Škoda Fabia - samochód osobowy, produkowany od 1999 r. pod czeską marką Škoda przez koncern Volkswagena. Następca modelu Felicia. Fabia I generacji wytwarzana była w trzech wersjach nadwoziowych: podstawowej hatchback, a także kombi i sedan. W roku 2007 zaprezentowano model drugiej generacji, dostępny jako hatchback oraz kombi. Fabia I generacji Škoda Fabia została zaprezentowana po raz pierwszy na salonie samochodowym we Frankfurcie jesienią 1999 roku. Zbudowana została na płycie podłogowej VW A04, którą dzieli z SEATem Ibizą, SEATem Cordobą, VW Polo. W skład startowej gamy silników wchodziły jednostki 1,0 (50 KM), 1,4 8V (68 KM), 1,4 16V (100 KM) oraz 1,9 SDI 8V (64 KM). Od początku produkcji dostępna była w trzech wersjach wyposażenia: Classic, Comfort i Elegance. W 2001 dołączono skromnie wyposażoną wersję Junior z jednostką napędową 1,0 / 37 kW (50 KM). W roku 2003 do produkcji wprowadzono hatchback Škoda Fabia RS silnikiem 1,9 TDI / 96 kW (130 KM). Ten model stał się inspiracją do przeprowadzenia face liftingu podstawowych modeli Fabii. Modernizacja miała miejsce w 2004 roku. Zmiany obejmowały m. in. modyfikację przedniego zderzaka i atrapy wlotu powietrza oraz zmianę kloszy tylnych lamp zespolonych, Fabia otrzymała też nowe obręcze i kołpaki kół. Dodano także nową wersję wyposażeniową Easy, a dotychczasową wersję Comfort przemianowano na Ambiente. W Polsce dużą popularnością cieszą się także promocyjne odmiany Choice, Joy i Fresh. Wymiary Škody Fabii hatchback (przed / po face liftingu):
* Długość: 3960 mm / 3970 mm * Szerokość: 1646 mm / 1646 mm * Wysokość: 1451 mm / 1436 mm * Rozstaw osi: 2462 mm / 2462 mm
Škoda Fabia Combi Škoda Fabia Combi została wprowadzona na rynek w roku 2000. Wymiary Škody Fabii Combi (przed / po face liftingu):
* Długość: 4222 mm / 4232 mm * Szerokość: 1646 mm / 1646 mm * Wysokość: 1452 mm / 1449 mm * Rozstaw osi: 2462 mm / 2462 mm * Pojemność bagażnika: 426 l (1225 l po złożeniu tylnej kanapy)
Škoda Fabia Sedan Škoda Fabia Sedan - sedan zbudowany na bazie modelu podstawowego Fabii wprowadzony do sprzedaży na wiosnę 2001 roku. Wymiary Škody Fabii Sedan (przed / po face liftingu):
* Długość: 4222 mm / 4232 mm * Szerokość: 1646 mm / 1646 mm * Wysokość: 1449 mm / 1452 mm * Rozstaw osi: 2462 mm / 2462 mm
Škoda Fabia RS Škoda Fabia RS - sportowy samochód Škody zbudowany na bazie podstawowej Fabii hatchback napędzany wysokoprężnym turbodoładowanym silnikiem 1.9 TDI 96 kW (130 KM). Samochód kontynuuje stuletnią tradycję sportową Škody. Wymiary Škody Fabii RS:
* Długość: 4002 mm * Szerokość: 1646 mm * Wysokość: 1441 mm * Rozstaw osi: 2462 mm
Dane techniczne
Premiera
1999
Okres produkcji
od 16 października 1999 do 13 kwietnia 2007 (hatchback), 2000-2007 (kombi), 2001-2008 (sedan)
Fabia II generacji Škoda Fabia II (nazywana też Nową Fabią) - następca Škody Fabii produkowanej od 1999 roku. Premiera auta odbyła się w początku 2007 roku.
Model wizualnie upodabnia się do najnowszej Škody Roomster. Auto jest wytwarzane jako pięciodrzwiowy hatchback oraz kombi. Wersja sedan nie będzie już produkowana ze względu na zbyt małe zainteresowanie.
21 sierpnia 2006 rozpoczęto przedseryjną produkcję egzemplarzy testowych. Produkcja seryjna ruszyła w grudniu 2006 roku. Oficjalna prezentacja auta miała miejsce w marcu 2007 roku na targach w Genewie.
Na polskim rynku Nowa Fabia oferowana była w pięciu wersjach wyposażenia: Junior, Classic, Style, Sport oraz Comfort. Dostępna była również wersja z białym dachem a'la Mini.
We Frankfurcie na International Motor Show 2007 została zaprezentowana nowa wersja Škody Fabii - linia GreenLine. Modele z tej gamy wyposażono w ekologiczne silniki TDI o pojemności 1,4l i o mocy 79 KM z obniżoną do 110 g emisją CO2 w spalinach. Wymiary Škody Fabii II hatchback:
* Długość: 3992 mm * Szerokość: 1642 mm * Wysokość: 1498 mm * Rozstaw osi: 2462 mm
Škoda Fabia II Combi Škoda Fabia II Combi - została zaprezentowana 11 września 2007 roku na salonie Internationale Automobil-Ausstellung we Frankfurcie. Jednostki napędowe zostały przeniesione z modelu podstawowego, a więc w gamie dostępnych silników pojawiają się 3 jednostki benzynowe: 1,2 12V HTP (51 kW); 1,4 16V (63 kW); 1,6 16V (77 kW) i trzy wysokoprężne: 1,4 TDI PD (51 kW); 1,4 TDI PD (59 kW); 1,9 TDI PD (77 kW). Niezmienione w stosunku do wersji hatchback pozostało wnętrze kabiny pasażerskiej, natomiast pojemność bagażnika wrosła do 480 l (1460 l po złożeniu tylnej kanapy). Po debiucie w I kwartale 2008 r. model jest liderem segmentu B pod względem pojemności bagażnika (480 l); poprzednia Fabia Combi (a także sedan) miała 426 l. W czasie salonu pokazano także Škodę Fabię Combi Scout, która ma być kolejnym "uterenowionym" (po Octavii Scout II generacji) modelem czeskiego producenta. Wymiary Škody Fabii II Combi:
* Długość: 4239 mm * Szerokość: 1642 mm * Wysokość: 1498 mm * Rozstaw osi: 2462 mm
Dane techniczne
Premiera
marzec 2007 - Geneva Auto Show (hatchback), wrzesień 2007 - IAA Frankfurt (kombi)
Wersje specjalne modelu Škoda Fabia II Sport - wersja Fabii oferowana wyłącznie na rynku brytyjskim w 2008 roku; w wyglądzie nadwozia wprowadzono stylistyczne poprawki, np. zmieniono przedni spojler. Samochód jest oferowany z dwoma silnikami benzynowymi (1.2 12V i 1.6 16V) oraz dwoma wysokoprężnymi (1.4 TDI i 1.9 TDI).
Škoda Fabia S2000 - koncept S2000 zbudowany na bazie Fabii drugiej generacji, został po raz pierwszy zaprezentowany na 77. Geneva Motor Show w marcu 2007 roku. Model ten, nawiązując do ponad stuletniej historii Škody w świecie sportów motorowych, wskazuje kierunek rozwoju rajdowych pojazdów z Mladá Boleslav. Początkowo planowano debiut samochodu już w roku 2007, jednak prace nad rajdówką opóźniały się. Pojazd został stworzony zgodnie z najnowszymi obowiązującymi standardami FIA dotyczącymi samochodów klasy Super 2000. Samochód wyposażono w czterocylindrowy dwulitrowy silnik benzynowy o mocy ok. 260 KM; sekwencyjna skrzynia biegów posiada sześć przełożeń, a dyferencjały są mechaniczne. Długość Fabii S2000 to 3992 mm, a jej rozstaw osi to 2486 mm. W przeciwieństwie do seryjnej Fabii II model S2000 posiada napęd na cztery koła. Koniecznym wymogiem był także montaż klatki bezpieczeństwa oraz innych elementów typowych dla samochodu rajdowego, a wymaganych przez FIA.
Fabia II generacji - modernizacja Na targach w Genewie w marcu 2010 zaprezentowano zmodernizowany model Fabii II. Zmiany objęły m. in. modyfikację reflektorów, przedniego pasa, zderzaka i atrapy wlotu powietrza, Fabia otrzymała też odświeżoną gamę silników. W tym samym czasie przedstawioną także po raz pierwszy usportowioną wersję RS oraz odświeżoną uterenowioną Scout (tym razem dostępne w obu wersjach nadwoziowych) Fabii drugiej generacji.
e kurcze, nie widziałem wcześniej zdjęcia Fabii Combi Scout. A jak tu przylookałem, to stwierdzam, że pasi mi ten stajl. Żeby tam ładowali np. 1.4TSI...
Mr T. napisał(a):e kurcze, nie widziałem wcześniej zdjęcia Fabii Combi Scout. A jak tu przylookałem, to stwierdzam, że pasi mi ten stajl. Żeby tam ładowali np. 1.4TSI...
Proszszszsz
Ostatnio edytowano 5 mar 2010, o 08:10 przez rydel, łącznie edytowano 1 raz
cosmos napisał(a):mały poliftowy update pierwszego posta, w przygotowaniu charakterystyki nowych silników
Witajcie, mam ogromny problem, gdyż najechałem moją Fabią II Kombi (1.4TDI 80KM) na dużą dziurę i rozwaliłem: miskę, wałek korbowy, pompę oleju, ślimak, blok silnika, skrzynia biegów, itd. ; w rezultacie mam do wymiany cały silnik wraz ze skrzynią. Możecie poratować ? Gdzie można by było kupić takie cacko ? Potrzebuję silnik (w miarę z małym przebiegiem) o kodzie BMS i skrzynię o kodzie JDD. Moja Fabia jest z roku 2009 i miała przejechane zaledwie 40 tyś. km. Te silniki występują w: Fabiach, Ibizach i Polo - lata 2007 - 2010. Szukałem już na wielu aukcjach, pytałem wielu mechaników i handlarzy częściami i NIC... POMÓŻCIE !!! Z góry dziękuję.
Chcesz doposażyć swój samochód od strony elektrycznej? Szukasz mechanika? Zapraszam do mnie. Doświetlanie statyczne, dynamiczne, ESP, TMP, tempomat, PDC, OPS i inne cuda. Montaż oraz kodowanie. Pisz a na pewno pomogę.