radio Bolero

forum użytkowników modelu Skoda Kamiq

Moderatorzy: lec, Laurent

Re: radio Bolero

Postprzez pab567 29 sty 2021, o 18:24

W kodowaniu jednostki 5F, bajt chyba 17 lub 18.
pab567
Auto: Yeti 4x4, Cross 4x4
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 1524
Dołączył(a): 7 gru 2014, o 00:38
Lokalizacja: Warszafka, mazowieckie
    WindowsXPChrome

Odp: radio Bolero

Postprzez mikus39 17 lut 2021, o 10:40

Na początek dzień dobry. Mój problem z Kamykiem jest trochę inny. Pojawia się napis o ochronie danych w zasadzie za każdym razem gdy włączam wsteczny. Widziałem że macie wersje oprogramowania 0469 i mniemam że nie macie takiego problemu. Wg infoertentaiment mam wer 0464. Można to samemu zaktualizować czy tylko serwis? Macie pliki zapodajcie bo to dosyć upierdliwe jest.Radio oczywiście Bolero.
Ostatnio edytowano 17 lut 2021, o 12:56 przez mikus39, łącznie edytowano 1 raz
mikus39
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Ambition
Moc/Moment: 115KM @200Nm
Przebieg: 16000 km
Auto2: Renault Thalia II

Posty: 46
Dołączył(a): 17 lut 2021, o 10:27
Lokalizacja: Lyski, śląskie
    WindowsChrome

Odp: radio Bolero

Postprzez pab567 17 lut 2021, o 11:05

Dobry. Link do softu masz na PW.
pab567
Auto: Yeti 4x4, Cross 4x4
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 1524
Dołączył(a): 7 gru 2014, o 00:38
Lokalizacja: Warszafka, mazowieckie
    WindowsChrome

Odp: radio Bolero

Postprzez mikus39 17 lut 2021, o 11:47

pab567 napisał(a):Dobry. Link do softu masz na PW.

Niestety nie działa, albo nie potrafię pobierać.

Tak to u mnie wygląda.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Sprawdź czy jesteś ZALOGOWANY
mikus39
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Ambition
Moc/Moment: 115KM @200Nm
Przebieg: 16000 km
Auto2: Renault Thalia II

Posty: 46
Dołączył(a): 17 lut 2021, o 10:27
Lokalizacja: Lyski, śląskie
    WindowsChrome

Odp: radio Bolero

Postprzez Abdel85 17 lut 2021, o 12:26

Serio ryzykujecie zmianę oprogramowania radia w czasie gwarancji zamiast jechać do ASO i powiedzieć że rozłącza bluetooth itp i niech wgrywają aktualizacje
Abdel85
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY19
Auto: Scala, Ambition
Moc/Moment: 115KM @200Nm
Przebieg: 12500 km
Auto2: VW Passat B5FL

Posty: 546
Dołączył(a): 22 lis 2019, o 12:44
Lokalizacja: Zator, małopolskie
    LinuxChrome

Odp: radio Bolero

Postprzez mikus39 17 lut 2021, o 12:55

Skoda zachęca do samodzielnej zmiany oprogramowania. Jest jakieś ryzyko? Jeżeli jest opcja w systemie dostępna ze standardowego menu to w czym problem?
mikus39
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Ambition
Moc/Moment: 115KM @200Nm
Przebieg: 16000 km
Auto2: Renault Thalia II

Posty: 46
Dołączył(a): 17 lut 2021, o 10:27
Lokalizacja: Lyski, śląskie
    WindowsChrome

Odp: radio Bolero

Postprzez saintLSC 17 lut 2021, o 13:01

mikus39 napisał(a):Skoda zachęca do samodzielnej zmiany oprogramowania. Jest jakieś ryzyko? Jeżeli jest opcja w systemie dostępna ze standardowego menu to w czym problem?

Niektóre osoby najchętniej tankowałoby na stacjach ASO, żeby tylko nie stracić gwarancji.. ;)
saintLSC
Avatar użytkownika
Silnik: 1.4 TSI CHPA MY17
Auto: Octavia 3, Joy
Moc/Moment: 150KM @250Nm
Przebieg: 73500 km
Auto2: Superb III Style TSI MY18

Posty: 202 Wiek: 32
Dołączył(a): 7 mar 2016, o 15:06
Lokalizacja: Łódź, łódzkie
    WindowsFirefox

Odp: radio Bolero

Postprzez mikus39 17 lut 2021, o 13:04

saintLSC napisał(a):Niektóre osoby najchętniej tankowałoby na stacjach ASO, żeby tylko nie stracić gwarancji.. ;)


Tak jak przypuszczałem. Pewnie nie ma żadnego problemu z gwarancją.
mikus39
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Ambition
Moc/Moment: 115KM @200Nm
Przebieg: 16000 km
Auto2: Renault Thalia II

Posty: 46
Dołączył(a): 17 lut 2021, o 10:27
Lokalizacja: Lyski, śląskie
    WindowsChrome

Odp: radio Bolero

Postprzez Daarek88 17 lut 2021, o 13:34

Skoro skoda zachęca do samodzielnej zmiany oprogramowania to na pewno nie ma w tym nic trudnego, w aso zostawisz jedynie cenne pieniądze dla kogoś kto kliknie przycisk aktualizuj...
Daarek88
Silnik: 1.9TDI AHF 110KM MY01
Auto: Octavia Kombi
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 136
Dołączył(a): 16 paź 2020, o 23:44
Lokalizacja: Warszawa
    WindowsFirefox

Odp: radio Bolero

Postprzez geranium 17 lut 2021, o 17:05

mikus39 napisał(a):Skoda zachęca do samodzielnej zmiany oprogramowania. Jest jakieś ryzyko? Jeżeli jest opcja w systemie dostępna ze standardowego menu to w czym problem?


tyle tylko że nie w tym radiu
opcja w menu nic nie znaczy i można ją sobie wsadzić w d...e w BOLERO co innego Columbus

żeby zrobić aktualizację musisz mieć odpowiedni soft i tu jest problem i ryzyko uwalenia sprzętu
Ostatnio edytowano 17 lut 2021, o 17:15 przez geranium, łącznie edytowano 1 raz
geranium
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Style
Moc/Moment: 115KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: SEAT Ateca

Posty: 411
Dołączył(a): 27 paź 2019, o 17:50
Lokalizacja: po sąsiedzku
    WindowsChrome

Odp: radio Bolero

Postprzez geranium 17 lut 2021, o 17:14

....
geranium
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Style
Moc/Moment: 115KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: SEAT Ateca

Posty: 411
Dołączył(a): 27 paź 2019, o 17:50
Lokalizacja: po sąsiedzku
    WindowsChrome

Odp: radio Bolero

Postprzez mikus39 17 lut 2021, o 18:29

Mam oprogramowanie dzięki uprzejmości forumowicza. Niestety system nie widzi plików. Źle wypakowałem?
Tak działa kamera cofania przy wyłączonym radiu. https://www.youtube.com/watch?v=J_Yhdjxf514
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Sprawdź czy jesteś ZALOGOWANY
Ostatnio edytowano 25 lut 2021, o 10:33 przez mikus39, łącznie edytowano 1 raz
mikus39
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Ambition
Moc/Moment: 115KM @200Nm
Przebieg: 16000 km
Auto2: Renault Thalia II

Posty: 46
Dołączył(a): 17 lut 2021, o 10:27
Lokalizacja: Lyski, śląskie
    WindowsChrome

Odp: radio Bolero

Postprzez Abdel85 18 lut 2021, o 15:32

Z tą ochroną danych to jest parodia i nie potrafią sobie z tym poradzić tyle czasu ( wszystkiemu winna po pierwsze Skoda po drugie Rodo które na s zabezpiecza na powiedzmy).
A samodzielna aktualizacja radia Bolero bez jakiejś ingerencji kablem to chyba nie wiem jak to zrobić tak żeby Skoda do tego zachęcała. Ktoś mnie oświeci ?
Abdel85
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY19
Auto: Scala, Ambition
Moc/Moment: 115KM @200Nm
Przebieg: 12500 km
Auto2: VW Passat B5FL

Posty: 546
Dołączył(a): 22 lis 2019, o 12:44
Lokalizacja: Zator, małopolskie
    LinuxChrome

Re: radio Bolero

Postprzez mikus39 18 lut 2021, o 15:52

W nowych systemach inforozrywki miala być dużo prostsza aktualizacja. Sama opcja w menu do tego zachęca.

Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka
mikus39
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Ambition
Moc/Moment: 115KM @200Nm
Przebieg: 16000 km
Auto2: Renault Thalia II

Posty: 46
Dołączył(a): 17 lut 2021, o 10:27
Lokalizacja: Lyski, śląskie
    WindowsXPChrome

Odp: radio Bolero

Postprzez geranium 18 lut 2021, o 17:49

jeszcze raz napiszę :bsilny:

automatyczne aktualizacje działają bardzo dobrze tyle tylko że nie w tym RADIU

i na pewno się to w najbliższym czasie nie zmieni
a aktualizacja w ASO nie jest takie proste bo działa przez VAS i jeżeli nie pokaże aktualizacji to cię mają w d...e
geranium
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Style
Moc/Moment: 115KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: SEAT Ateca

Posty: 411
Dołączył(a): 27 paź 2019, o 17:50
Lokalizacja: po sąsiedzku
    WindowsChrome

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kamiq








Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości