radio Bolero

forum użytkowników modelu Skoda Kamiq

Moderatorzy: lec, Laurent

radio Bolero

Postprzez Jans22 10 gru 2019, o 10:07

Mam pytanie. Czy można połączyć telefon apka android auto, bezprzewodowo (po wi fi) do infotainments Bolero - Skoda Kamiq?
Instrukcja podaje że można a praktycznie :bsilny: Na kabelku wszystko hula. Pozdrawiam.
Jans22
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Inny, Ambition

Posty: 2
Dołączył(a): 21 lis 2019, o 11:07
Lokalizacja: Gdańsk, pomorskie
    Windows7Firefox

Odp: radio Bolero

Postprzez saintLSC 10 gru 2019, o 22:21

Poczytaj temat " SmartLink+ " w dziale o Scali. Infotainment przecież jest chyba takie samo.

Jedna z wypowiedzi:
Paweleczek napisał(a):Dostałem oficjalna odpowiedz od salonu. Bezprzewodowy smartlink jest tylko dla radia Amundsen. Poprosili mnie żebym poczekał ze 2 tygodnie żeby wszystkie aktualizacje zeszły na radio. Jeśli do tej pory nie zacznie działać to otworzymy sprawę w ASO.
saintLSC
Avatar użytkownika
Silnik: 1.4 TSI CHPA MY17
Auto: Octavia 3, Joy
Moc/Moment: 150KM @250Nm
Przebieg: 73500 km
Auto2: Superb III Style TSI MY18

Posty: 202 Wiek: 31
Dołączył(a): 7 mar 2016, o 15:06
Lokalizacja: Łódź, łódzkie
    MacOSXChrome

Odp: radio Bolero

Postprzez dejw 2 cze 2020, o 20:45

W temacie radia Bolero mam nieco inne pytanie. Czy w przypadku Bolero i Virtual Cockpit jest możliwość, aby okładka płyty/logo stacji radiowej wyświetlało się również na zegarach?
dejw
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Style
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 2000 km

Posty: 78
Dołączył(a): 14 lip 2016, o 22:32
Lokalizacja: Gdańsk, pomorskie
    MacOSXSafari

Odp: radio Bolero

Postprzez geranium 3 cze 2020, o 12:52

oczywiście że tak
geranium
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Style
Moc/Moment: 115KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: SEAT Ateca

Posty: 387
Dołączył(a): 27 paź 2019, o 17:50
Lokalizacja: po sąsiedzku
    WindowsChrome

Odp: radio Bolero

Postprzez dejw 3 cze 2020, o 19:57

A jak powinienem to ustawić? Najwyraźniej zadanie mnie przerosło :lol:
dejw
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Style
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 2000 km

Posty: 78
Dołączył(a): 14 lip 2016, o 22:32
Lokalizacja: Gdańsk, pomorskie
    MacOSXSafari

Odp: radio Bolero

Postprzez geranium 4 cze 2020, o 12:34

jeżeli przerosło cie naciśnięcie na "2kwadraty" kilukrotnie i przekręcenie rolką z prawej strony kiery to nic nie pomoże ..

oczywiście można to też zrobić w ustawieniach :płacz: strona 51 instrukcja obsługi
Kod: Zaznacz cały
W obszarach A wybierz żądane informacje dodatkowe.


PS oczywiście jest logo stacji jak i okładki z mediów
geranium
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Style
Moc/Moment: 115KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: SEAT Ateca

Posty: 387
Dołączył(a): 27 paź 2019, o 17:50
Lokalizacja: po sąsiedzku
    WindowsChrome

Odp: radio Bolero

Postprzez dejw 5 cze 2020, o 11:13

Och, ale sierotka ze mnie, zawracam głowę, kiedy to takie proste... :bsilny:

Tylko coś te złote rady chyba nie do końca takie złote, bo od początku mam ustawione tak, jak trzeba, a logo jak nie było, tak nie ma.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Sprawdź czy jesteś ZALOGOWANY
dejw
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Style
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 2000 km

Posty: 78
Dołączył(a): 14 lip 2016, o 22:32
Lokalizacja: Gdańsk, pomorskie
    MacOSXSafari

Odp: radio Bolero

Postprzez geranium 5 cze 2020, o 12:21

złote czy nie …
Obrazek

ale na pewno działa
Ostatnio edytowano 14 sty 2021, o 13:39 przez geranium, łącznie edytowano 3 razy
geranium
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Style
Moc/Moment: 115KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: SEAT Ateca

Posty: 387
Dołączył(a): 27 paź 2019, o 17:50
Lokalizacja: po sąsiedzku
    WindowsChrome

Odp: radio Bolero

Postprzez saintLSC 5 cze 2020, o 12:24

dejw napisał(a):Tylko coś te złote rady chyba nie do końca takie złote, bo od początku mam ustawione tak, jak trzeba, a logo jak nie było, tak nie ma.

A masz logo zapisane i widoczne na wyświetlaczu radia?
saintLSC
Avatar użytkownika
Silnik: 1.4 TSI CHPA MY17
Auto: Octavia 3, Joy
Moc/Moment: 150KM @250Nm
Przebieg: 73500 km
Auto2: Superb III Style TSI MY18

Posty: 202 Wiek: 31
Dołączył(a): 7 mar 2016, o 15:06
Lokalizacja: Łódź, łódzkie
    WindowsFirefox

Odp: radio Bolero

Postprzez geranium 5 cze 2020, o 13:59

dejw napisał(a):wyświetlało się również na zegarach?

słowo klucz również ;)
geranium
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Style
Moc/Moment: 115KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: SEAT Ateca

Posty: 387
Dołączył(a): 27 paź 2019, o 17:50
Lokalizacja: po sąsiedzku
    WindowsChrome

Odp: radio Bolero

Postprzez dejw 7 cze 2020, o 21:04

Na wyświetlaczu radia wszystko działa jak należy. Nie działa zaś na virtual cockpit i w tym cały problem.
dejw
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Style
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 2000 km

Posty: 78
Dołączył(a): 14 lip 2016, o 22:32
Lokalizacja: Gdańsk, pomorskie
    MacOSXSafari

Odp: radio Bolero

Postprzez LexLuthor 1 sty 2021, o 20:01

Cześć,
Odświeżę temat - brak logo stacji radiowych i okładek (FM, utwory z USB, bluetooth, Spotify) na VC z włączonym podglądem Audio. Oczywiście Bolero wszystko wyświetla prawidłowo.
Czy udało się komuś rozwiązać ten problem bez wizyty w ASO?


Informacja z bok VGP:
Informacje dotyczące logo i okładek nie są wyświetlane w cyfrowym zestawie wskaźników.
LOL za 2 tysiące. Mapy niet, logo niet. Przynajmniej prędkość wskazuje :lol2:
Skoda Kamiq 1.0 TSI 85kW DSG Ambition Maple Brown 2020 (DKRF, MY2020), Tech/Comfort/VC/Bolero/Panorama
LexLuthor
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Ambition
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 2500 km

Posty: 66
Dołączył(a): 2 lip 2020, o 09:07
Lokalizacja: Otwock
    LinuxChrome

Odp: radio Bolero

Postprzez Ryszardkl 13 sty 2021, o 20:28

Skoro temat radio "Bolero" to nam pytanie .Czy ktoś spotkał się z podobną skazą na wyświetlaczu https://i.postimg.cc/cHPRZ88C/WP-202101 ... 46-Pro.jpg . Gdy dziaiaj słońce oświetliło wyświetlacz to ukazał się nieprzyjemny widok. Skaza wewnątrz wyświetlacza ,na zwenętrznej stronie gładziutko. Auto ma miesiąc , w pochmurne dni tego praktycznie nie widać, nie wpływa niekożystnie na obraz.Zamieściłem zdjęcie tylko nie wiem czy działa?
Ryszardkl
Silnik: 1.2 TSI CJZC 90KM MY16
Auto: Fabia, Ambition
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 43
Dołączył(a): 17 gru 2016, o 22:10
Lokalizacja: Wrocław, dolnośląskie
    Windows7Chrome

Odp: radio Bolero

Postprzez LexLuthor 13 sty 2021, o 22:08

Zgłoś reklamację. Być może to tylko kwestia skazy folii ochronnej od wewnątrz, ale zostawilbym to serwisowi. U mnie wszystko jest w porządku.
Skoda Kamiq 1.0 TSI 85kW DSG Ambition Maple Brown 2020 (DKRF, MY2020), Tech/Comfort/VC/Bolero/Panorama
LexLuthor
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Ambition
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 2500 km

Posty: 66
Dołączył(a): 2 lip 2020, o 09:07
Lokalizacja: Otwock
    LinuxChrome

Odp: radio Bolero

Postprzez geranium 14 sty 2021, o 13:41

LexLuthor napisał(a):Cześć,
Informacja z bok VGP:
Informacje dotyczące logo i okładek nie są wyświetlane w cyfrowym zestawie wskaźników.
LOL za 2 tysiące. Mapy niet, logo niet. Przynajmniej prędkość wskazuje :lol2:


ciekawe czy ktoś wierzy w takie brednie ?
geranium
Avatar użytkownika
Silnik: 1.0 TSI CHZD 115KM MY20
Auto: Kamiq, Style
Moc/Moment: 115KM @0Nm
Przebieg: 0 km
Auto2: SEAT Ateca

Posty: 387
Dołączył(a): 27 paź 2019, o 17:50
Lokalizacja: po sąsiedzku
    WindowsChrome

Następna strona

Powrót do Kamiq








Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości