radio Bolero

forum użytkowników modelu Skoda Kamiq

Moderatorzy: lec, Laurent

Re: radio Bolero

Postprzez mikus39 4 lip 2021, o 19:46

Nie zrozumieliśmy się. Kirownica wibruje. Tak wg mnie. Doprecyzując próbuje trzymać w liniach i usztywnia kierownice i koryguje. A samochód szarpało hamulcami.

Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka
mikus39
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Ambition
Moc/Moment: 115KM @200Nm
Przebieg: 16000 km
Auto2: Renault Thalia II

Posty: 46
Dołączył(a): 17 lut 2021, o 10:27
Lokalizacja: Lyski, śląskie
    WindowsXPChrome

Odp: Re: radio Bolero

Postprzez geranium 5 lip 2021, o 17:24

mikus39 napisał(a):Nie zrozumieliśmy się. Kirownica wibruje. Tak wg mnie. Doprecyzując próbuje trzymać w liniach i usztywnia kierownice i koryguje. A samochód szarpało hamulcami.

Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka


dalej nie potrafię zrozumieć co to ma wspólnego z radiem :muśli:
geranium
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Style
Moc/Moment: 115KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: SEAT Ateca

Posty: 387
Dołączył(a): 27 paź 2019, o 17:50
Lokalizacja: po sąsiedzku
    WindowsChrome

Re: radio Bolero

Postprzez mikus39 5 lip 2021, o 18:30

Ja też tego nie rozumiem. Ale fakt faktem tak jest. Moja teoria jest taka że przy aktualizacji wysypały się sterowniki. Chociaż to zapewne nie ten komputer. W sumie Ty fachowiec jesteś nie ja. Ja tylko użytkuje. Auto mi pokazało 3.8 l po dojeździe do Kudowy i to jest plus

Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka
mikus39
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Ambition
Moc/Moment: 115KM @200Nm
Przebieg: 16000 km
Auto2: Renault Thalia II

Posty: 46
Dołączył(a): 17 lut 2021, o 10:27
Lokalizacja: Lyski, śląskie
    WindowsXPChrome

Odp: Re: radio Bolero

Postprzez geranium 5 lip 2021, o 19:24

mikus39 napisał(a):Ja też tego nie rozumiem. Ale fakt faktem tak jest. Moja teoria jest taka że przy aktualizacji wysypały się sterowniki. Chociaż to zapewne nie ten komputer. W sumie Ty fachowiec jesteś nie ja. Ja tylko użytkuje. Auto mi pokazało 3.8 l po dojeździe do Kudowy i to jest plus

Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka

te 3,8 litra tłumaczy wszystko :extra:
geranium
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Style
Moc/Moment: 115KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: SEAT Ateca

Posty: 387
Dołączył(a): 27 paź 2019, o 17:50
Lokalizacja: po sąsiedzku
    WindowsChrome

Re: radio Bolero

Postprzez mikus39 5 lip 2021, o 20:17

No może nie tłumaczy. Ale pozytywy też są. A radio faktycznie odbiera. [emoji16]

Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka
mikus39
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Ambition
Moc/Moment: 115KM @200Nm
Przebieg: 16000 km
Auto2: Renault Thalia II

Posty: 46
Dołączył(a): 17 lut 2021, o 10:27
Lokalizacja: Lyski, śląskie
    WindowsXPChrome

Odp: radio Bolero

Postprzez mikus39 13 lip 2021, o 12:35

geranium
To może mnie teraz popraw bo zaczynam się gubić. System infotainment czy jakoś tak to nie to samo co radio. Radio jest tylko jedną z aplikacji tego systemu. I działa ze wszech miar prawidłowo. Pozostałe usterki są spowodowane słabym zasięgiem bluetootch. Komunikat o ochronie danych, pobieraniu danych itp. Pozostałe systemy są tylko wyświetlane, tzn ich stan na wyświetlaczu Bolero. Można je aktywować i deaktywować. Sama zmiana oprogramowania systemu inforozrywki mogła spowodować że system monitorowania uwagi kierowcy mógł przestać działać prawidłowo? Bo działał. Nie oprogramowanie radia, tylko oprogramowanie danego systemu zaimplementowane w "komputerze z wyświetlaczem dotykowym"? Możliwości naprawy? Przypuszczam że serwis nie podoła.
mikus39
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Ambition
Moc/Moment: 115KM @200Nm
Przebieg: 16000 km
Auto2: Renault Thalia II

Posty: 46
Dołączył(a): 17 lut 2021, o 10:27
Lokalizacja: Lyski, śląskie
    WindowsChrome

Odp: radio Bolero

Postprzez geranium 13 lip 2021, o 17:42

radio to radia w przypadku Bolero jeden klocek w innych wersjach masz tylko wyświetlacz a jednostka centralna jest w schowku

kiedyś był Brygadzista a teraz jest menadżer niższego stopnia :jezor:

kiedyś były przyciski do wszystkich funkcji jak prędkość wentylatora,nawiewy itd a teraz masz wszystko na wyświetlaczu dlatego i nazwa się zmieniła a że ładniej brzmi "infotainment" od systemu sterowania/multimedia to już inna bajka

w systemie sterowania masz tylko dostępne funkcje do ustawień a każdy moduł auta ma swój sterownik i aktualizacji jednostki 5F może udostępnić dodatkowe funkcje lub je ograniczyć (podobnie jak OBD czy VCDS) ale nigdy nie wpływa na inne sterowniki

co do multimediów BOLERO takiego czegoś nie posiada
nie ma możliwości odtwarzania filmów
przeglądania obrazków
ma tylko możliwość słuchania muzyki po bluetooth ale czy to multimedia ?
ale to wszystko masz napisane w instrukcji obsługi

POST dotyczy tylko BOLERO bez "nakładek"

po za tym coś mi się wydaje że mylisz działanie FRONT assist z LANE assist
bo Kamiq ma tylko Emergency Assist a nie Emergency Assist 2 jak wyższe modele.

PS jak sobie uaktywnisz menu inżynieryjne to dostaniesz dostęp do plików w radiu i bedziesz mógł sobie zmienić np. cyferblat zegarka
geranium
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Style
Moc/Moment: 115KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: SEAT Ateca

Posty: 387
Dołączył(a): 27 paź 2019, o 17:50
Lokalizacja: po sąsiedzku
    WindowsChrome

Re: radio Bolero

Postprzez mikus39 13 lip 2021, o 18:24

Front assist działa. Wykrywa przeszkody przed. Lane asist działa wykrywa zmianę pasa ruchu i powiem ze dosyć mocno trzyma i koryguje. Menu inzynieryjne? Nie słyszałem. Help. A cyferblaty mam trzy do wyboru. Tzn miałem przed aktualizacją. Teraz nie sprawdzałem.


Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka
mikus39
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Ambition
Moc/Moment: 115KM @200Nm
Przebieg: 16000 km
Auto2: Renault Thalia II

Posty: 46
Dołączył(a): 17 lut 2021, o 10:27
Lokalizacja: Lyski, śląskie
    WindowsXPChrome

Odp: radio Bolero

Postprzez geranium 17 lip 2021, o 13:46

nie piszę o wyborze z dostępnych bo to mają wszyscy piszę o zmianie np.
Obrazek
zdjęcie z neta..
https://www.youtube.com/watch?v=B8HEvBk ... 2GChillout


większość twoich (moim zdaniem) problemów wynika z powodu bluetooth i inteligentnym ładowaniem akumulatora(rekuperacja)

nie piszę o asystentach bo to całkowicie coś innego nie mające nic wspólnego z radiem
geranium
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Style
Moc/Moment: 115KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: SEAT Ateca

Posty: 387
Dołączył(a): 27 paź 2019, o 17:50
Lokalizacja: po sąsiedzku
    WindowsChrome

Poprzednia strona

Powrót do Kamiq








Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość