PDC, OPS i inne cuda. Montaż oraz kodowanie. Pisz a na pewno pomogę.
Angel
Avatar użytkownika
Auto: Octavia 3 Kombi, Elegance
Moc/Moment: 150KM @320Nm
Przebieg: 164000 km
Auto2: skoda fabia II MC

Posty: 2661 Wiek: 39
Dołączył(a): 3 lut 2010, o 19:24
Lokalizacja: Brzeg, opolskie
    Windows7Firefox

Odp: Octavia 2 przed fl radio od fabii 2?

Postprzez lotarkilla 30 gru 2017, o 15:10

Dostałem sie do mojego gatewaya okazuje sie 7 bajtowym z literką J.
Domniemam ,że potrzebuje 9 bajtowy minimum L. Czy obojętnie jaka opcja 9 bajtowa będzie ok mam na myśli p r q?
Teraz inna kwestia. Jeśli z montażem gateway sobie poradze i mam kabel do vaga jak i czym go zakodować?
Widze , że zazwyczaj używa sie vcds ale on jest chyba płatny. Kolega poleca polski vag ,czy on też ma funkcje ustawień gateway?
lotarkilla
Silnik: 1.6MPI BSE 102KM MY06
Auto: Octavia2, Ambiente
Moc/Moment: 92KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 11
Dołączył(a): 31 lip 2016, o 13:09
Lokalizacja: Iława, kuj-pomorskie
    LinuxChrome

Odp: Octavia 2 przed fl radio od fabii 2?

Postprzez Angel 31 gru 2017, o 18:05

Tylko VCDS.
Chcesz doposażyć swój samochód od strony elektrycznej? Szukasz mechanika? Zapraszam do mnie. Doświetlanie statyczne, dynamiczne, ESP, TMP, tempomat, PDC, OPS i inne cuda. Montaż oraz kodowanie. Pisz a na pewno pomogę.
Angel
Avatar użytkownika
Auto: Octavia 3 Kombi, Elegance
Moc/Moment: 150KM @320Nm
Przebieg: 164000 km
Auto2: skoda fabia II MC

Posty: 2661 Wiek: 39
Dołączył(a): 3 lut 2010, o 19:24
Lokalizacja: Brzeg, opolskie
    Windows7Firefox


Powrót do [1Z] Octavia MK2








Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości