Montaż Maxi Dot/ FIS w FII/R

forum użytkowników modelu Roomster, Praktik i pochodnych

Moderatorzy: lec, Laurent

Odp: Montaż Maxi Dot/ FIS w FII/R

Postprzez bielawa 15 mar 2013, o 17:13

Hej,
przez te 3-4 godziny to się tego zdążyłem dowiedzieć;-)

A moduł centralnego zamka na pilota jest w BCM czy osobny jakiś sterownik?
bielawa
Silnik: 1.6TDI CR CAYC 105KM MY11
Auto: Fabia2, Classic
Moc/Moment: 90KM @0Nm
Przebieg: 137 km

Posty: 33
Dołączył(a): 17 lut 2013, o 12:10
Lokalizacja: Poznań, wielkopolskie
    Windows7Firefox

Odp: Montaż Maxi Dot/ FIS w FII/R

Postprzez granit 16 mar 2013, o 17:05

podsumowując temat maxi-dot - dziś został u mnie zamontowany w ASO Machudera w Łęczycy, koszt 150 zł - wszystko śmiga aż miło, oczywiście na moim bcm-ie 085C, w celu dołożenia tempomatu trzeba wymienić bcm, ja zaryzykuję z wersją jakąkolwiek 087 i myślę, że powinno być ok
granit
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2 CBZA 85KM MY11
Auto: Fabia2, Active
Auto2: Peugeot 205 RG Cabrio '92

Posty: 15
Dołączył(a): 2 mar 2013, o 16:43
Lokalizacja: Łódź..., łódzkie
    WindowsMSIE7

Odp: Montaż Maxi Dot/ FIS w FII/R

Postprzez TOMUŚ 1 17 mar 2013, o 19:20

wersja 087F też dużo obsługuje przeglądałem opis tego sterownika :) . Minus był taki że wszystko było po angielsku i zabardzo nie rozumiałem :(

Według tego co mi w aso powiedzieli to na moim sterowniku tempomat powinien chodzić . Jutro dam ci znać jaki mam numer :) .

######## Dodano kolejny post: ##########
Zrobiłem fotke temu sterownikowi i nic nie umiem z czytać bo foto robione komórką to kapa :( . Jak się zrobi sucho pójde tam z lusterkiem i wtedy zobacze jakie mam oznaczenia.

######## Dodano kolejny post: ##########
Mam bcm 085D
Ostatnio edytowano 20 mar 2013, o 14:31 przez TOMUŚ 1, łącznie edytowano 2 razy
Powód: laczenie postow....
Tomki

Inteligentne
TOMUŚ 1
Silnik: 1.2 CBZA 85KM MY70
Auto: Fabia2
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 262
Dołączył(a): 1 lip 2011, o 11:21
Lokalizacja: Śląsk
    WindowsXPFirefox

Odp: Montaż Maxi Dot/ FIS w FII/R

Postprzez granit 4 kwi 2013, o 19:49

to do tempomatu i tak musisz wymienić...
granit
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2 CBZA 85KM MY11
Auto: Fabia2, Active
Auto2: Peugeot 205 RG Cabrio '92

Posty: 15
Dołączył(a): 2 mar 2013, o 16:43
Lokalizacja: Łódź..., łódzkie
    WindowsMSIE7

Odp: Montaż Maxi Dot/ FIS w FII/R

Postprzez TOMUŚ 1 4 kwi 2013, o 20:01

Według Aso emida w Rudzie Śląskiej nie muszę nic wymieniać ale to się okaże jak bede montował tempomat :)
Tomki

Inteligentne
TOMUŚ 1
Silnik: 1.2 CBZA 85KM MY70
Auto: Fabia2
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 262
Dołączył(a): 1 lip 2011, o 11:21
Lokalizacja: Śląsk
    WindowsXPFirefox

Odp: Montaż Maxi Dot/ FIS w FII/R

Postprzez granit 6 kwi 2013, o 17:19

to daj znać jak będziesz wiedział... może wystarczy u mnie wiązkę dołożyć...
granit
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2 CBZA 85KM MY11
Auto: Fabia2, Active
Auto2: Peugeot 205 RG Cabrio '92

