monaviediament, Moim zdaniem to coś masz z elektryką i może to być sławna wiązka na lewej podłużnicy, lub coś z samym włącznikiem świateł, trzeba by zweryfikować przez podłączenie VAG-a i diagnostykę. Co do "stracił bierność." wydaje mi się że powinieneś zrobić duży przegląd zawieszenia i zbieżności kół. Z tym pyrkaniem i gaśnięciem to jak wyżej stan elektryki i diagnostyka. Piłowanie na 1/2/3 biegu. Możesz to dokładniej opisać???
Chcesz doposażyć swój samochód od strony elektrycznej? Szukasz mechanika? Zapraszam do mnie. Doświetlanie statyczne, dynamiczne, ESP, TMP, tempomat, PDC, OPS i inne cuda. Montaż oraz kodowanie. Pisz a na pewno pomogę.
Ja mam fabie z końca 2001 r. kupiłem w sierpniu od 1 właścicielki z przebiegiem 110 tys. Jak narazie czyściłem tylko przepustnice i wymieniłem termostat. Poza trzeszczeniem deski rozdzielczej i gwizdaniu gdzieś w drzwiach kierowcy to wszystko mi pasi. Ja polecam
FABIA 1.4 MPI 01' -> Octavia Tour 1.6 MPI 102 km 04'
ja tez jestem zadowolony ze swojego Fergusona....przejechalem nim juz prawie 90 tys w niecale trzy lata i jeszcze pewnie ze 100 przejade:) przezyl juz eskapade po ukrainie a raczej rajd bo tego sie inaczej nazwac nie da z cala masa dziurawych niespodzianek i odcinkow specjalnych....myslalem ze po tym bedzie cale zawieszenie do roboty ale na szczescie skonczylo sie nie wymianie koncowek drazkow...poza tym spotakalem sie ze styerem (prawy tyl )i przy 80 na godzine z dzikiem( caly lewy przod) naprawy nie kosztowaly kosmicznie duzo a autko ogolnie nie drze portfela wiec przy znam ze jest optymalne w utrzymaniu dla przecietnego kierowcy....
Witam. Moja 1,4MPI MY2003 miała w momencie zakupu przeze mnie cofnięty licznik o 60tys, czyli ma w tej chwili przejechane ok. 300.000 i nie występują problemy z wtryskiem. Faktem jest, że jeździ więcej na LPG niż benzynie (instalacja II generacji mieszalnikowa z komputerem Autronic AL700). Wymieniona uszczelka pod głowicą, wymieniony rozrząd (w sumie niepotrzebnie, bo hałasował nie łańcuch, tylko pompa wodna - też wymieniona). Wymienione łączniki stabilizatora (Febi nie wytrzymały nawet 10.000), poduszki drążka stabilizatora, tuleje w przednich wahaczach, amortyzatory tylne. Przednie światła zmatowiały - polerowanie nie pomogło na długo i poszły do wymiany. Cieknące tylne drzwi - uszczelnione silikonem neutralnym. Korodujące na dole błotniki (przy progach) - też w końcu wymienione. Reszta - jak w każdym używanym samochodzie - klocki i tarcze z przodu, szczęki i bębny z tyłu, linki hamulca ręcznego, opony, jakaś żarówka... W sumie niewiele tego, jak na taki przebieg samochodu. Pozdrawiam.
Uważam ,ze silniki 1.4 ,16v to optymalne jednostki do tego auta, oczywiście po 2003r (chyba) roku kiedy odmę zaopatrzono w grzałkę.W moim aucie ,które ma 202 tys. z czego 120 tys.na gazie dotychczas robiłem : czujnik temp płynu chłodzącego, czujnik stop, czujniki cofania,przełącznik przy drzwiach(podnoszenie szyby), rozrusznik, uszczelka odmy, ale najwięcej to w zawieszenie włożyłem to słaba strona tego auta ,ale i drogi nasze jakie są każdy widzi. Oczywiście do tego typowe czynności eksploatacyjne :klocki, 2x rozrząd, olej itp.Ogólnie auto śmiga nadal i myślę ,że dożyje 350 tys.tym bardziej ,że nie bierze grama oleju. Auto mam od nowości i nie zamierzam się go pozbyć do jego technicznego zgonu.