moje modyfikacje

forum użytkowników modelu Skoda Kamiq

Moderatorzy: lec, Laurent

Odp: moje modyfikacje

Postprzez wojtenio 3 sty 2021, o 22:08

koleś napisał(a):Kupujesz zestaw lampek wiązką np. u mnie i podpinasz jeden kabelek do masy a drugi do wtyczki BCM T73C pin 72


Tak to podłączasz w O3i(FL) i podobnych autach ze sterownikami 5Q0 a nie w Scali i Kamiqu , tu jest sterownik 2Q0 a to inna bajka , kostka C tak , ale nie pin 72 tylko 65 lub 64 w zależności jak zakodujesz BCM . Po całej operacji montażu i kodowania masz też dostęp z poziomu radia do obsługi tego podświetlenia .
wojtenio
Auto: Inny, Inny
Moc/Moment: 450KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 65
Dołączył(a): 6 sie 2012, o 22:18
Lokalizacja: Allenstein
    Windows7Firefox

Odp: Ambiente inne podejście

Postprzez Thoorop 13 sty 2021, o 10:05

geranium napisał(a):a po co skoro podpięcie pod podświetlenie przycisków działa tak samo -> pełna regulacja z radia :-) i kosztuje tylko 14 zł od drzwi

a podświetlenie na nogi z przodu i z tyłu plus środkowa konsola już dawno zrobione

Wrzuciłbyś jakąś podpowiedź, może fotorelacje jak te światła podokładać?
Thoorop
Silnik: 1.9TDI ASV 110KM MY05
Auto: Octavia, Tour+
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 270000 km

Posty: 6
Dołączył(a): 1 mar 2016, o 08:08
Lokalizacja: Warszawa
    WindowsFirefox

Odp: moje modyfikacje

Postprzez geranium 13 sty 2021, o 15:33

wchodzisz na portal aukcyjny
kupujesz
4 x Światłowód EL WIRE Taśma Ambient Pasek jak LED
podnosisz plastiki w podłokietnikach te z przyciskami
wpinasz się dwoma przewodami pod podświetlenie przycisków
pasek wciskasz w szczelinę boczka

regulacja jasności z poziomu radia
wszystko

PS oświetlenie na nogi masz opisane post nad twoim
geranium
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Style
Moc/Moment: 115KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: SEAT Ateca

Posty: 387
Dołączył(a): 27 paź 2019, o 17:50
Lokalizacja: po sąsiedzku
    WindowsChrome

Odp: moje modyfikacje

Postprzez Tomaszem 17 sty 2021, o 23:56

geranium napisał(a):elektryczna klapa otwierana ruchem stopy itd..)..


w Kamiqu???

Tak naprawdę to jaki masz samochód?
Tomaszem
Silnik: 1.5 TSI 150KM MY20
Auto: Kamiq, Style
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 15000 km

Posty: 66
Dołączył(a): 16 kwi 2016, o 20:59
Lokalizacja: Jelenia Góra, dolnośląskie
    WindowsChrome

Odp: moje modyfikacje

Postprzez geranium 18 sty 2021, o 19:09

chyba jasne w jakim wątku piszę.
geranium
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Style
Moc/Moment: 115KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: SEAT Ateca

Posty: 387
Dołączył(a): 27 paź 2019, o 17:50
Lokalizacja: po sąsiedzku
    WindowsChrome

Odp: moje modyfikacje

Postprzez Tomaszem 19 sty 2021, o 08:40

geranium napisał(a):chyba jasne w jakim wątku piszę.


piszesz o otwieraniu klapy ruchem stopy - nie pomyliły Ci się samochody?
Tomaszem
Silnik: 1.5 TSI 150KM MY20
Auto: Kamiq, Style
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 15000 km

Posty: 66
Dołączył(a): 16 kwi 2016, o 20:59
Lokalizacja: Jelenia Góra, dolnośląskie
    WindowsChrome

Odp: moje modyfikacje

Postprzez geranium 19 sty 2021, o 15:59

napiszę ci drukowanymi jak nie rozumiesz :płacz:

SKODA KAMIQ

zresztą wcześniej są zdjęcia :wpier:

przycisk start/stop też sam się wyłącza po kilku sekundach od uruchomienia :extra:
geranium
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Style
Moc/Moment: 115KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: SEAT Ateca

Posty: 387
Dołączył(a): 27 paź 2019, o 17:50
Lokalizacja: po sąsiedzku
    WindowsChrome

Odp: moje modyfikacje

Postprzez Tomaszem 20 sty 2021, o 20:50

geranium napisał(a):napiszę ci drukowanymi jak nie rozumiesz :płacz:

SKODA KAMIQ

zresztą wcześniej są zdjęcia :wpier:

przycisk start/stop też sam się wyłącza po kilku sekundach od uruchomienia :extra:


Napisz drukowanymi: aktywowałeś u siebie otwieranie bagażnika ruchem stopy?
Tomaszem
Silnik: 1.5 TSI 150KM MY20
Auto: Kamiq, Style
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 15000 km

Posty: 66
Dołączył(a): 16 kwi 2016, o 20:59
Lokalizacja: Jelenia Góra, dolnośląskie
    WindowsChrome

Odp: moje modyfikacje

Postprzez geranium 21 sty 2021, o 14:54

proszę bardzo

NAUCZ SIĘ CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM

gdzie napisałem że coś aktywowałem ??

mam otwierany bagażnik ruchem stopy i jak tego nie potrafisz zrozumieć to już twoja sprawa a jest to zrealizowane dzięki kupionemu czujnikowi

i fabrycznie zabudowanej elektrycznej klapy i Kessy

PS nie moja wina że nie potrafisz sobie wyobrazić że tak można zrobić :lol2:

temat z mojej strony zakończony.
Ostatnio edytowano 23 sty 2021, o 12:01 przez geranium, łącznie edytowano 1 raz
geranium
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Style
Moc/Moment: 115KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: SEAT Ateca

Posty: 387
Dołączył(a): 27 paź 2019, o 17:50
Lokalizacja: po sąsiedzku
    WindowsChrome

Odp: moje modyfikacje

Postprzez pawelll 21 sty 2021, o 15:28

geranium napisał(a):
PS nie moja wina że nie potrafisz sobie wyobrazić że tak można zrobić :lol2:


Bo współczesne młode pokolenie nie wie, że w dawnych czasach trzeba było prawie wszystko samemu wymyślić i zrobić. I że prawie nie ma rzeczy niemożliwych. I że takie nawyki (wymyślania i robienia) zostają w człowieku :)
O4 1.5 eTEC
pawelll
Silnik: 1.5 TSI 150KM MY21
Auto: Octavia, Style
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: Volvo V70 /Punto 2012/O3

Posty: 1911
Dołączył(a): 27 lut 2016, o 19:54
Lokalizacja: Wrocław
    WindowsChrome

Odp: moje modyfikacje

Postprzez Tomaszem 21 sty 2021, o 22:58

geranium napisał(a):proszę bardzo

NAUCZ SIĘ CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM
gdzie napisałem że coś aktywowałem ??
mam otwierany bagażnik ruchem stopy i jak tego nie potrafisz zrozumieć to już twoja sprawa a jest to zrealizowane dzięki kupionemu czujnikowi
PS nie moja wina że nie potrafisz sobie wyobrazić że tak można zrobić :lol2:
temat z mojej strony zakończony.


Niepotrzebnie się nadymasz.
Wybacz, że nie przeczytałem o wszystkich Twoich modyfikacjach.
Zaskoczyłeś mnie otwieraniem bagażnika - po wcześniejszych wpisach sądziłem, że wyciągnąłeś to softem a wiem, że do tego potrzebny jest czujnik.