Posty: 15
Dołączył(a): 2 mar 2013, o 16:43
Lokalizacja: Łódź..., łódzkie
    WindowsMSIE7

Odp: Montaż Maxi Dot/ FIS w FII/R

Postprzez TOMUŚ 1 7 kwi 2013, o 11:44

Granit to raczej nie bedzie szybko bo kase zbiera się pomału :( . Ale bede o Tobie pamiętał :extra: . A Ty dokładałeś MFA (komputer pokładowy [spalanie]) ? Czy maxika tak wrzuciłeś :?:
Tomki

Inteligentne
TOMUŚ 1
Silnik: 1.2 CBZA 85KM MY70
Auto: Fabia2
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 262
Dołączył(a): 1 lip 2011, o 11:21
Lokalizacja: Śląsk
    WindowsXPFirefox

Odp: Montaż Maxi Dot/ FIS w FII/R

Postprzez granit 10 kwi 2013, o 19:08

ja wrzuciłem maxika do siebie, wszystko działa elegancko tylko nie mam PL menu i czasem w miejscu gdzie jest przebieg na chwilę pojawia się napis error a później znika i jest ok, w najbliższym czasie muszę do aso podjechać na reklamację...
granit
Avatar użytkownika
Silnik: 1.2 CBZA 85KM MY11
Auto: Fabia2, Active
Auto2: Peugeot 205 RG Cabrio '92

Posty: 15
Dołączył(a): 2 mar 2013, o 16:43
Lokalizacja: Łódź..., łódzkie
    WindowsMSIE7

Odp: Montaż Maxi Dot/ FIS w FII/R

Postprzez spacewalker 6 maja 2013, o 07:54

granit napisał(a):ja wrzuciłem maxika do siebie, wszystko działa elegancko tylko nie mam PL menu i czasem w miejscu gdzie jest przebieg na chwilę pojawia się napis error a później znika i jest ok, w najbliższym czasie muszę do aso podjechać na reklamację...


Licznik masz 2nd hand, Immo Ci dopasowali, wiec jaka reklamacja? ten error świadczy o tym ze skopane jest coś w sofcie, i ASo tego nie skopało bo nie mają jak.
Uroki kupowania elektroniki od "magików"
spacewalker
Auto: VAG-VW
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 37
Dołączył(a): 16 sie 2012, o 11:40
Lokalizacja: Mazowieckie
    Windows7Chrome

Odp: Re: Odp: Montaż Maxi Dot/ FIS w FII/R

Postprzez kierofca 6 maja 2013, o 16:49

Tak się zachwyciłem MaxiDotem, że dopiero teraz zauważyłem jeszcze parę problemów:

1. W zwykłych zegarach jest kontrolka ciśnienia oleju, która zapala się po przekręceniu kluczyka. W MaxiDocie też jest (w górnej części lewego zegara), ale nie zapala się. Czy tak ma być?
2. Obok kontrolki oleju (na prawo od niej) zauważyłem kontrolkę, której nie mogę rozszyfrować. Czy ktoś wie co to za kontrolka?
3. Czy na wyświetlaczu MaxiDot powinien pojawiać się komunikat o nie zapiętym pasie bezpieczeństwa? Wydawało mi się, że kiedyś taki komunikat mi się pokazał, ale nie jestem pewien.

Z góry dziękuję.


Obrazek[/quote]
kierofca
Auto: Fabia2 Kombi
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 16
Dołączył(a): 18 sty 2013, o 19:13
Lokalizacja: Warszawa
    Windows7MSIE7

Odp: Montaż Maxi Dot/ FIS w FII/R

Postprzez Havier 6 maja 2013, o 17:14

1. musze sprawdzic^^(jutro)
2. nigdy sie nie przygladalem^^
3. nie mam takiego komunikatu :) tylko pip i pip i mala czerwona ikonka :)
Lepiej, twierdze, jest prosic o przebaczenie niz pozwolenie.
Havier
Avatar użytkownika
Auto: Octavia2 RS Kombi
Moc/Moment: 170KM @0Nm
Przebieg: 160000 km

Posty: 669 Wiek: 30
Dołączył(a): 15 lis 2011, o 14:48
Lokalizacja: Oberursel(DE), Rakowo (PL), zachodniopom.
    Windows7Chrome

Odp: Montaż Maxi Dot/ FIS w FII/R

Postprzez kierofca 6 maja 2013, o 17:19

Tzn., że jednak mi się wydawało. Ja też ma bip, bip i kontrolkę.
Niecierpliwie czekam na resztę informacji :mrgreen:
kierofca
Auto: Fabia2 Kombi
Moc/Moment: 0KM @0Nm
Przebieg: 0 km

Posty: 16
Dołączył(a): 18 sty 2013, o 19:13
Lokalizacja: Warszawa
    Windows7MSIE7

Odp: Montaż Maxi Dot/ FIS w FII/R

Postprzez bloszek 7 maja 2013, o 05:56

Witam,
temat zmiany licznika na wyzszy modelowo bardzo mnie zaintrygowal...

Czy moglibyscie mi Koledzy odpowiedziec na ponizsze pytania:
1. Jaki jest koszt calosciowy zmiany licznika? licznik pewnie cos okolo 230-250. Cos pozatym potrzebne jest do tego?
2. Orientacyjne koszty wizyty w serwisie...w celu aktywacji etc. lub moze ktorys z kolegow sie tym zajmuje?
3. Czy warto jest inwestowac w tempomat?jaki koszt?

Moje auto Roomek 1.4 16V 2007 rok. Na wyposazeniu mam esp, kontrole cisnienia w oponach przy recznym hamulcu itp.

Aktualnie mam licznik pokazujacy srednie spalanie itp. sterowany w manetce przyciskiem.Czy manetka do wymiany tez bylaby.

Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi.
bloszek
Silnik: 1.4 BXW 85KM MY75
Auto: Roomster
Moc/Moment: 85KM @0Nm
Przebieg: 107000 km

Posty: 57 Wiek: 35
Dołączył(a): 14 paź 2012, o 17:56
Lokalizacja: Kwidzyn, pomorskie
    unknownOpera

Odp: Montaż Maxi Dot/ FIS w FII/R

Postprzez rydel 7 maja 2013, o 06:11

Przeczytaj wątek od początku to dowiesz się co jak i za ile.
Obrazek
rydel
Avatar użytkownika
Auto: Superb 3 Lim., Sportline
Moc/Moment: 347KM @475Nm
Przebieg: 35000 km
Auto2: Fiat 500

Posty: 1167 Wiek: 43
Dołączył(a): 2 maja 2008, o 18:58
Lokalizacja: Sosnowiec, śląskie
    Windows7Firefox

Odp: Montaż Maxi Dot/ FIS w FII/R

Postprzez Angel 7 maja 2013, o 19:04

bloszek,
Na szybko,
Sterownik BSI obsłuży tempomat. Manetka to zależy za ile kupisz od 100 pln w górę wymieniasz całość manetki. musisz uważać przy zakupie bo zdarzają się bez obsługi komputera pokładowego. Wiązka tempomatu widziałem na alle za chyba 80 pln,
wymiana maxi w ASO około 150 pln. Nic więcej ci w sumie do licznika nie jest potrzebne,
Chcesz doposażyć swój samochód od strony elektrycznej? Szukasz mechanika? Zapraszam do mnie. Doświetlanie statyczne, dynamiczne, ESP, TMP, tempomat, PDC, OPS i inne cuda. Montaż oraz kodowanie. Pisz a na pewno pomogę.
Angel
Avatar użytkownika
Silnik: 2.0 TDI CKFC 150KM MY15
Auto: Octavia 3 Kombi, Elegance
Moc/Moment: 150KM @320Nm
Przebieg: 207000 km
Auto2: VW BEETLE 12' 1.4 TSI

Posty: 3039 Wiek: 42
Dołączył(a): 3 lut 2010, o 19:24
Lokalizacja: Brzeg, opolskie
    WindowsXPFirefox

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Roomster








Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości