Dowolną uszczelką samoprzylepną. Tyle że na środku musi być trochę grubsza niż ta gumowa bo szczelina jest większa. Ja tymczasowo przykleiłem dwie warstwy uszczelki do montażu zlewozmywaka kuchennego bo to miałem pod ręką. Jak znajdę cos gumowego to wymienię.
Francesco napisał(a):Ja mam z tym problem, słychać powietrze przy prędkości od 100 km, z tylnej prawej części samochodu, obstawiane są drzwi. Nie zrobili nic oprócz przesmarowania uszczelki w drzwiach i ich regulacji, zmian żadnych. Jeździliśmy testowa wersja salonu i w tamtej było nawet delikatnie głośniej nie było sytuacji że że to pochodziło z jednego miejsca jak u mnie, po prostu z tyłu było głośno (zarówno u mnie jak i w testówce podwójne szyby z przodu były)
Czekają aż może Skoda zarejestruje więcej przypadków i będzie dostępna ogólna instrukcja naprawy XD. Jak coś takiego idę pojawi mają dzwonić XDDD
Jeżeli chodzi o szumy to nie uszczelki tylko szyby dźwiękochłonne trzeba zamawiać
Przeczytaj jeszcze raz mój post proszę, podpowiem, to co jest w nawiasie...
wojoo napisał(a):Mam do Was prośbę, dotyczy to osób które odebrały niedawno swoje auto w wersji minimum Style z Matrixami RM22 Potrzebuje nagrania jak u was działa wycinanie świateł w momencie jak was mija auto, koniecznie musi być wszędzie ciemno, żeby było widać jak się zachowuje prawa lampa
Pomożecie?
Moje matrixy działają identycznie jak Twoje (widziałem filmik), Style rm22. Jak potrzebujesz to mogę wieczorem jutro się przewieźć po takiej drodze i zgrać filmik z kamerki. To resetowanie się prawej lampy tak nie działało na początku.
Tak nowa lampa nie pogorszyła niczego, a nawet jest lepiej bo nie paruje. każda lampa traktowana jest jako oddzielny moduł, więc uważam (wydaje mi się) że nie musicie się w waszych sprawac kierować sama lampa, atym co jeszcze nia steruje . Jest prawy i lewy LED moduł, więc jak wam mówią że nie ma w lampie błędów to trzeba szukać co im każe się wyłączyć nie wiem kamera czy coś jescze.
Po dzisiejszej wizycie w serwisie już mnie z salonu nie wypuścili. Auto zostało unieruchomione na około 10dni. Padł jakiś sterownik i przez to wywalało tyle błędów. Sterownik musi przyjechać z Czech. Oczywiście auto zastępcze przysługuje tylko odpłatnie. Cieszę się bardzo, że już niedługo kończę swoją przygodę z marką skoda. Jako przedsiębiorca nie wyobrażam sobie posiadania floty tak awaryjnych samochodów i jeszcze po unieruchomieniu pojazdu płacić za auto zastępcze.
I tu wychodzi zaleta wynajmu. Firma flotowa w kilka godzin podstawia mi samochod zastępczy. Oczywiście przez 5 lat z O3 nie skorzystałem z tego ani razu.
Tomasz76 napisał(a):Po dzisiejszej wizycie w serwisie już mnie z salonu nie wypuścili. Auto zostało unieruchomione na około 10dni. Padł jakiś sterownik i przez to wywalało tyle błędów. Sterownik musi przyjechać z Czech. Oczywiście auto zastępcze przysługuje tylko odpłatnie. Cieszę się bardzo, że już niedługo kończę swoją przygodę z marką skoda. Jako przedsiębiorca nie wyobrażam sobie posiadania floty tak awaryjnych samochodów i jeszcze po unieruchomieniu pojazdu płacić za auto zastępcze.
Nauka na przyszłość - oczywiście nie Twoja wina że tak ich gwarancja mobilności to gónwo - żeby z każdym najmniejszym duperelem dzwonić po assistance. Jak nie chcą zabrać to najczesciej pomaga prośba aby podpisali Ci dokument, że gwaratują że auto jest bezpieczne i na pewno nic Ci nie grozi. Wtedy zabierają i masz zastępcze ( na 3 dni co dalej jest gónwem)...
Ralfik napisał(a): Witam wszystkich u mnie wiało z uszczelki tylnej szyby prawej. CZESKI błąd. W salonie stała demo i też to zobaczyłem. Możesz powiedzieć coś więcej? Co zauważyłeś? Naprawili Ci to? Masz jakieś zdjęcia Witam, wymienili na nową uszczelkę z małą narożną szybką. Całe szczęście że jeszcze nie okleiłem szyb na czarno