Oferta Skoda Auto Polska na modele dostępne z instalacją LPG została poszerzona o Octavię napędzaną silnikiem 1,4 TSI o mocy 122 KM.
Jest to pierwsza jednostka w technologii TSI oferowana z instalacją LPG. Rozwiązanie jest połączeniem najnowocześniejszych osiągnięć technologicznych zapewniających korzyści ekonomiczne i ekologiczne, przy jednoczesnym zachowaniu wysokiego komfortu jazdy.
Ponadto, co warto podkreślić, wszystkie nowe samochody, w których została zamontowana dedykowana instalacja LPG w autoryzowanym serwisie Škody, zachowują gwarancję fabryczną, która jest ważna na terenie całego kraju w obrębie sieci 72 Autoryzowanych Partnerów Serwisowych Škoda Auto, świadczących usługi montażowe, serwisowe oraz gwarancyjne.
[źródło: Skoda Auto]
"Now we are free. I will see you again. But not yet, not yet...."
Hmm dziwne Jak odbierałem S2 miesiąc temu to z ciekawości zapytałem jak spisują się auta TSI z gazem montowanym w Skodzie, bo widziałem jakąś wzmiankę na stronie. Diler mi powiedział, że na razie odpuszczają temat gazu w TSI, bo jest problem z turbinami czy coś w tym stylu i że mieli już problem z czterema autami. Skoro jest problem to czemu poszerzają gamę modeli z możliwością instalacji gazowej? No chyba, że uporali się z tym.
Skoda Superb 2 Combi - Elegance powered by 1.8 TSI & DSG7
Witam, ostatnio w TVN Turbokamera było o instalacjii dedykowanej ale w Roomsterze 1,6 . W sumie to jakaś porażka. Nie potrafili prawidłowo zestroić instalacjii z autem, link do audycjii http://vod.onet.pl/turbo-kamera,turbo-kamera,567,7,7184,odcinek.html Wniosek jest taki, że wprowadzono do sprzedaży produkt niesprawdzony oby nie było tak z gazem w silnikach TSI
lucjan73 napisał(a):Witam, ostatnio w TVN Turbokamera było o instalacjii dedykowanej ale w Roomsterze 1,6 . W sumie to jakaś porażka. Nie potrafili prawidłowo zestroić instalacjii z autem, link do audycjii http://vod.onet.pl/turbo-kamera,turbo-kamera,567,7,7184,odcinek.html Wniosek jest taki, że wprowadzono do sprzedaży produkt niesprawdzony oby nie było tak z gazem w silnikach TSI
Witam. Jestem użytkownikiem takiego Roomstera już prawie trzy lata. Miałem jeden problem z czujnikiem temperatury (patrz moje posty wcześniej) poza tym wszystko gra już ponad 45 000 km. Średnie spalanie (na tym dystansie) wynosi 10,02 l/100km, więc przyzwoicie (jak na 1,6 Tiptronic i 90% dystansu przejeżdżam w mieście). Zdecydowanie polecam połączenie 1,6 i LPG (nie jestem sprzedawcą ani pracownikiem serwisu Skody). Pozdrawiam
Teraz autogaz to rozsądne wyjście. Ropa jest bliska cenie benzyny, a wkrótce będzie nawet droższa. Nawet jakoś ktoś nie ma instalacji LPG to jej montaż szybko się zwraca.