Napisz kolego lepiej czy masz Keyless a jeśli tak to czy po wyłączeniu zapłonu włącza się górne oświetlenie.
Pozdrawiam
Tomaszem
Silnik: 1.5 TSI 150KM MY20
Auto: Kamiq, Style
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 15000 km

Posty: 66
Dołączył(a): 16 kwi 2016, o 20:59
Lokalizacja: Jelenia Góra, dolnośląskie
    WindowsChrome

Odp: moje modyfikacje

Postprzez koleś 21 sty 2021, o 23:30

wojtenio napisał(a):
koleś napisał(a):Kupujesz zestaw lampek wiązką np. u mnie i podpinasz jeden kabelek do masy a drugi do wtyczki BCM T73C pin 72


Tak to podłączasz w O3i(FL) i podobnych autach ze sterownikami 5Q0 a nie w Scali i Kamiqu , tu jest sterownik 2Q0 a to inna bajka , kostka C tak , ale nie pin 72 tylko 65 lub 64 w zależności jak zakodujesz BCM . Po całej operacji montażu i kodowania masz też dostęp z poziomu radia do obsługi tego podświetlenia .

Dzięki za zwrócenie uwagi, że Scala i Kamiq mają inaczej. Faktycznie jest to pin 65.
Tempomaty w grupie VAG. Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
koleś
Silnik: 1.9TDI AXR 101KM MY07
Auto: Fabia Kombi, Ambiente

Posty: 794
Dołączył(a): 26 sie 2010, o 06:40
Lokalizacja: Świętochłowice, śląskie
    WindowsChrome

Odp: moje modyfikacje

Postprzez geranium 22 sty 2021, o 17:52

tomaszem napisał(a):Wybacz, że nie przeczytałem o wszystkich Twoich modyfikacjach.

przecież to nie jest żaden obowiązek...

tomaszem napisał(a):Napisz kolego lepiej czy masz Keyless

jak widać trzeba ci pisać drukowanymi lub kilka razy :lol: :lol:

odpowiedź masz 2 posty nad twoim postem

górne oświetlenie włącza się po otwarciu drzwi
geranium
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Style
Moc/Moment: 115KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: SEAT Ateca

Posty: 387
Dołączył(a): 27 paź 2019, o 17:50
Lokalizacja: po sąsiedzku
    WindowsChrome

Odp: moje modyfikacje

Postprzez Tomaszem 22 sty 2021, o 21:24

geranium napisał(a):
tomaszem napisał(a):Wybacz, że nie przeczytałem o wszystkich Twoich modyfikacjach.

przecież to nie jest żaden obowiązek...

tomaszem napisał(a):Napisz kolego lepiej czy masz Keyless

jak widać trzeba ci pisać drukowanymi lub kilka razy :lol: :lol:

odpowiedź masz 2 posty nad twoim postem

górne oświetlenie włącza się po otwarciu drzwi


Tych postów jest tak dużo, że czytam tylko swoje (lub te drukowanymi).
;-)
Skomentujesz jakoś instrukcję o której pisałem:
tech-kamiq-skoda/o-wietlenie-gorne-o-wietlenie-t32902.html
Tomaszem
Silnik: 1.5 TSI 150KM MY20
Auto: Kamiq, Style
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 15000 km

Posty: 66
Dołączył(a): 16 kwi 2016, o 20:59
Lokalizacja: Jelenia Góra, dolnośląskie
    WindowsChrome

Odp: moje modyfikacje

Postprzez geranium 21 mar 2021, o 11:54

po roku użytkowania padł jeden projektorek a raczej wyblakło logo

Obrazek

kolejne 20 zł dołożone..
geranium
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Style
Moc/Moment: 115KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: SEAT Ateca

Posty: 387
Dołączył(a): 27 paź 2019, o 17:50
Lokalizacja: po sąsiedzku
    WindowsChrome

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kamiq








Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości