Superb z przebiegiem 300 tyś i dziwny odgłosModeratorzy: lec, Laurent, arturooo3 Odp: Superb z przebiegiem 300 tyś i dziwny odgłosjak chcesz się za wtryski zabierać to trzeba najpierw logi zrobić wtrysków, kompresje sprawdzić i dopiero decydować
Odp: Superb z przebiegiem 300 tyś i dziwny odgłosJakis program dorwalem do wtryskow...
co o tym myslisz ???
Odp: Superb z przebiegiem 300 tyś i dziwny odgłosJeśli to są tzw korekcje i mają cały czas takie wartości to bardzo ładnie. Jeszcze trzeba by BIPy sprawdzić
Odp: Superb z przebiegiem 300 tyś i dziwny odgłosa co to BIPy ?
![]()
Odp: Superb z przebiegiem 300 tyś i dziwny odgłosBegining of Injection Period, czyli coś w rodzaju odpowiedzi elektrozaworu wtrysku na sygnał sterownika (sygnał początku wtrysku)
Grupa 23
Odp: Superb z przebiegiem 300 tyś i dziwny odgłos
Tak są to korekcje i są dobre aczkolwiek log by więcej powiedział ;/
Dokładniej jest to czas reakcji.
Odp: Superb z przebiegiem 300 tyś i dziwny odgłosPrzeczytałem wszystkie osiem stron i muszę stwierdzić że temat mnie wciągnął, bo aż sam jestem ciekaw co jest nie halo z tym silnikiem tj, buczeniem
![]() Soft - Disel inside - 140KM - 338Nm
Motul 5W40 505.01 Zaopatrzenie w olej MOTUL Szczecin Pro-Choice - Marcin Kardaś
Odp: Superb z przebiegiem 300 tyś i dziwny odgłosPewnie przyczyna gdzies została pominięta lub słabo zdjagnozowana. Nie możliwe że przez 8 stron pisania co może być źle nie wyszła ta usterka
Odp: Superb z przebiegiem 300 tyś i dziwny odgłosZrobione pół auta
![]() ![]() dziś robie rozrząd, bo juz pora na mnie, to mysle ze na 99% wyeliminuje te świerszcze moje.. no i przyjdzie dziś wreszcie mi kabel i normalnie VAG-Com sobie sam te logi zrobie i wam wrzuce, ale jestem pewny ze to nic nie da... bo powiecie ze wszystko jak w zegarku. ale buczy ![]() wymienilem wczoraj przeplywomierz, dostalem oryginalny z T5tki VW - ktos wymienil niepotrzebnie, bo mial inną usterke... zalozylem wczoraj i moze tutaj przyczyna buczenia.... tak czy inaczej zrobie te logi o ktorych pisaliscie... ale nie wiem jak zrobic te dynamiczne... samemu dam rade ? i jak to zapisać ? na laptopie print screan ? czy tam w programie jest jakiś patent na to ?
Odp: Superb z przebiegiem 300 tyś i dziwny odgłosoczywiście że jest patent - przycisk LOG
Odp: Superb z przebiegiem 300 tyś i dziwny odgłosPrzeczytałem całe te 8 stron z niektórych komentarzy nieźle sie ośmialem, wymiana Egr jest to dobrym rozwiazaniem, ale przynajmniej u mnie przyczyna tkwiła w tłumniku i nie to że dziurawy tylko poprostu tłumnik wpadał w rezonans przy 2tys obr i pratycznie przy każdej redukcji wystempowało tak zwane buczenie. Panowie wstawić plecionke w tłumnik wydatek 45 zł i 20 min pracy ustaje metaliczne buczenie , nastepnie dalej pozostaje bucznie w środku w aucie u mnie wystarczyło wstawić nowe wyciszenie tłumników i w autko cicho jak makiem zasiał
![]() tak że naprawa bez robocizny mieścicie sie w 100 zł i jest po sprawie ![]()
Odp: Superb z przebiegiem 300 tyś i dziwny odgłosTo powinieneś wiedziec że Młody wymienił cały układ wydechowy łąćznie z nowym katalizatorem. Ameryki nie odkryłeś tym bardziej że pierwsze podejżenie padło na plecionkę na stronie 1.
Odp: Superb z przebiegiem 300 tyś i dziwny odgłosplecionki to ja mam nawet dwie
![]() dzis te logi wszystkie postaram sie zrobić, na nowym rozrządzie.
Odp: Superb z przebiegiem 300 tyś i dziwny odgłosbear drogi kolego !!!
mam juz przyczyne mojego świerszcza ![]() ![]() i pozostaje te świerszczenie takie co myslalem ze to alternator.... to jest znowu pompa wspomagania !!! i na milion % pompa wspomagania. wymieniłem na jakieś tanie gówno wtedy i efekt był ten sam... i teraz zachodze w głowe... co zrobic jaką kupic zeby był spokój, gdy skręce koła to swierszczy bardziej. czy tak po prostu ma być ?? chyba nie.... ![]()
Odp: Superb z przebiegiem 300 tyś i dziwny odgłosGdy kręcisz kołami jest większe obciążenie dla pompy i dlatego może świerszczyc bardziej. Tylko równie dobrze może swierszczyc alternator czy napinacz bo on tez wtedy dostaje. Ale z tego co pamietam to miales sprawdzane/wymieniane więc to pewnie pompa ;P