Witam ostatnio zaczęły się pojawiać problemy z alarmem, po zamknięciu samochodu FABIA 2 2008r ,alarm włącza się samoczynnie i zaczyna mnie to drażnić , alarm nie wiem czy jest fabryczny bo jedna dioda czerwona jest w drzwiach a druga niebieska przy włączniki świateł,drzwi zamykają się normalnie z pilota i kluczyka ,nie wiem co może być tego przyczyną ,może ktoś coś podpowie ,czy da się jakoś wyłączyć ten alarm vagiem albo w inny sposób ,lub syrenę
ZYGIniemce napisał(a):Witam ostatnio zaczęły się pojawiać problemy z alarmem, po zamknięciu samochodu FABIA 2 2008r ,alarm włącza się samoczynnie i zaczyna mnie to drażnić , alarm nie wiem czy jest fabryczny bo jedna dioda czerwona jest w drzwiach a druga niebieska przy włączniki świateł,drzwi zamykają się normalnie z pilota i kluczyka ,nie wiem co może być tego przyczyną ,może ktoś coś podpowie ,czy da się jakoś wyłączyć ten alarm vagiem albo w inny sposób ,lub syrenę
oczekujesz jakieś podpowiedzi nie wiedząc nawet jaki jest alarm
z reguły każdy alarm po zadziałaniu sygnalizuje miganiem lampki który czujnik zadziałał lub nawet piknieciami syreny.
A po czym to poznać ? kupiłem Skodę i już był ten alarm ,przy słupkach w środku są chyba czujniki bo wyglądają jak suczki , wydaje mi że centralka jest z prawej strony pod deską jak odjąć ten boczek to widać jakby centralkę więc to chyba od alarmu, jedna dioda czerwona jest w drzwiach a druga niebieska z lewej strony kierownicy koło włącznika świateł
To nie jest oryginał. W oryginalnym alarmie nie widać czujników. Są schowane pod podsufitką. Dioda w drzwiach jest od centralnego zamka. Druga pewnie od alarmu. W oryginale by jej nie było. Nikt Ci tutaj nie powie co się zepsuło. VAGiem tego nie wyłączysz. Miałem kiedyś Fabię z zamontowanym w ASO alarmem i syrenka miała wyłącznik na taki mały kluczyk. Jak masz z tym problem to to wywal lub wymień na nowy zestaw. Jak nie masz kluczyka do syrenki to jest takie uniwersalne narzędzie do wyłączania:
Tempomaty w grupie VAG. Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407