Witam. Posiadam Skode Fabie 1 2005 r. Kombi (1.4 16v 75KM). Przez ostatnie wydarzenia potrzebuje nowej (uzywanej) szyby do mojego samochodu, niestety nie umiem znalezc odpowiedniego elementu i znalazlem tylko do wersji hatchback. Tu tkwi moje pytanie. Czy SZYBA boczna prawa tylnia (korbotronik) jest taka sama w wersji kombi i wersji hatchback? (Na zdjeciach wygladaja tak samo) Jesli sa rozne, to czy moze ktos ma taka na sprzedarz, lub ma jakis pomocny link?
Szyba duża drzwi tylnych prawych - kombi ma numer 6Y9 845 206 Szyba duża drzwi tylnych prawych - skośny tył/sedan ma numer 6Y6 845 206 Jaki kolor tej szyby potrzebujesz? Do wyboru (z fabrycznych) jest: bezbarwne, szkło zielone, przyciemniane. Jakieś 25 minut jazdy od Ciebie znalazłem drzwi z szybą. Dzwoń ile chce za szybę: https://allegro.pl/oferta/fabia-99-komb ... 6564270244
Tempomaty w grupie VAG. Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Slicznie dziekuje, szyba kupiona. Inne mam przyciemniane, ale najwazniejsze ze mam pasujaca szybe. Teraz naradza sie kolejne pytanie: Jak ta szybe wsadzic? Z gory nie wejdzie bo sie w prowadnicy nie zmiesci najprawdopodobniej, wiec musze wywiercic nity i od spodu wsadzic. Mam racje czy mozna bez wiercenia to wykonac?
W fabii I szyby wkładałem i przednie i tylne od góry potem należy ją przykręcić pod dużą gumową osłonką jest łeb śruby jak dobrze pamiętam chyba na klucz 10